G99: Exit Adidas Cup

«Mål preger kamper», sier en av fotballens klassiske klisjeer. Så sant, så sant. For 4-2 tapet mot Trosvik fra Fredrikstad – et av Østfolds beste i sin årsklasse – var både fortjent og gir et riktig bilde av kampen for et Bærum-lag i fortsatt mistenkelig feriemodus.

1-0 i sekken kom midtveis i første omgang. For lite press utenfor BSKs 16-meter åpnet for hard markkryper, utagbart for keeperdebutant Haakon Torvik Gullbekk (ex ØHIL).

Gutta fra Bærum skrudde om et knepp på siktet, og Marius, Hancke og Torkel hadde fine forsøk foran vertskapets mål. Den forløsende utlikningen kom etter 27 minutter, etter et nydelig angrep. Hancke slo en godt timet pasning til Kasper, som beinfløy inn fra venstre, dro av en mann og satte ballen sikkert til side for keeper.

Ettermiddagens andre baklengs, rett før pause var av den billige sorten. Først, en ny stjerneparade av Håkon, som ble ble avløst av slapp klarering i umarkerte Trosvik-bein med fri bane til åpent mål.

Andre omgang startet omtrent som den første sluttet. Litt for lite kontante beslutninger i bakre ledd åpnet for en ny gavepakke etter 6 minutter; 3-1.
4-1 etter 24 minutter må også settes på slapphetskontoen.

Det hjalp dessverre lite at vår andre sommersignering – Håvard (ex Stabæk) to minutter senere klinket til med dagens mål: Lekker redusering på brassepark kom dessverre for sent.

I dag var vi ikke bedre. Forhåpentligvis er den siste rest av ferierust nå banket ut av feriemaskineriet. Som apetittvekker og øyeåpner kan tapet i Fredrikstad ha vært nyttig foran serieåpningen på Kadda i morgen, søndag.

PS: ytterligere en førstelagsdebutant – Millad – presterte feilfritt.