G99: En liten oppdatering til G99

g99
Det har vært litt for lite aktivitet på lagsiden vår den siste tiden. Og målet for høsten må være at vi blir flinkere til å legge ut både informasjon og kampreferat, for å opprettholde en levende lagside. Her er en liten oppsummering av de siste månedene og litt om planene fremover…

Ibercup ble en fantastisk tur, selv om vi kanskje ikke opplevde den sportslige oppturen vi håpet på. Når det er sagt, syns jeg at spesielt andrelaget leverte flere svært gode kamper. Og spennende ble det jo i kvartfinalen der våre to lag møtte hverandre og førstelaget fikk tøffere motstand enn de hadde ventet. At førstelaget til slutt ble slått ut i semifinalen i B sluttspillet var nesten greit nok, da vi knapt nok hadde hatt nok spillere til å spille en evt finale. Det hører også med til historien at A finalen ble spilt mellom Celta Vigo og Atletico Madrid med sistnevnte som vinner – med et vanvittig høyt nivå!

Men sosialt, ble turen vellykket. Med totalt 32 spillere og like mange foreldre og søsken til stede. Han som drev den italienske restauranten vi besøkte fredag kveld, ble relativt overrasket da vi var innom og bestilte bord til 60 personer. Da vi til slutt ble nærmere 65, hadde han faktisk ikke plass til de siste.

I sommer har vi deltatt med 2 lag i Norway Cup. Det var spillerne selv som avgjorde at det ble Norway Cup (alternativet var Sandar Cup), da mange hadde lyst til å delta i verdens største turnering. Begge lagene presterte litt under det vi kunne håpe, men det var allikevel mye å glede seg over. Og husk – dette var en turnering der de fleste av lagene vi møtte, spilte med spillere som var ett år eldre (klassen var G15 og G16) og noen hadde også med spillere som var to år eldre (lov med inntil 3 overårige spillere).

Andrelaget (7’er) vant mot kanskje det sterkeste laget i gruppen, men tapte de andre to kampene. Ut fra rapportene, var laget absolutt til stede i begge kampene – men det raknet på slutten. Dermed ble det B sluttspill og utslått i første kamp. Kanskje det var litt uvant å spille 7’er fotball?

Førstelaget slo først Alvdal 4-0. Deretter var det Åsane som stod for tur og vi burde kanskje ledet 4-0 til pause. I stedet klarte Åsane å sette en av sine få sjanser og de vant 1-0. På samme måte var det mot det islandske laget Fjølnir. Det ble B sluttspill førstelaget også og vi vant første kamp stort mot Førde. I andre kamp ble det nok et knepent 1-0 tap, etter en svært jevn kamp – vi tapte mot de som til slutt vant B-finalen (Ullern).

Som sagt – litt under det som kanskje var forventet. Men, på den andre siden må vi ikke glemme at andrelaget har hatt en sterk vårsesong i 2. divisjon og det er under 3 måneder siden førstelaget vant Skeid cup med alle de beste lagene på Østlandet til stede (- Stabæk).
pokal
Høsten
I og med at spillerne nå skal begynne i 10. klasse, ønsker vi å høre litt med både spillere og foreldre hvordan vi skal legge opp høsten og 2015. Jeg tror det er viktig at vi tilpasser både kampmengde og treningsmengde ut fra hva spillere og foreldrene ønsker, siden dette er et viktig skoleår. Dilemmaet blir at noen ønsker å trene mye og andre ønsker litt mindre treninger. Men, jeg håper og tror vi skal bli enige om noe her – det skal i alle fall bli et like høyt nivå for de som satse og trene mye.

De planlagte aktivitetene i høst er:
Seriespill for begge lagene
Adidas cup for førstelaget
HamKam cup for andrelaget (siste helgen i september)
Odd cup for førstelaget (24-26 oktober)

Så snart skolen er i gang skal vi ha et spillermøte, mulig vi også tar et foreldremøte. I tillegg kommer vi til å lage et spørreskjema til både foreldre og spillere – der vi håper å få gode innspill på hva vi bør ha fokus på fremover og hvordan vi kan bli enda bedre som gruppe.

2015
Her er det viktig at vi får gode innspill med ønsker og forventninger. Vi skal fortsatt ha et høyt aktivitetsnivå, men kanskje se til at det blir noen flere muligheter for frihelger? Det kommer til å bli en treningsleir og det kommer til å bli en utenlandscup. Når det gjelder det siste, har vi mange muligheter – men det passer det nok best å diskutere på et foreldremøte. Men i våre tanker, har vi et ønske om at vi skal få til noe spennende, siden 2015 blir det siste året før gutta går videre til junior. Vi skal i alle fall få organisert det vi bestemmer oss for!!!!

Nå gleder vi oss til en ny og spennende høstsesong med mange høydepunkter!
Mer info kommer…

Fin drive i laget nå. Lykke til på cup til helga, og i neste seriekamp fredag 16. mai klokken 20:00 på Sandvika stadion. Motstander Snarøya.

Trenere og lagledere
7. august 2015