G99 Elite: Tøft og jevnt som alltid mot Vålerenga

Bærum G99 Elite- Vålerenga G99 Elite 2-4 (1-2)

Høstens andre seriekamp ventet på oss, og på den andre banehalvdelen ventet de blåkledde fra Vålerenga. Et lag vi har hatt mange jevne kamper mot. Så hvordan skulle det gå denne gangen?

Vi har vært igjennom en tøffere periode, la det ikke være noe tvil om det. Så undertegnede var spent på hvordan vi ville da svare når et av kretsens beste 99lag var motstander. Det er lett å gå for en defensiv holdning og trekke seg tilbake da.

Det var så gledelig da vi gjør det stikk motsatte fra avspark. Vi går offensivt til verks og guttene vinner flere baller etter å ha presset «Enga» til personlige feil.

Vår første skikkelige store mulighet kommer ved at 2000-Mikkel bruker farten på kanten og er alene når han nærmer seg dødlinja. Der legger han en perfekt «crossball» og vi kan enkelt sette inn 1-0 ved Håvard etter at kampen kun har vart i drøye 5 minutter.

Alltid giftig der fremme

Alltid giftig der fremme

Kampen bølger frem og tilbake, og vi skaper en rekke muligheter. Små, såvel som store. Samtidig er «Enga» også giftige som en indisk kobra, og spesielt på kantene har de fart som de utnytter. Det er på disse overgangene vi får det tøffest å forsvare oss imot, og de blåkledde fra hovedstaden utligner etter ca 15 minutter.

I kjent stil jobber Hanche tøffere enn samtlige, og legger ned sikkert ei solid mil i løpet av kampen. Markus kom nylig til oss, og han er en spennende spiller som tar mange gode spillevalg. Når han i tillegg har ferdigheter å «backe» det opp med, så håper og tror jeg det er en spiller med stort potensiale som Bærum er heldig med å ha i stallen.

En spiller med stort potensiale: Markus Just

En spiller med stort potensiale: Markus Just

Den siste halvdelen av 1.omgang er Vålerenga noe bedre, i alle fall skaper de flere muligheter enn oss. Da skulle det bare mangle om de ikke også gikk i ledelsen. Vi jobber knallhardt, og viser oss frem når det nærmer seg pause, men målet uteblir. Sett fra rad 6, benk, 14 så vil jeg si at vi er på nivå med Vålerenga i den første halvdelen av omgangen, men etter at de utligner så tar de noe mer over. I motsetning til oss så klarer de å putte en goal til, og går dermed til pause med 2-1.

 

Etter at bortimot alle tilskuerne har tatt seg en tur i kiosken, og jeg står der og steker vafler på bestilling, så har kampen alt startet igjen. Tydeligvis trengte ikke gutta all verdens av pause, for vi er mye mer friske i 2.omgang!

Nå er vi først og tøffest i dueller, og vi vinner flere andreballer. Det er muligheter i begge målområder, og vi på tribunen blir mer og mer fornøyde med justeringene som er gjort i pausen. Dessverre i vår beste periode så setter «Enga» 3-1 spikeren i kista. Det var mot spillets gang, og noe gutta absolutt ikke fortjente.

Den skåringa preger siste halvdelen av 2.omgang, men det varmer et Gult hjerte at gutta ikke gir opp. Det er fortsatt trøkk og tæl i det vi foretar oss på den perfekte «Kadda-matta»

Vålerenga skårer enda et mål, og går opp til 4-1. Så som 3-1 målet så er dette målet et enkelt mål å slippe inn. Et ikke all verdens av skudd går inn, og trøsten får være at både 3-1 og 4-1 kommer mer av vår personlige feil enn at motstanderen utspiller oss. For vi har bedre kontroll på Vålerenga sitt kollektive angrepsspill i 2.omgang.

Alltid like blid, og i dag med god grunn:  Marius Aalvik

Alltid like blid, og i dag med god grunn: Marius Aalvik

Med drøye kvarteret igjen så tenner Marius Aalvik et gult håp når han knaller inn et frispark fra ca 20meter. En fin prestasjon, og viser potensialet i vår hardtarbeidende kantspiller. Etter denne skåringa så tar vi mer over, og vi er så nære ved å redusere nok en gang like etterpå. Ballen havner alle andre steder enn i nettmaskene. Skuddene blir blokkerte, eller så står det en stolpe i veien. Dette er virkelig ikke dagen vi skal levere en Lotto-kupong på!

Med minutter igjen så er Vålerenga presset langt tilbake, men dessverre er ballen forbannet fra øverste hold på at den ikke skal gå i mål. Det hadde vært så fortjent med både 1 eller 2 skåringer til.

Det ender med 4-2 til de blåkledde Oslogutta.

 

Jeg vil ende dette kampreferatet med noen personlige tanker. Så får dere alle ta det for hva det verdt eller ei. Vi kom fra en stygg bortekamp mot Frigg. Ingen tvil om det. Så venter et av kretsens beste lag oss i neste kamp. Det kunne nesten ikke sett tøffere ut.

Så hvordan takler gutta dette? Før kampen så var jeg ikke optimist. Men du verden så deilig at jeg tok feil! Sett fra min plass på tribunen så ser jeg de virkelig vil og får til å gi Vålerenga en jevn kamp. Lasse tar utfordringen som midtstopper med glans, Hanche løper og jobber med hjertet utpå drakta, Aalvik viser en vilje som ikke står tilbake for noen.

Slik kunne lista med alle navn fortsatt, men la meg si jeg er stolt over den jobben dere legger ned utpå der! Spesielt når vi havner resultatmessig bakpå, da er det lett å gi opp.

Det er så deilig å se dere gjør det motsatte da gutta! Jeg blir stolt, og vent dere en belønning neste gang jeg ser dere på treningsfeltet!

Godt ledet av kaptein Oskar Haram

Godt ledet av kaptein Oskar Haram