G99 Elite: Kampen som hadde det meste

Bærum G99 Elite- Ullern G99 Elite 4-4 (1-0)

I denne 5.runden i kvalikk for Interkrets så ventet Ullern på motsatt halvdel. Et lag vi tradisjonelt har slitt med å vinne mot. Dette er to jevne lag, og noen ganger har vi vært bedre. Men seieren har gjemt seg lengre inn i skapet enn Tom Cruise.

Vi husker på Skeid Bianco Cup, på Iber Cup i Portugal og listen kan fortsette som et vondt år. Vi har ført spillet, men seier har det ikke blitt.

Vi Gulkledde har hatt en skikkelig formstigning utover høsten. Spillet sitter bra, og vi har hevda oss for hver kamp. Sånn sett var det en spent utskremt skribent som satt seg til rette på stadion i glimrende høstvær.

Klare til kamp! Kaptein Haram tar imot

Klare til kamp! Kaptein Haram tar imot

Alt fra avspark er vi på hugget. Guttene er kjapt ute av startblokkene, og vi fester et grep på kampen. Jeg liker vi er så uredde og aggressive i spillestil og hode. Vi skaper en solid dose med muligheter, men både effektivitet og marginer er ikke der vi ønsker. Også Ullern har noen muligheter i innledningen, men det er primært på overgangsmuligheter.

Som vanlig er Hanche en garantist for jobbing og løp. Så også i dag, og når vi tar ledelsen er det i skjønt samarbeid med Aalvik jr. Marius serveren en pasning, og Hanche runder to motspillere og dunker den kontant inn. En befriende skåring, og vi på tribunen får kjenne smaken av rettferdighetens sødme. Hvor lenge ville det vare?

I siste halvdel av 1.omgang så presser vi på, og burde skåret flere. Men slik ender det ikke, det positive for være at det gjør heller ikke de hvitkledde fra Oslo Vest. Så det betyr 1-0 til pause. En fortjent ledelse, men vi som har sett kamper mot Ullern før skulle så innmari ønske vi kunne ledet med noen «forsikringsmål».  Denne ledelsen er som å reise til Kambodsja uten å ha reiseforsikring. Noe er dømt til å skje.

Så hva skulle det være i denne kampen ? Jo, en god mix av ineffektivitet, uflaks og at vi hadde Stevie Wonder som  gjorde en gjesteopptreden som dommer.

I en lengre periode har vi ballen og overtaket!

I en lengre periode har vi ballen og overtaket!

Ullern er et bedre lag i 2.omgang, og er bedre de første 10 minuttene. De både utligner og tar ledelsen. Det første på et bra spillemål, og det andre på straffespark.

Vi er rysta, og vi på tribunen er spente på om gutta fikk seg en psykologisk knockout. Heldigvis var den frykten ubegrunnet, for vi plukker opp hansken på den utfordringen Ullern viste seg å bli.

Vi utligner til 2-2 rimelig kjapt. Målet er etter assist nr2 fra Aalvik, som legger inn fra kanten. Håvard er først på ballen og avslutter på sikkert vis til 2-2. Altså har kampen hatt 3 kjappe mål, og jeg titter ned på klokka og den viser kun 10 minutter ut i omgangen. Dette er moro, men også nr.1 oppskrift på hjerteflimmer.

Nå er vi inne i en god periode, og vi spiller langs bakken og hurtig. Etter noen flere halvsjanser, så kommer det en stor en. Aalvik slår en tunnel på en motstander, kommer i fint driv oppover. Ballen blir spilt til Markus som skyter, et godt skudd der keeper må gi retur. Der er Håvard som en tjuv i natta, og kan enkelt sette inn en 3-2 ledelse til oss. Da føler vi med  gule briller (eller behov for briller) at balansen er gjenopprettet!

Dagens arkitekt, assist-kongen Marius Aalvik

Dagens arkitekt, assist-kongen Marius Aalvik

Nå er det Ullern som viser seg frem igjen, og reiser seg som en såret løve. De viser hva som bor i laget, og jobber seg inn i kampen nok en gang. Denne kampen bikker frem og tilbake som en god gammel bokseklassiker a la Fraizer mot Ali.  For de som kan sin boksehistorie så betyr det at Ullern (Ali i denne sammenheng) kommer tilbake og utligner til 3-3

Jeg kikker ned på klokka, og ser det gjenstår 7-8 minutter. Skulle «Ullern-spøkelse» nok en gang hjemsøke oss?  Våre Gule gutter bretter opp ermene, og vi har satt inn på 2000-talentet Mikkel. Han er rask, sterk og skyter som en okse på steroider. Akkurat disse egenskapene får de 55 på tribunen være vitne til når han på egen hånd utligner. Målet kommer når han løper langs kant, holder flere Ullernspillere bort fra seg. Ballen skytes i mål fra skrått hold, og for tredje gang i kampen tar vi ledelsen. 4-3, men kan dette holde?

Dessverre!  Ullern får et mål til på tampen. Og selv om vi på overtid har en mulighet som er fetere enn undertegnede (PRE-Robinson). Er de berømte marginene som vi ikke har.

Kampen ender 4-4, og vi Gule føler nok som de som har investert i «timeshare». Grundig lurt og med et snev av bitterhet. Dette kunne og burde gått bedre, men det positive er at det skyldes marginer, uflaks og Stevie Wonder. Vi er så absolutt med å spise kirsebær med de beste, og nå er samhold og knallhard jobbing oppskriften den nærmeste måneden.

Journalisten vil til slutt ytre en personlig tanke: Det spillet og innsatsen dere gutter legger ned i dag gjør meg stolt av å være Bærumssupporter!