G99 Bredde: Topp opphold i D.C

Vi startet vår USA tur i NY, og til tross for noen utfordringer med hotell o.l så gikk det fint. Været var sånn noenlunde med oss og.

Det var derimot ikke tilfellet når vi tok bussen ned 4 timer lengre sør, mot hovedstaden Washington D.C.

Det høljet ned, og det var «nordavind fra alle kanter». Ufyselig, men vi hadde pågangsmot og fikk sett mye av det beste byen kan by på!

Et av (mine) høydepunkt var besøk i Kongressen. En grundig gjennomgang av historie og bygning, med dyktig guide! Det hele ble rundet av at vi fikk gå inn i det aller helligste, nemlig selve kammeret der representantene sitter. Vet ikke med gutta, men jeg får alltid en tåre i øyekroken da!

Etter å ha brukt en formiddag der inne, så gikk turen til Høyesterett, deretter en lang gåtur langs «The Mall». Det hele endte nede ved Lincoln Memorial som kan sees under oss her:

Guttene foran Lincoln Memorial

Guttene foran Lincoln Memorial

I og med været var så ille, så tok vi drosje over til nabostaten Virginia og til et av de større kjøpesentre, «Pentagon Mall». Her gikk det timer, og vi rundet av dagen med alskens «junkfood» i underetasjen der.

Inne på Nasa air and space

Inne på Nasa Air and Space

Dagen etterpå så tok Gianni sin onkel, Eavan, som er bosatt der med oss på en rundtur i de bedre deler av byen. Det startet med at vi var på «Air and Space» museet, for deretter å bevege oss i området fra det hvite hus til Georgetown. Her lå det rekke på rekke med de fineste motehus, og vi spiste på en ekte «american diner». Selv jukeboxen var på plass.

Gående langs "The Mall"

Gående langs «The Mall»

Den siste dagen ble brukt til å ha god tid på reise hjem fra D.C til NY, så fly. Vi tok noen timer rundt sentrale strøk på Manhattan, for deretter å være på JFK som siste stopp før vi tok fly hjem.

En variert tur, der jeg håper guttene har lært, sett og opplevd en unik mix av severdigheter og kulturelle minner!

På baksiden av Det Hvite Hus

På baksiden av Det Hvite Hus