G98: Sterk laginnsats bak overbevisende seier

Bærum G98- Oppsal G98-2    9-0 (3-0)

Kickoff

Kickoff

Våre 98gutter har hatt en fin vårsesong. I takt med at blomster spretter opp og temperaturen nærmer seg t-shirt vær, så har Markussens disipler tatt poeng. Faktisk så har spillet denne våren vært så bra, at Henrik Wergeland måtte ha skrevet et eget mai-dikt for å fortelle om skjønnheten til gjengen som utgjør Bærum G98!  I stedet for Wergeland, så får dere heller leve med at undertegnede som landsbyidiot forteller fra her av:

Etter full pott på 4 kamper, så ventet en real test oss. Oppsal fostrer mange gode lag, og guttene fra 98årgangen er intet unntak. De lå poenget foran oss før kampen, og vi som begynner å bli grå i håret vet at kamper mot Oppsal ofte blir tøffe og jevne.

Denne kampen skulle vise seg å bli annerledes. En spoiler, men ja sant må sies.

Gul jubel slik vi elsker det!

Gul jubel slik vi elsker det!

Vi tar grep fra avspark av (vel, like etter avspark i og med de hvitkledde starter med ballen). Vi er aggressive i presset, og vinner ofte ball på motsatt halvdel. De første 10 minuttene skaper vi mange halvsjanser, og vi Gule fans på tribunen føler vi er like gode som det Liverpool var de første 80 minuttene mot Crystal Palace!

Etter drøye 10 minutter, så får vi også uttelling. Den første av mange mål starter ved at Halvor fører oppover til 16meter, hvor Urne lå bredt og skjærer innover. Det etterlater rom til Espen som får ballen. Lysluggen Espen slår en hard ball inn, og da kan Kristian skåre enkelt 1-0.

Vi maler på, og 2-0 kommer like etterpå. Vi bryter Oppsal sitt angrep på egen 16meter. Vi spiller i rommet som oppstår på kanten. Ballen føres hurtig oppover, og igjen står Kristian på riktig sted når innlegget kommer. Forsikringsgållen 2-0 er et faktum, og vi Gule på tribunen kan ikke annet enn å applaudere.

Dødball og dytt

Dødball og dytt

Rett før pause så dreper vi kampen. Denne gang starter det med at Sunde får ball, og spiller opp Kristian. Denne gang er han hjernen bak målet. Innlegget kommer, Stian viser stor spilleforståelse og hopper over ballen. Da blir det enkelt for Jacob på bakerste å skåre.

Noen på tribunen mumler forsiktig at selv jeg hadde skårt der.

3-0 til pause. Vi er best i det meste. Har spilleovertaket og mest gledelig er at vi er gode i oppbygningsfasen i angrep.

Foran 2-omgangen sitter jeg med en frykt på at kan ta for lett på ting. I og med vi leder 3-0, så har jeg sett på ulike nivå at laget som leder kan bli mette. Enkelt og greit at vi kan faller i både individuelle prestasjoner, så vel som i det kollektive.

Denne frykten er like ubegrunnet som min frykt for selveste Julenissen. Vi er faktisk bedre i 2.omgang, og som «den feite rødkledde mannen med skjegg» så forærer vi de fremmøtte tilskuerne med angrep som er rene julepresanger!

Pauseprat

Pauseprat

4-0 målet kommer av en ball slått i bakrom. Kristian kommer alene og har god kontroll alene ved keeper. Han fører ballen enkelt forbi og setter inn den fjerde kassa.

5-0 er dagens goal! Halvor tar av to mann, og setter et perleskudd  fra rundt 23meter og 34 cm i en elegant bue over keeper.

En større enkeltmannsprestasjon har jeg ikke sett på noen idrettsarena siden Thomas Ulsrud slo bort 3 Kanadiske stener i boet når det lå 2 frontguarder på 12foten.

Etter dette så er luften ute av kampen. Det som er gledelig da, er at i stedet for å ruse på mål, så er vi gode til å bruke hverandre og bygge opp kollektive angrep. Alt for ofte skal spillere gjøre det selv når kamper er tapt/vunnet med 30 minutter igjen. Men vi viser mental styrke, og involverer hverandre.

Angelo i fint driv

Angelo i fint driv

6-0 kommer ved spill på kant. Stian er feilvendt, men bruker den bola kroppen riktig. Han vender om og kliner inn vårt sjette mål for dagen.

Noen minutter etterpå så blir Kristian spilt igjennom, og er nok en gang i ferd med å komme alene med keeper. Men denne gangen blir han på ureglementert vis stoppet. Gult kort og vi har frispark på rundt 20 meter og 11 cm. Kaptein Simen tar frisparket, og han setter frisparket like greit kontant plassert nede i venstre hjørnet for keeper. Nok en kule flyttes på i den gule kuleramma, 7-0 til oss.

Når vi skårer vårt åttende, så har jeg ikke helt fokus. Så tilgi meg om jeg ikke beskriver det helt riktig. Ryktene skal i alle fall ha det til at Mr. Halvor Haug setter sitt andre for dagen med avslutning fra rundt regnet 10 meter.

El Capitano Simen

El Capitano Simen

Vårt siste mål står den amerikanske importen Stian Kline for. Det kommer et innlegg fra hjørnet av 16meteren, og Stian får ballen der han liker det best. Mellom beina. Han bruker kroppen og vender om. Da er det kort hold, og målet er stort. Skuddet er ikke all verdens, men det er såpass hardt fra kort hold at keeper ikke klarer å holde det. Den siste, og niende, skåringen vår er et faktum.

 

Totalt sett spiller vi en god kamp. Det som gjør den veldig bra er at vi ikke mister fokus, vi gjør oppgavene våre i samtlige 80 minutter. Er mye bra angrep, der mange er involverte. Det er godt å se at vi mentalt er såpass modne i spillervalg underveis i kampen.

Happy gjeng

Happy gjeng

Undertegnede ruller en 5er på terningen til Bærum G98!