G98 Elite: Toppoppgjør mot Stabæk

Bærum G98- Stabæk G99 0-3 (0-0)

Et sikkert tegn på høsten har i de senere år vært at vi møter våre venner fra bygda Bekkestua, nemlig de «Blaakledde» fra Stabæk. Det skjer nærmest «alltid, uansett». Disse kampene er alltid noe ekstra. Det er som lørdagsbiffen med en god Chardonnay (eller vent, hvem drikker vel Chardonnay til biff?).

Vårens kamp mot Wilsgårds disipler var en jevn affære der vi til slutt trakk det lengste strået. Så før kampen nå så var det nærmest «a priori» at dette også skulle bli en kamp i samme spor.

1.omgang sparkes i gang, og «De Blaa» holder mye ball i laget, mens vi Gule ligger lavt og satser på overganger. Sånn sett en kamp mellom to stilarter, ikke ulikt når Tyson møtte Holyfield på 90-tallet. Eneste forskjell sånn sett er vel at her er det ingen som biter av øret til motstander.

Kaptein Clu passer på som sjefen selv

Kaptein Clu passer på som sjefen selv

Begge lag er farlig frempå tidlig i kampen. Stabæk i mer etablert angrep, mens vi er giftige på overganger når vi utnytter Jon «Ironman» sin fart og styrke.

Det er på nettopp en slik overgang at Jon kommer alene med keeper. Når han passerer 16meteren så har en litt dårlig touch på ball, og han kommer i full fart med ballen litt for langt foran seg når Stabæks keeper Lasse Stange feller han. Straffen er det ingen tvil om, men det er en hyggelig uenighet på tribunen på hvilken farge kortet burde ha.

Istedet for å sutre over at det ikke blir rødt (fordel Bærum), så skal jeg forklare hvorfor det ender med gult. Dommeren har nok vurdert at ballen var for langt foran han til at han ville nå den igjen, men selve fellingen er klar. Derfor er det en forseelse, men ikke en som legitimerer rødt kort da «Jon The Ironman» etter dommerens skjønn ikke blir fratatt en klar målsjanse.

 

Jon "Ironman" Rønning, gutten med pace

Jon «Ironman» Rønning, gutten med pace

Vi har uansett en klar mulighet til å gå opp i ledelsen. Dessverre for rundt halvparten av de fremmøtte (Stabæk stilte med mange, men hva annet er det å gjøre på bygda der borte?) så går straffesparket i stolpen, og Stabæk klarerer.

Etter denne situasjonen så taper vi oss litt, men er så absolutt med. Begge lag skaper muligheter, mens både Balder og Lasse/Joar har en god dag mellom stengene. Dermed går vi til pause på 0-0, et resultat som gir et riktig bilde av kampen sett fra min plass på tribunen.

Jevnt og tett, og mange dueller

Jevnt og tett, og mange dueller

Begge lag fyller på med energi i form av bananer og melon, attpåtil med noen kloke ord fra respektive trenere, og de rundt 60 fremmøte er spente og småkalde når dommeren blåser i gang 2.omgang.

Nesten fra start av så er Stabæk hakket vassere, det er ikke snakk om så mye. Vi snakker ikke om styrkeforhold a la Argentina mot Storbritania under Falklandskrigen, men noe i gata Storbritania og USA under krigen i 1812 (http://militaryhistory.about.com/od/warof1812/tp/war-of-1812-overview.htm)

Stabæk er mer kollektive i sitt spill, og laget beveger som romerne gjorde under Punerkrigene med sin velkjente skilpadde-formasjon.

De Blaakledde blir belønnet for dette spillet når Cooper kommer igjennom vårt forsvar etter at Stabæk har flere en-touch pasninger og simpelheten spiller oss ut ved denne anledningen. 0-1 etter drøye kvarteret.

Bærum "dødaren" Cooper!

Bærum «dødaren» Cooper!

Like etterpå så blir nok kampen dessverre punkert, da Stabæk Cooper nok en gang kommer på nært hold, og setter inn enkelt 2-0 etter et innlegg fra Sakarias «youtube-stjerna» Opsahl

Nå har lufta gått ut av den gule ballongen, og resten av kampen så skjer det ikke all verden. Stabæk har ball, og kontrollerer tempo i kampen. Så på autopilot tikker tiden av gårde, og vi på tribunen kjenner den berømte «Kadda-trekken» til margen. Moses gikk etter sigende 40 år i Sinai-ørkenen, mens hver høst og vinter på Kadda kjennes ut som 40 år med kulde og mørke.

Helt på slutten så blir får Stabæk straffe etter at Urne feller Tobias. Børkeeiet tar straffen selv, men Balder gjør nok en glimrende redning. Dessverre er de Gule guttene så slitne at ingen orker engang å tenke på en retur, og Tobias B setter sitt enkelste mål i karrieren så langt.

Klar for å ta straffe

Klar for å ta straffe

Det ender 3-0, og vi kan bare graulere Stabæk med en fin gjennomført kamp og seier!

For vår del så er det gode og «mindre gode» ting å ta med fra kampen. Dette er læring, og jeg er sikker på at vår 98-gutter kommer sterkere tilbake om jobben legges ned på treningsfeltet!