G98-2: Gutta med godt spill i dramatisk seier

Bærum G98/2- Hasle/Løren G98 4-3 (2-1)

Etter at jr 2 hadde gjort seg ferdig mot Kjelsås, så sto våre 98gutter for fredagsunderholdningen. Glem alt av underholdning noen hundre meter lengre bort i gågata under Sandvika Byfest. Få ting slår å se HG ha sin trenerdebut, og se hvor mye av Arsene Wenger han kopierer (her ligger det en intern spøk siden han er Spurs-fan).

HG er sulten på seier!

HG er sulten på seier!

Gutta virker pigge på oppvarming, og instruksene fra HG er klare. Gå ut og sett agendaen. Balltempo, raske bevegelser og kanter som er involvert. Dette er noe vi får til fra starten av, og det går ikke mange minuttene før vi tar ledelsen etter at Martinius skrur den inn i feltet. Om det er han som slår den direkte inn, eller om Ulrik får hodet på den først kan debatteres i hele helgen uten at jeg trur noen finner fasiten på det. Men uansett, og langt viktigere, så får vi uttelling etter en god innledning. 1-0 til oss Gule i høstmørket.

Like før 1-0 skåringa. Her ved Stian Kline

Like før 1-0 skåringa. Her ved Stian Kline

Vi fortsetter med å være først, raskest og best i det meste. Flere angrep har god oppbygning, og vi spiller til godkjent + i min bok. Det skal merkelig nok være en dødball til før vi skårer 2-0. Nok en gang er ballen fint slått inn, og denne gangen er det så vidt jeg kan se et Hasle/Løren hode som er sist på ballen før den treffer nettmaskene. Vi tar imot, og går opp i 2-0 etter halvspilt omgang.

2-0, den smakte!

2-0, den smakte!

Nå etter skåringa så faller vi noe i prestasjonene, men er fortsatt på nivå med motstander. Derimot er neste mål i kampen deres, og det kommer etter en misforståelse mellom eget forsvar og keeper Steinbø. Dermed går vi til pause med 2-1 ledelse. Det føles nok litt surt, men samtidig skal vi gi hverandre et klapp på skulderen om vi analyserer omgangen sett under ett.

Pauseprat handler om å holde trykket, og orke å ta initiativ for å gjøre seg spillbar.

Påfyll av visdom i pausen

Påfyll av visdom i pausen

Dette følger vi for så vidt opp i starten av 2.omgang, og det er ikke noe å si på at vi tar ledelsen 3-1 når Stian bruker muskler, vender om og moser inn 3-1 fra kort hold. Akkurat dere og da så virker seieren veldig trygg.

Jeg går inn i klubbhuset for å rydde og ordne opp. Noe jeg for øvrig sjelden gjør, men kampen virket så avgjort at dette føltes ut som et sjakktrekk. Men jeg burde visst bedre, fordi jeg er elendig i sjakk og tydeligvis er mine vurderinger innenfor fotball like håpløse!

Når jeg er ute igjen ca 20 minutter senere får jeg vite at Hasle/Løren har tatt over, og nå har de attpåtil skåret to ganger. Så for de av dere som behersker matte over 2.klasse nivå vet at det nå er uavgjort 3-3. Dette så ingen komme, ei heller Snåsagubben.

Det ble jevnt utover i 2.omgang. Her ved en dødball til Bærum

Det ble jevnt utover i 2.omgang. Her ved en dødball til Bærum

De siste 10 minuttene blir preget av et resultatet står og bikker. Begge lag er forsiktige, men vi er flinkere enn motstander på å holde ball i laget. Så når vi angriper så er vi flere i angrep. Det er via en slik situasjon at Anderson ligger høyt oppe, og jobber så steintøft at han på avstand ligner på Ole Einar Bjørndalen. I alle fall er innsatsen like iherdig, og når keeper får ball i bena fra sin forsvarsspiller så blir han stresset til å slå en elendig pasning. Den går rett i beina på Anderson, og han danser samba rundt keeper og kan sette sitt enkleste mål noensinne for en 4-3 ledelse når klokka viser få minutter igjen.

Dagens gladeste, Anderson! Matchvinner med en god enkeltmannsprestasjon like før slutt!

Dagens gladeste, Anderson! Matchvinner med en god enkeltmannsprestasjon like før slutt!

Hasle/Løren slår nærmest ballen rett opp etter avsparket, og de får en corner. Den er skummel, ballen havner innenfor 11meteren. Ballen treffer flere spillere, men sist på den er en spiller med gul drakt. Det betyr at ballen blir most fra Kadda og ned til Stillehavet. Ballen havnet antagelig på Fiji

Den flyturen kan jeg bekrefte er lang som en vond ørkenvandring, og det betyr at kampen dør ut på klokka. Dermed ror vi i land en 4-3 seier, i en kamp vi lenge hadde kontroll på. Samtidig så må vi være klar over at fotballkamper varer 2*40 minutter.

Det positive utover i 2.omgang er at vi ikke lar oss vippe av pinnen når de utligner til 3-3. Så det viser styrke, og det er ikke noe å si at vi ender som seierherrer på Sandvika Stadion denne høstkvelden.

Strålende spilleforhold på Kadda

Strålende spilleforhold på Kadda