G2000 Bredde: Vi fikk grisebank av Vestre Aker

Bærum G2000 bredde- Vestre Aker g2000-2      1-13 (0-7)

Denne kampen er enkel å oppsummere, det var David mot Goliat, United mot City, eller min egen kamp om å unngå å spise burgere:  Nytteløst!

Det betyr derimot ikke at vi er håpløse. Vi er langt fra gode, men samtidig er Vestre Aker et 2.div lag som spiller «for bra» for denne divisjonen. Vakre kombinasjoner som fører til gode angrep og mål som vi kan applaudere!

Vår tøffe kamp startet tidlig, og etter 10 minutter måtte vi bytte ut forsvarskjempe Edvard og allerede da sto det 0-2 på tavlen. Med litt nykomponert forsvar, så ble oppoverbakken enda litt brattere. Vi måtte plukke ut syv baller av eget nett i 1.omgang, men et godt kjempende forsvar reduserte hvor mange kuler som ble flyttet på hos motstanders kuleramme.

Det var lysere i starten i kampen

Det var lysere i starten i kampen

Så er jo million-spørsmålet;  Hva kan jeg si som faktisk gir mening?  Jeg er ikke fan av klisjer (annet enn i referater evt), så ord som «nullstille», «ny omgang» og lignende kastet jeg på vokabularets søppelhaug. Det er var sikkert var at vi ville tape kampen, vi ville også tape 2.omgang og at vi ville få det tøft!»

Er ikke vits å pakke det inn. Om jeg hadde vært en sleip eiendomsselger, så hadde vi vært kjelleren, mens Vestre Aker hadde vært balkongen med utsikt i 3.etage! Med boblebad og sprudlevann på balkongen som gratis tilbehør!

Så begynte det å gå litt for raskt for oss.

Så begynte det å gå litt for raskt for oss.

Så hva gjør man da?  Jeg ønsket å se at gutta vise stolthet og innsats. Mentalt var der vi selv kan velge hvordan vi responderer i slike tøffe kamper. Skulle vi gi opp for å begynne å tulle? Skulle vi slutte å forsøke?  Skulle vi sette oss ned på midtbanen for å synge «kumbaya»?

Ikke F***!   Vi skal se hva vår vilje er lagd av. Dritt om vi taper, vi skal ikke tape fordi vi er svakere mentalt! En enkel maksime, men samtidig «bloody hard» å få til i praksis.

I slike tilfeller er jeg glad for at jeg har Tom Lepsøe som kaptein!  Han plukket opp slåsshansken, og fikk med seg guttene i gult på det samme!

Thomas Stoltz slet, jobbet og kriget som om det skulle vært uavgjort i en NM-kamp. Stadig flere ble inspirert av dette, og vi tapte definitivt mindre fordi dere jobbet så bra!  Dette er det som skiller oss fra å være et dårlig lag. Vi vil og forsøker, og det er jeg stolt av!

Til slutt var det nesten så vi havnet i Mordor. Men vi kjempet oss unna

Til slutt var det nesten så vi havnet i Mordor. Men vi kjempet oss unna

Vi får også et mål!  Rimelig sikkert av samme årsak, for målet er ikke av den vakre sorten rent estetisk. Glem Messi, Crouyff og Ronaldo-magi!  Her er det britisk 4 divisjon og hard kjemping. Vi sklir inn et «mølje-mål», og det er Jakob Dahle som fra 22 cm hold prikker inn et mål!

Målskårer Jakob Dahle kaster glans på benken!

Målskårer Jakob Dahle kaster glans på benken!

Selv om målet ikke påvirker kampen, så påvirker det oss i den forstand at vi ser at kjemping, kriging og LAGINNSATS alltid har en verdi!

Vi er som Stabæk A lag,på mange punkter. Langt fra best, men i motsetning til de så BLØR VI FOR DRAKTA! (ref: dagens Budstikka-artikkel)