G16 Bredde: Varmt, velsmakende og høyt i Roma

På fredags morgen var vi tidlig oppe. Planen for dagen var Vatikanet, pluss fritid for guttene utover dagene. Så shoppingmulighetene ble nok ivrig googlet.

Når vi trasker ut etter en enkel frokost, så kjenner vi noe uvant. Etter dager, uker og måneder med kulde og mørke, så ser vi bokstavelig talt lyset! I denne nyreligiøse ånden så var det lett å ta metroen til Vatikanet!

Rett etter at vi har gått av ved metrostoppet, så ser vi at Vatikanet selv i februar er et populært reisemål. Flokker med turister, og ditto gateselgere. Vi ble vel spurt om å kjøpe selfie-sticks etter hver 25meter, men guttene var for smarte til å handle med de.

Etter en kort gåtur, så er vi fremme. Vi trasker rundt i selve kirkebygget, for deretter å ta turen opp til kuppelen. Toppen er (ved lov) Roma sitt høyeste bygg, og vi får en vakker utsikt i glimrende sol!  Selfies (fortsatt uten selfiestick) tas iherdig, og jeg knipset lagfotoer underveis også. Jeg er langt unna Morten Krogh, men under kan sees noen bilder

Lagbilde på innsiden av St.Peters kirken

Lagbilde på innsiden av St.Peters kirken

Emil forsøker å bli Snåsamannen!

Emil forsøker å bli Snåsamannen!

 

Etter noen timer er vi på utsiden, og guttene er klare for noen timer på egen hånd. Vi voksne følger de til velkjente Fontana Di Trevi (fra filmen La Docle Vita), så setter vi oss ned med en velfortjent 3-retters middag. Gutta går for noe enklere og raskere, for å ha tid til å gjøre noe på egen hånd.

Lagbilde 2: Her utenfor Colloseum

Lagbilde 2: Her utenfor Colloseum

Vi møtes til avtalt tid, noe guttene var 100 % på under hele turen! Var kun jeg som ble 10 minutter for sen, etter å ha kjøpt meg klær i en herreforretning der eieren oppga som grunn til at de ikke lenger har «double-breasted suits» at Berlusconi gjorde det upopulært! Han sa det i en mindre elegant språkdrakt enn dette, men «redaksjonen» tar jeg friheten til å bedrive litt sensur i tilfelle dette også blir lest av sarte sjeler!

Vel hjemme fredag kveld, denne gang med kollektiv transport, så har nonnene middagen klar!  Vi spiser, og jeg benytter anledningen til å ha en-og-en samtaler for å planlegge sesongen vi står ovenfor! Dette tok mer tid enn planlagt, og guttene kommer noe sent i seng.

Her i toppen av St.Peters kirken

Her i toppen av St.Peters kirken

Den siste dagen sto over oss, og vi sjekker ut såpass tidlig som før kl 09. Det for å rekke over det guttene selv følte manglet de tre foregående dagene. Så de deler seg selv inn i grupper og reiser rundt på egen hånd. Ryktene vil ha det til at handling sto i sentrum, og selv om jeg er langt unna Varg Veum så var handleposene de kom med i hånd bevis A for at «fuglene visket» korrekt info til meg

Glad som alltid, Fredrik Ringen Her rett før vi havnet i en diskusjon om David Cameron

Glad som alltid, Fredrik Ringen Her rett før vi havnet i en diskusjon om David Cameron

Jeg vil si turen var veldig bra. Ja, vellykka er ordet jeg føler dekker det best. Jeg ble bedre kjent med guttene, de fikk ulike opplevelser og forhåpentlig noe lærdom av mine «foredrag». Videre så ble de nok enda mer knyttet sammen. De er en in gjeng, og jeg fikk se hvordan de tar ansvar, oppgaver og utfordringer gitt underveis!

Jeg vil takke Arve og Lars som bidro og var hyggelig reisefølge! Samtidig går min siste linje til dere foreldre:

Tusen takk for tillitt og positiv innstilling til at dere sender deres håpefulle med meg på «dannelsesreise» og teambuliding tur til Den Evige Stad!