G16 Bredde: Stor ståhei og stemning på tur

Presis som et sveitsisk ur er vi gang med turen fra Sandvika Stasjon. Fra Flytoget og helt frem til vi setter bein på italiensk jord så går alt som en drøm. Selv der blir vi hentet av en stor buss, og vi havner smertefritt i vakre Santa Maria Instituto klosteret vi bor i!

En smilende nonne møter oss, og vi blir vist rundt og frem til våre rom.

Onsdagskvelden er allerede blitt små sen, så vi holder oss i nærområdet. Her finner vi en resturant som serverer fin mat til billig penge, om enn at servicen er småtreg. Det er mulig at Tinius og Wilhelm fortsatt sitter lett huttrende og venter på mat!

Tinius og Henrik er fornøyde til tross for treg servering

Tinius og Henrik er fornøyde til tross for treg servering

Torsdag er vi tidlig oppe, spiser en lett frokost og vi starter på selve opplegget. Det dukker opp en fin overraskelse da vi finner ut vi kan få billige billetter til Lazio-Galatasaray senere samme kveld. Da flyttes programmet, og praten blant gutta lukter det høy forventning av.

Så på formiddagen ser vi, og blir fortalt om, det klassiske Roma. Området fra Colloseum via Forum Romanum og opp til marmor-kollossen Vittorio Emmanuelle 2 rekker vi igjennom.

 

Etter at undertegnede har villedet gutta litt på vei tilbake, så kommer vi litt sent hjem. Vi tar en kjapp pause, før vi setter på oss en jakke, og shorts blir til bukse, før kvelden skal tilbringes på mektige Stadio Olympico. En stadion som huser 72.000 mennesker, men som det nå er sjelden mer enn halvparten. Den var fin og moderne på 60-tallet, nå ligner det enn hvilken som helst norsk skolebygning!

Allikevel er det et mektig sus når vi etter mye rot, og såre bein finner frem til hovedgangen og de imponerende OL-ringene viser seg frem. Roma huset som kjent sommer-OL en gang før IOC gikk ned i korrupsjonens avløp!

Vi er litt sent ute til kampen, så vi rekker ikke hele 1.omgang. Men vi går ikke glipp av noe. Det er avventende spill, noe som i grunn er som å se en moderne tsjekkisk opera. Intetsigende, tørt og søvndyssende.

Stoltz er happy

Stoltz er happy

Da vi ankommer for 2.omgang, med brus, pølse og chips i hånd så er tsjekkisk opera gjort om til rene Justin Bieber-konserten! Nå er det lette steg, god stemning og vakkert spill!

Vi får med oss 4 mål. Tre av de går til lyseblå fra hjemmelaget, mens tyrkerne som sto for best stemning på tribunen litt ufortjent må nøye seg med en kasse.

Gutta på Lazio-Galatasaray

Gutta på Lazio-Galatasaray

Gutta ståler og diskuterer ivrige en rekke kampsituasjoner. Konklusjon nummer 1 ble vel at evigunge Miroslav Klose fortsatt er god og målfarlig.

I dag, fredag, så er planen litt mer av den hellige sort. Vatikanstaten, og dertil områdene rundt. Så inn til kjernen av byen, for så å runde av kvelden med mat hjemme på klosteret tilbredt av søstrene på klosteret!