G00 Bredde: En god og en dårlig omgang mot Asker

Asker G2000 Bredde- Bærum G2000 Bredde  7-1 (2-1)

Behagelig sent (målt i forholdt til andre lag) så skulle våre breddegutter som er/blir 16 i år ut i sin første seriekamp. Vi ble henvist til kunstgresset på Borgen, hvis dekket der er kunstgress. «Gammalt biljardfilt» ville min gamle trener ha kalt det.

Vi så lyset, men kjente vinden når vi ankom Borgen

Vi så lyset, men kjente vinden når vi ankom Borgen

Det som uansett var bokstavelig talt surere i dag, var at det blåste det som føltes som orkan styrke. Vi er tidlig ute og på de åpne slettene får vinden leke og herje fritt!

Når det gjelder kampen, så håpet vi også på at vi skulle leke og herje fritt. Vi har stadig blitt bedre fra i høst og fremover.

Vi starter med ball, og det er jevnt de første 20 minuttene. Det er de sort-hvitte som skårer først, men vi gule skaper ort balanse i regnskapet noen minutter etterpå. Det er Thomas Stoltz som får ball av nysigneringen Mikkel som har æren av å putte vårt første mål i årets g16, 3div!  Et fint løp og et halvfint «skudd» holder for 1-1 og Gul jubel!

Klare for serieåpning!

Klare for serieåpning! Legg merke til kaptein Tom (ytterst høyre), gleder seg som et lite barn;)

vi er veldig nære ved å gå opp til 2-1 noen minutter etterpå, men Asker redder på streken. Dag er farlig frempå, men dessverre var det ikke nok kraft i skuddet når motvinden ligger på tornado-nivå.

Det siste kvarteret tar Asker noe mer over, og vi blir presset bakover. Vi får terpet forsvarsspill, noe som i og for seg er greit. Vi klamrer oss fast lenge til «x» på tippekupongen, men rett før pause så glipper det. Asker skårer, og kan i en jevnspilt 1.omgang gå til pause med en 2-1 ledelse.

Vi har mange med i dag, så vi bytter nærmest i hockeystil inn og ut. Så også i pausen. Praten går ut på at vi skal spille «safe», forsøke å holde ball i laget og søke avslutninger tidlig.

Vi var fortsatt optimister i pausen

Vi var fortsatt optimister i pausen

Som en vilkårlig regjerning ledet av Berlusconi, så faller vi sammen som et korthus i 2.omgang. En fin første omgang, erstattes med rot, lite kommunikasjon og haugevis med feilpasninger i andre omgang. Da blir vi straffet, gang på gang.

Det ender med 7-1, en mager trøst får være at vi i fjor tapte 8-1 i åpningen. Sånn sett, en syltynn forbedring.

Det som er positivt i dagens kamp er at Stoltz putter, Mikkel viser ferdigheter i sin første kamp og at Emil kommer innpå og viser styrke som defensiv midtbane etter pausen.  Så får vi jobbe med pasninger, mottak og kommunikasjon.

Og JO:  En annen positiv ting: Det var mange foreldre og vi overlevde «Hurricane Borgen» 😉