G2000 Bredde: Det strakk seg ikke helt til mot Høvik

Bærum G2000 Bredde- Høvik G2000  1-4 (1-1)

Disse kampene er årets høydepunkt, cupfinale, julekveld, 17 mai og bli-kjent fest på en og samme gang!

Vårens oppgjør det jo en gedigen opptur, i alle fall om man tenker resultatet. Med iherdig kjemping og Tom som slo bort alt av baller, så klarte vi jo 2-2. Hva skulle vente oss i dag?

Tid for avspark!

Tid for avspark! Bærum-Høvik, lokaloppgjør av beste sort!

Det er i alle fall ikke behov for noen «Any Given Sunday»-tale, for gutta er top motiverte. For hva sier dere om fullt oppmøte på siste trening før kamp OG alle var bortimot presise til kampoppmøte?  Lukter tenning av slik.

Så vi legger en plan, snakker om enkelte situasjoner og at Tom ikke må grisetakle. Så ut av klubbhuset, klare for oppvarming. Der merker vi at det er hektisk om dagen for det er folk overalt, bortsett fra bak tribunen på grusen. Selv ikke «emo-ungdom» gjemte seg der bak, så vi jogger, løper og spretter ball der.

Kampen sparkes i gang presist, og vi er ikke snauere enn av vi vinner myntkast og starter med ball. Nå er kampen i gang.

Vi var litt upolerte i starten av kampen (slik bilde av ypperste kvalitet viser)

Vi var litt upolerte i starten av kampen (slik bilde av ypperste kvalitet viser)

Det starter med et solid Høvik-overtak, der de spiller fint ball til hverandre. I alle fall i mesteparten av tiden. Vi er på, men må bruke det vi har av krefter på å jogge etter ball. Det er slik de første 15 minuttene (eller 17 minuttene for de som faktisk tok tiden). Så kommer vi noe mer inn i kampen. Gradvis jevner det seg ut, og vi tryller frem noen fine angrep. Vi kunne fort tatt ledelsen, men det er de stripete guttene fra villastrøket i smørøyet av Bærum som gjør det.

De får frispark fra rundt 20 meter. De bruker tid, legger vel en slags plan. I alle fall skårer de på skuddet som er knallhardt. 0-1. Slik var det også sist. Hvordan ville kampen utarte seg denne gang?

Store avstander (dette ble tydelig i 2.omgang)

Store avstander (dette ble tydelig i 2.omgang)

Litt på samme vis skal det vise seg. For vi mister ikke motet. Det jobbes, og vi skaper noen flere farligheter. I alle fall farlig nok til at vi føler vi fortjener noe. Det skal vise seg at det gjør vi også. Selv om selve frisparket vi skårer på ikke burde være farlig.

Det er fra 35 meter. Alle som befinner seg innenfor en kilometers omkrets vet at det betyr en ting. Det skal skytes med kapteinen selv. Tom lader foten, kommer med en liten knekk i ryggen og lar det briste eller bære.

Denne gang er det suksess! Skuddet er typisk for Tom. Høyt, langt og i bue. Hva skuddet ikke inneholder er kraft. Allikevel går det i MÅL!  Vi har sett det før, faktisk vil vel enkelte «onde» røster ha det til at det er kun slik Tom skårer. Uansett, 1-1!

Nå har vi fått troa. Kampen er helt jevn, noe den sjelden var på bortebane. Da ble vi presset mer og mer bakover. Her har vi muligheter, bokstavelig talt. Vi bommer på to store i slutten av 1.omgang. Et fra høyrekanten der ballen går tvers forbi alle, og en corner som blir slått hardt langs bakken. Snedig og godt utført variant, men som dessverre blir reddet av Høvik sin keeper!

Da står det 1-1 til pause, og det beste er at det er fair! Så vi har tro, men har vi nok krefter ogv ferdigheter til å gjenta dette i 2.omgang?

Pause!

Pause!

Svaret er nei! Det viser seg fort, det blir mer strekk mellom midtbane og forsvar. Vi blir slitne, og det skaper rom for Høvik sin gode ballspillere. Da blir det «ball i hatt», og de kommer lettere til muligheter. Med en skuddfrekvens som Israel under 2.intifadaen. Nok skudd = mål (etter hvert).

Totalt 3 til av de, og alle i feil ende av banen (sett med gule øyne). Så det ender med 4-1 tap. Så det ble ikke helt den festen vi håpet på, men vi viser nok en gang at vi faktisk har blitt bedre utover sesongen. Det som er vår akilleshæl er offensivt. Det må en liten 9er bane på Huk til for at vi skal skåre 4.

Hei på deg Henrik!

Hei på deg Henrik!

Vi får jobbe med det offensive på trening, så får vi se om det blir noe mer målmoro utover høsten. Nå gjenstår Korsvoll borte, så har vi Ullern hjemme før vi besøker Snarøya i vår siste kamp. De to siste er etter høstferien!

Tilbake til skrivebordet og treningsfeltet!