G2000: Alle gode ting er 15!

Bærum G2000 Bredde-Ullern G2000 Bredde  2-1 (1-1)

(beklager at vi ikke har kampbilder, men jeg glemte minnekortet)

2016-08-14 14.01.34-2

Alle våre trofaste fans, og de vet vi er mange, kjenner til at vi ikke har vunnet hittil i serien. En serie bestående av 16 kamper, der vi før kampen i dag hadde 2 uavgjorte og 12 tap. Noen stygge, men de fleste relativt akseptable tap.

For de som virkelig er fans, og nærmest tok sykkelen fatt når vi spilte borte mot Ullern i vår, vet to ting:

Det ene er at kampen var jevn både på resultattavla og i spill. Det kunne bikket begge veier. Så vi visste vi hadde en god mulighet i dag

Dernest at vi har liten «sosial-media»-feide med de besteborgelige guttene fra Oslo vest. Så vi sto knapt i veien for selv Trump i oppladning til denne kampen! Den eneste forskjellen må vel å ha vært at verken vi eller Ullern truet med å gripe tak i noen edlere deler.

Så det var klart for kamp. Revansje om du vil. I skummende høstmørket og sur vind som er Kadda verdig denne oktoberkvelden.

Når Ullern tar avspark så er det lett å telle fans, Ullern leder. 2-1. En kar med oransje lue og en dame, mens vi hadde en far. Intet lukter som bunnoppgjør i 3 div G16 som dette!

Innledningen av kampen er jevn. Det fortsetter slik den første halvdelen av omgangen. Det skapes noe begge veier, men det er sjelden noe som ligner på farligheter. Som oftest er det en siste pasning, touch eller skudd som ikke er bra nok. Det er lite som varmer, enten man er spiller, trener eller den ene supporten på tribunen!

Heia Bærum!!  Vår ene fan!

Heia Bærum!! Vår ene fan!

Etter hvert skal det innrømmes at Ullern sine muligheter er noe farligere enn oss. I alle fall er det bra nok til at de kan ta ledelsen. En spiller for gå, gå og fortsette til 16meteren. Der kan han upresset skyte, et skudd som ikke er all verdens, men det er heller ikke lyset på stadion. Så en kombinasjon av de faktorene lurer keeper-Johan, og gutta i hvite drakter kan juble for 1-0!

Dette er en situasjon vi er godt vant med, og som vi har lært å takle godt. Så det viser seg nok en gang at vi ikke mister motet. Vi tar over initiativet. Så på kontring nr 3 så klarer vi også å skåre. Det er Kristoff som setter ballen i mål. Kontrollert og rolig. 1-1, og det står seg til pause.

Snakket i pausen er at vi burde være flinkere til å bruke kantene, avslutte noe mer når vi nærmer oss 16meter + at jeg (som alltid) predikerer defensiv trygghet. Enkle valg, redusere feil og kommunikasjon.

Disse ord blir som musikk i 2omgang, for om vi avsluttet bedre i 1.omgang, så dominerer vi i 2 «halvlek». Fra første spark (bokstavelig talt fordi vi starter med ballen) så er vi på hugget.

Noe bedre er vi også på å bruke kanter, true bakrom og det avsluttes jevnt og trutt på mål. Tiden tikker av sted, stillingen er fortsatt 1-1 og Ullern er gode til å kunne ta ledelsen. For selv om vi er bedre (både med og uten gule briller), så har de sine muligheter også. De er heldigvis som A-landslaget vårt, det blir tannløst i offensiv boks.

Et velkjent problem for oss i år har vårt at forsvarsrekka vår har hatt helseproblemer som man må på gamlehjem for å finne noe lignende. Alt fra rygg, hofte og kne burde kanskje vårt skiftet ut. Så vi må også skifte spillere der bak, så Marius og Lars stepper opp. Etter hvert flere andre.

De blir som alt nevnt mindre truet enn hva vi ble i 1.omgang. Så vi klarer å ri «stormen» av, det er vel mer riktig å kalle det flau bris. Vi sto (på) som påler!

Tom sin siste kamp på en stund!  God bedring!!

Tom sin siste kamp på en stund! God bedring!!

Omgangen er nervøs nok, så intet føltes sikkert der og da. Noe av nervene trenger vi ikke morfinen til Tom for å roe ned. For vi skårer halvveis ut i omgangen. En stikker til hurtigtoget Zidane, som viser kontroll og ro når han plasserer ballen forbi keeper.

Til tross for noe mer defensivt fokus, så tar ikke Ullern over kampen. De stoppes fordi vi tar returløp, spiller smart defensivt og har Johan bak der som rydder opp om det er behov for det. Offensivt keeperspill er nøkkelen. Denne oppgaven løste du bra i 2.omgang Johan

Så om vi hadde hatt speaker på kampen, så kunne vi spilt en gla-sang! For det ender med årets første serieseier! Vi har vært nære flere ganger, men det har ikke holdt helt inn.

Nå satser vi på at vi er i den berømte flytsonen og at vi tar en ny seier borte mot Snarøya kommende TIRSdag (merk kampdag)