G19: Straffet for de små ting i NM-tap mot LSK

Lillestrøm G19- Bærum G19 3-0 (0-0)

Etter en overbevisende seier mot Strømsgodset IF (merk, ikke TF), så ventet betydelig tøffere motstand oss i runde numero dos: Vi skulle reise de i underkant 5 milene til Lillestrøm, kjent fra NRK som «Dødens by» – også for oss ble denne kampen slutten på cupeventyret.

Jevnt og sjansefattig

Vi hadde jo god kjennskap til både sted, arena og ikke minst LSK da vi spilte mot de for ca 2 uker siden. Da tapte vi 2-0 i en kamp som ble ganske lik denne når jeg tenker på det i ettertid. En forskjell verdt å merke seg var det nå stilte «Fugla» forsterket. Spurv, trost og rødstrupe var erstattet med de ørnene som reddet Gandalf, Sam og Frodo i enhver situasjon.

Fra de første 45 minuttene så er hovedpunktet at det var to godt defensivt organisert lag som møtes. Det blir som en tam boksekamp. Man forsøker å få inn noen treff, men det blir mest «ta og føle på». Så det er i grunn ikke så mye å fortelle om annet enn å rose det defensive som står seg. At vi holder LSK til lite, er ros til vår defensiv.

Mål åpner kampen – og lukker den

Når vi går til te, småkaker og prat så kan vi absolutt leve med 0-0. Skulle vi få det første målet, så har vi vist oss såpass sterke defensivt at vi kan få med oss noe mer enn svett tøy hjem i kampsekken. Drømmen er jo avansement, bortekamp mot Skjåk i en 7 timers busstur. For da får også våre «rullet med buss» som erstatning for hva annen ungdom gjør.

Håp om fort oppstå, men enda kjappere slukkes. For all ære for det vi legger ned av «blod, svette og tårer», men i løpet av de første 10 minuttene så skårer LSK både en og to. Så når stadionuret viser 55 minutter og 2-0 så må vi bestige både K2, Everest og Annapurna med de 35 minuttene igjen på klokka.

Målene oppstår når vi forsøker å presse høyere, men på dette nivået blir man hardt straffet for den minste feil, og «point in case»: to kjappe imot.

Når vi legger oss tilbake igjen, så ligner den drøye siste halvtimen veldig på 1.omgang. LSK er jo fornøyde og spiller nå med kontroll som mantra for kampen. Det lykkes de med, for det er vanskelig å trenge igjennom.

Tiden går, LSK består. Vår gutter skal ha all ære, men i dag så ligger forskjellen i de små detaljene. Fordi vi spiller mot ett av Norges beste juniorlag. Sikkert ingen trøst for gutta nå, men dette gir verdifull læring og en pekepinn på hvor vi står.

Jeg skulle så gjerne skrevet et dramatisk epos fra «kvelden i Lillestrøm», men da vil det bli like mye løgn herfra som fra en viss herremann i Russland (og DER røyk visumet mitt). Rett nok kommer det ett mål til, men det er også til vertene og med 3-0 er det intet å si på at Lillestrøm vinner.

Kaptein Magnus, Jon og Mathias ser fremover mot nye utfordringer

Summa Summarum:

En 1.omgang preget av god defensiv struktur fra begge lag fører til en sjansefattig omgang. Så det står 0-0 til pause.

Når vi forsøker å flytte opp for å ta ledelsen i 2.omgang, så blir vi straffet brutalt på dette nivået. Med 0-2 underlege tidlig, så blir resten av kampen en kontrollert affære for Lillestrøm, som også putter en til på tampen).