G19: God referanse på voksen motstand

Bærum G19- Manglerud/Star Senior 4-1 (2-1)

Endelig fikk skribenten tid igjen til å dekke junioravdelingens flaggskip: G19, også kjent som junior Elite eller junior 1. Kjært barn har mange navn osv…

Dagens start 11er

Vi vil som klubb ha frem mer enn bare A-lags stoff på vår hjemmeside, og nå som ordførervalget i NY er unnagjort (dog ikke avgjort- utenlandsstemmer gjenstår å telle) og med de fleste dommene fra Høyesterett offentliggjort, så satt jeg av tid for herlig juniorfotball med kamera og skriveblokka!

Motstander var seniorlaget fra Manglerud/Star, som ledes av kjenningene Markus Cham og Erik Markussen som fikk gode resultater med vårt jr 2/rekrutt/ G18 i 2019-sesongen.

Vi brøt ofte M S i deres pasningsspill

Respekt fra start- så tok vi kontroll

Som i Japan så viste vi respekt for de eldre. De første 10 minuttene er det M/S som styrer og de er freidige nok til å ta ledelsen på et fint angrep etter ca 8 minutter.

Kampbildet herfra og ut er mindre komplisert enn «Brnovich v. Democratic National Committee«. Etter de første 15 spilte og utover så la vi respekten til side og plukket opp hansken. Når vi angriper så går det lynkjapt og det er vakkert å se på når Sondre sørger for et brudd høyt i banen som fører til kontring hvor han kombinerer med Thomas CS som legger den på åpen kasse tilbake!

1-1, i det vi passerte kvarteret.

Etter 20 minutter så skårer Tobias. Det hele starter med at Simon slår ut på kant til Marcus som drar seg ned linja og slår et innlegg til Tobias som vet hvor målet står! 2-1 til oss.

Tobias «Karsten Warholm» Skjæveland Danielsen—-mannen med rask sveis og teknikk!

Forskjellen på mygg og klegg

På tribunen så blir vi vitne til en jevn 1.omgang. Hvor det skal sies vi tar mer og mer kontroll for hvert minutt. Allikevel så kjemper M/S heroisk og det er ikke all verden av angrep vi plager motstanderen med.

Derimot blir vi plaget av enten klegg eller mygg. Kanskje begge deler? Verken jeg eller de rundt meg visste forskjellen, så dagens faktaopplysning får komme fra Store Norske Leksikon og min tolkning av det:

«Begge er insekter, dog er kleggen større. Den biter bare på ren faenskap, mens myggen biter for å få i seg blod slik at den kan legge egg«.

Så da kan jeg ikke motstå fristelsen med å si vi var bra på press og fikk ballen fordi vi bet fra oss som kleggen selv! Uten frykt og med entusiasme så skapte vi nok sjanser utover omgangen, slik at vi leder fortjent 2-1 halvveis.

Gult kort deles ut! I grunn en snill kamp, men vi ble for raske ved gitte anledninger

Vi har kontrollen i 2.omgang

Som i 1.omgang så starter de grønne og hvite med entusiasme og spilleglede. De kommer tidlig til et forsøk fra 16-17 meter, men skuddet går til innkast!

Etter en kort periode med M/S-press, så tar vi over. Når vi etter 55 minutter går opp til 3-1 etter fint klikk-klakk spill som Marcus er sistemann på, så da er kampen i grunn avgjort. Ikke så viktig, men det er fint å se at vi tar nivået som mange av gutta skal spille på i høst (i tillegg til IK A).

For hvert minutt derfra, så får vi mer ball, derav mer kontroll på det meste annet enn den ¤%%& myggen/kleggen.

Vi blir gode på å bygge opp spiller fra de bakre rekker og med det får vi også involvert våre «Karsten Warholm»-hurtige kanter.

Det hele ender med 4-1 da vi med kun minuttet igjen får et straffespark når Yassin blir felt inni boksen og Ihlen setter straffen hardt opp mot høyre! – Drillo hadde vært stolt av den straffen der-

Oskar Ihlen klar for å ta «Elfmeter»
Det blir mål og 4-1 til oss ved Oskar Ihlen!

Så på 90 spilte minutter så blåser dommeren av for kvelden. Det lyser 4-1 på resultattavla og det gir noenlunde riktig bilde på kampen. For M/S starter bra, men vi presser de mer og mer bak jo lengre kampen pågår.

Det gledes at vi får brukt mange spillere og målt oss mot et godt 4.divisjonslag! Er verdifull læring i dette! De eneste som mangla spilletid for oss i dag var «Henger`n», Einar Bruno Larsen og Morten Berre.

PS! Det gledes at 06-gutta også tok turen for å se G19 på kamp! Takk til gjengen, spesielt Linus som delte ut «Ahlgrens bilar» som han var Oprah

Linus delte ut «Ahlgrens Bilar»