G19: Solid gjennomført fra 1 til 90

Bærum G19- Ham/Kam G19 4-0 (1-0)

Vår andre seriekamp for året og den første på vårt flotte kunstgress! Motstander kom ca 2 timer nordøst fra med normal trafikk. Hjemstedet til kjente folk som Tom Strømnæss, Knud Faldbakken og ikke minst kona til Willy Brandt, Rut.

Bortelaget har også et mye dyrere stupetårn enn oss: Stupetårn til 28 millioner – tåler ikke kulde (nettavisen.no)

I idrettssammenheng så er byen stappet med lag på øverste nivå i form av Storhamar (hockey og håndball) og selvsagt dagens motstander: Kameratene fra Hamar!

Kampplan i Egon Olsens stil

For den sitter helmax! Vi tar godt vare på ball, viser initiativ og kombinert med potte tett defensiv, så virker det for oss rundt 75 sjeler på tribuna at det er spørsmål om tid før vi tar ledelsen.

For det er ingen «(den) grå regnbue» (Faldbakkens debut-roman) å se på Kadda i kveld. Sola har rett nok søkt dekning, men guttas utførelse av kampplan stråler opp nok for hovedvekten av tribunen.

Etter ca halvspilt 1.omgang så fyker Lommedalens hurtigtog- Ludvik H– seg igjennom både forsvar og reiserute og kommer alene med keeper. Rett før han avslutningen så har de grønn-hvite gjestene ikke noe annet valg enn å felle gutten som så vidt har lov å kjøre traktor.

Nå blir det …. A) Mål B) Felling C) Elvis kommer fra månen og stjeler ballen – riktig svar kan sendes til NRK Hordaland og vinner får et «flott» NRK-krus
…riktig svar er B) Felling og straffe til oss etter 25 minutter.

Bærums-legende Jasper J stepper opp for å ta «elfmeteren» og er like kald som jevnaldrende russ som sitter oppe på haugen ved stupetårnet med bæreposer, boblejakke og påbegynt bronkitt.

Bærum er jo tross alt en Høyre-kommune. 1-0 ned til høyre.

Etter ledermålet så fortsetter vi å spille etter punktene som ble avtalt omtrent på samme tid som når NRK sendte Hygge i hagen – Pizzaovn og pepperrot – NRK TV

Vi har riktignok verken pizza eller hage her, men hygge rundt om på anlegget er det nok av slik vi spiller! En gjeng old-boys passerer på vei til sin 7er kamp ved siden av, og får en leksjon om moderne fotball. Bl.a. forskjellen mellom sorte fotballsko og alskens farger er tydelig. Bruk og behov for hårstrikk en annen – av flere enn en grunn.

3 av 3 på bildet både med hår og strikk.

Det er kontroll som er nøkkelordet for 1.omgang. For det helt store utenom målet skjer ikke, så vi går inn for å søke ly for vind, måker og #%#¤&& russemusikk med fortjent 1-0 ledelse.

Enda ett hakk opp!

«Alle elsker en hodeløs kvinne» var overnevnte Faldbakkens første kriminalroman for omtrent 20 år siden. Det skal tidlig vise seg at her i Bærum på den herrens dag 5 mai, var det verken noe ran eller spenning når vi punkterer kampen tidlig i 2.omgang.

Nettopp fordi vi ikke er hodeløse, så omsetter vi på våre sjanser ved å lese hverandres bevegelser og pasninger. 2-0 kommer ved Ludvik H etter 54 minutter, før samme odelsgutt (?) setter sitt andre, og vårt tredje, nærmest rett etter det påfølgende avspark.

Nå har hamarsingene det like tøft her som når Frode Grodås fikk sparken i klubben

Dog er det kun den omtalte russen oppe på haugen som var like ustø på beina som Frode Grodås i klippet rett over.

Våre Gule har fullt fortjent skaffet oss en komfortabel ledelse på 3-0 med ca halvtimen igjen. Så eneste spenning kunne vært på 7er banen- men der fikk jamenn meg Old Boys-gutta juling med 2-11 mot trikkestop-klubben Simensbråten!

Det eneste som er igjen i lufta er pollen, humler og vindkast i skjønn harmoni.

Så hva skal vi si om den siste halvtimen? Jeg vil rose gutta for å stå på kampen igjennom, forholde seg til kampplan og god struktur mellom lagdelene. Om ikke annet, så er dette diffust nok til at jeg kan søke jobb som eiendomsmegler. Dog så det en betydelig kjerne sannhet i det. Så da røk den jobben allikevel.

For vi er proffe fra første til siste minutt. En samlet god lagprestasjon og spiller vi slik fremover blir det masse poeng på Interkrets høyeste nivå!

Rafael Sorter – god nok for Argenti** ? Eller hva Viggo S?

Summa Summarum

Voksent spill i duellene og i klokskap. Et klart steg videre for samtlige.

Defensivt så har vi like god kontroll her som Egil Danielsen hadde under spydfinalen i OL i 1956.

Gledelig er det at vi i dag omsetter sjansene vi skaper til mål! Kjærkomment!

Happy times are here again!