G18: Kontroll i lokaloppgjøret ga 3 poeng!

Bærum SK G18 – Bærums Verk Hauger G18 1-0 (1-0)

Det har blitt en god tradisjon å møte våre blå venner fra Bærums Verk Hauger, for øvrig kretsens eneste klubb med tre navn.

Gutta kjenner hverandre fra Dønski, og sikkert en del utenfor skole. Være seg McDonalds, løkkefotball eller 150-bussen.

I dag i serierunde nr 10 så lå vi kun to poeng foran de, med en haug av lag rundt oss. Så med tre poeng så ville vi bykse ut av nedrykksdiskusjonen. Den er like kjip som å diskutere ja til EU og ulv i Hedmark.

Vi viser hvem som er best- i innledningen

Under flotte forhold så tar vi kommandoen. Ved å skåre tidlig og Rekdal er sistemann på den. Ikke Kjetil, men Fredrik.

Så med den tryggheten, så kjører vi på slik gutta øvelseskjører til «lappen». Det meste gjøres rett, men noe kan bli bedre. Er nok ikke alle som får kjøre Porsche`n til treneren riktig ennå.

BVH kommer mer inn i kampen, men fellesnevneren for begge lag er at ja, sjanse på sjanse skapes, men sjanse på sjanse brennes i sommervarmen. I det minste kunne vi kasta noen pølser på sjansebålet. Så at det fortsatt står 1-0 er smått utrolig. Det ville seg ikke. Muligens hadde vår lagleder «gannet» målet i forkant av kampen?

Med 1-0 etter 45 minutter så ser vi fram til tre ting: skygge, vann og kloke ord.

For vi er noe bedre, men BVH har så absolutt sine sjanser. Så vi trenger både væske og veiledning foran de siste 45 minuttene.

Brukbar kontroll mens sola senket seg!

En større gjeng fra vårt Jr 4 (!)-lag ankommer stadion etter sin seier mot Holmen, og setter seg ned for å se på venner fra både gult og blått lag. En tribune som ikke var så fylt av folk som under tidligere oppgjør.

Anyhow, til kampen:

For noen grep har vi nok gjort i pausen, for ut fra min orkesterplass og med mange «eksperter» rundt meg så blir jeg fortalt at vi har kontroll. Rett nok har de helblå sine sjanser, men jeg må som oftest sette ordet halv- foran sjanser.

Spillet i forkant er der, men selve finishen er som å vente på Fornebu-banen. Vi vet ikke riktig når, hvor og hvordan.

Jo mer gjestene flytter seg opp, jo mer bakrom får vi. Det klarer vi tidvis å benytte, men aldri utnytte. For det er noen store overtallssjanser som kommer, men alt fra stolpe, offside og den berømte «foten-på-streken» gjør sitt til at vi ikke klarer å punktere kampen.

Kondissen derimot er nok nære punktering når gutta heroisk tar løp på lange løp.

Tiden tikker av sted, det nærmer seg 2.runde i det franske parlamentsvalget, eller kamp 6 i NBA Finals (GO Celtics). Noe som er enda nærmere enn de to overnevnte er tre poeng inn på kontoen vår.

Femten minutter igjen og BVH flytter opp både spillere og ballen ved å slå laaaaangt. Typ DeChambeau-drive langt.

Gang på gang så bryter «Kuba» og våre hodesterke spillere unna. Når vi også vinner andreballen så kan vi kontre. Noe vi gjør ved de fleste anledninger. Dog vil det seg ikke når vi nærmer oss bortelagets målgård. Det er alltid «noe» som hindrer mål nr 2. Enten er vi unøyaktige, eller så kommer flagget opp for offside.

Fellesnevneren er at vi ikke får den forsikringen som ett mål nr 2 ville gitt.

Så på tampen må vi leve med at «de blå og rå, fra BVH» kommer med en sluttspurt. Dog som oftest er det innlegg som vi kontant rydder unna. Sagt på annet vis så har nok politiet mer å gjøre pga Støyende festing i hele Oslo politidistrikt – VG Nå: Nyhetsdøgnet enn hva våre har i forsvar.

Så vi får aldri noe svar på hvorvidt «ganningen» til vår lagleder var årsaken til null mål imot.

Tomt for jubel forblir det også- for de helblå. For til tross for god innsats og noen store sjanser, så kjemper vårt forsvar seg til en defensiv smultring!

Konkludert betyr det seier og tre poeng som gjør sitt til at vi rykker noen hakk oppover på tabellen og at vi ligger like behagelig til der som de som lå å solte seg i glansen på stranda.

Summa Summarum

Vi starter bra, skårer tidlig og har god kontroll på kampen sett under ett. Vi kunne hatt litt mer kynisme i enkelte (defensive) situasjoner, men takket være heroisk kollektiv jobbing så har vi kontroll og vinner fortjent mot BVH:

Om noe, så burde vi avgjort kampen tidligere med tanke på de sjansene vi skaper.