G17: Reisebrev Kina, del 1. Lang reise til eventyret!

Da har vi endelig kommet frem. Etter mye om og enda mer men, så er vi innlosjert og har brukt første dag på å se nærområde og avtale diverse reisemål.

Det hele startet så smått på Sandvika Stasjon kl 0601 søndag morgen, og kl 1130 kinesisk tid dagen derpå så ankom vi om ikke fulle, så slitne, med stor mangel på søvn og med et vær som man sjelden finner i norske somre. 35 grader er rett og slett vær for minst mulig klær. Ikke i jeans og hettegenser, som noen av  gutta valgte å reise i!

Før vi ankom Kina, så rakk vi en svipptur innom Mummitrollets hjemland, nemlig Suomi/Finland. Her trasker vi langs havna og finnet et lokalt bakeri, før vi tar toget tilbake til flyplassen.

Kina dag 1 gikk mest med å komme seg fra Beijing (Airport), og til «landsbyen» Zhuozhou. Dette gjaldt også for så vidt for Bendik også, til tross for en drosjesjåfør som gjorde sitt for å strande Bendik i ingenmannsland.

Heldigvis er vår eminente guide Lucy på pletten, og på perfekt vis så tolker, oversetter og henter hun Bendik, som er overraskende opplagt etter 24 timer på reisefot.

På ettermiddagen tar vi en lokal matbit på en hyggelig restaurant. Her sto alt fra and, gris, kylling til fisk på menyen. I tillegg til min egen favoritt- grønnsaker!  Gutta spiste seg god og mette, mens praten gikk løst rundt bordene

Nå er det straks i seng, for vi skal opp kl 0600 i morgen. Da venter 4 timer i buss (som heldigvis har velfungerende air-con). Vi skal til Den Kinesiske Muren, så overnatte ved den, før ferden går videre til kystbyen Qinhuangdo, der vi skal bade, men også få se PANDA, tigre med annet. De går fritt, mens vi blir kjørt i biler rundt de på svære områder.

I de to nærmeste dagene så vil da oppdateringene muligens bli borte, det fordi jeg er usikker på nettilgangen på den kinesiske landsbygda. Kommer i så fall sterkere tilbake på torsdag

Mer skrives i alle fall!, i mellomtiden så får Erland og Mads bare leve med sin kjendisstatus som blond i Kina

 

OPPDATERT tirsdag morgen Beijing-tid:  Da er vi klare for vår første virkelig dag her nede. Klokka er 0648, og vi setter oss på bussen på vei til Muren, før vi drar videre dagen derpå til kysten for å bade,se dyr og landsbygda!

Bilder og mer tekst kommer torsdag kveld Beijing-tid