G17: Tegn på vår og forbedring!

Huk Jr- Bærum G17    3-3  (1-1)

Snø er bytta ut med gress, minus med pluss. Trening er byttet ut med kamp. 7er banen er bytta ut med 9er (!!) bane. Så er det klart for kamp. Gutta med kostbar postadresse tok oss hyggelig imot! De er en blanding fra 99 og 00, mens vi er rent 00-lag.

Vi har alle gode manerer før kamp!

At banen er liten er det alt hintet til, og det er en tydelig hjemmebanefordel. Eneste utøvere med større fordel er vel sprintere fra Jamaica eller øst-europeiske sleggekastere (dog av andre årsaker).

Dette merker vi det første kvarteret, for da er vi presset ordentlig bakpå. Alle baller fra 25 meter og inn er livsfarlige. Særlig fra kanten, da det knapt er 1 meter mellom innkast og 16-meteren.

Oppskriften til Huk var kast inn i boksen og de kunne fort skåra mer enn det ene de gjør på dette viset. Et heseblesende tempo det første kvarteret blir erstattet med et noe roligere ett omgangen ut. Vi forsøker å holde ball, og klarer det brukbart sett med gule brilleglass med + 2.5 styrke.

Vi utligner ved Henrik, og begge lag har farligheter ikke sett på Bygdøy siden Quisling bodde på Gimle for over 70 år siden. Det står seg 1-1 til pause, og vi skal si oss fornøyde med det. En dose heldige, da nevnte dødballer og annet ble tidvis kaotisk å forsvare seg imot.

Av og på med spillere!

Vi holder 4-4-2 formasjonen og jeg ber om mer ro med ball, og at vi forsøker å trille ball. Defensivt gjør vi ett bytte da Edvard kjenner ryggen verke. Adham går ned, mens PP og Abdi går inn på midten. Ellers så er det en haug med bytter som gjøres, avtalt før kampen.

Det som er fint er at vi er såpass mange i år, slik at vi står vesentlig bedre rustet hvis folk må ut med skade eller andre uforutsette grunner.

Vi starter både med ball og initiativ i 2.omgang, og nå trenger man ikke Gule briller for å nye kampen. Vi er jevne, og tidvis bedre enn de røde vertene. Allikevel er det Huk som tar ledelsen 2-1 litt ut i omgangen. Vi klarer ikke klarere enn ball og må betale prisen for det.

Nok en gang så står vi på. Det skapes og jobbes. Det siste er nøkkelordet bak 2-2 utligningen. Dag står for det målet alene ved å presse høyt og fortsette knallhardt etter at førsteforsvarer mister ball. Midtstopperen er også «shaky» og Dag stjeler ballen. Alene med keeper gjør han ingen feil, og det er like langt i målprotokollen.

Etter dette så skaper vi nok til å ta ledelsen, men vi bommer som en blind skiskytter. Alene med keeper, på gode skuddmuligheter og på dødball. Det skytes for dårlig rett og slett. Noen som utsatte seg for å se landskampen Nord-Irland-Norge fikk vel flashback.

Ingenting å si på innsatsen i dag! 😉

Så for tredje gang så tar Huk ledelsen. Det er spilt ca 25 minutter når det skjer, så orker vi en siste sluttspurt?

Dagens bestemann Henrik SA kommer innpå igjen. Nå som spiss (var midtbane i 1.omgang). Det i håp om å få mer krutt i avslutningene. Han skal vise seg frem igjen. For i 1.omgang var en duellvinneren NO.1, med tråkk og tæl! Nå i 2.omgang så jobber han uten sidestykke og selv om han er spiss så er han til og med nede i forsvar og henter ball.

Angrepene som skapes nå er bedre bygd opp. Det er flere som er involvert, og det er mindre tilfeldigheter i oppbygningen. Vi vrir spillet, passer ballen og beveger oss bedre enn jeg har sett før.

Allikevel er avslutningene fortsatt for svake. Så med kun et minutt igjen så er det knapt noe håp. Da kommer det en ball inn i feltet, og der blir en av våre på merkelig vist felt. Dommeren (som skal sies var ufeilbarlig i dag) peker på straffemerket.

Straffe= mål!

Med kapteinbind følger det ansvar og Adham leverer på øverste hylle. En trygg straffe sikrer et uavgjort resultat på en dag der alle fikk rikelig med spilletid, på en bane som bød på ukjente utfordringer.

Vi løste det fint, og håper vi fikk en grundig nok gjennomkjøring før seriestarten hjemme på «Kadda» mandag kl 2015 mot Dikemark!

Kampens 3 stjerner går til:

***  Henrik SA. Debuten er meget bra. Offensivt, defensivt og med ball så tilfører du oss en ekstra dimensjon. At du har kondis herfra til helv***  er også noe vi setter pris på

** Dag NH.    Jobber iherdig, og får betalt for det når han selv skaper muligheten bak sin skåring. Bedre med ball enn på lenge og er ofte i dueller som han vinner.

*  Adham R.    Man vet hva man får med Adham. 100 % jobb og 99 % skills. Han er god på midten i 1omgang og trygg som midtstopper i 2omg. Setter fint inn straffen som medførte 3-3 til slutt