G17: Tap, men ikke utslått!

Oppsal G17-Bærum G 17  8-0 (6-0)

Tidlig, for tidlig, mandag ettermiddag så satt vi oss i biler for å stå i kø på vei til bortekamp på gamle, slitte, Trasop kunstgress. Det var sol når vi dro, men regn når vi kom. For de som er god på banenavn i kretsen vet at på Trasop så spiller oppsal. En stor og godt drevet Idrettsforening som har gode tradisjoner på (bl.a) G17 nivå. Så vi visste dette ville være en tøff nøtt å knekke. Kanskje årets vanskeligste bortekamp.

 

Med ca 30 minutter før kamp så sitter vi og legger en plan for kampen. For vi har mer enn bare reiseavstand, dårlig tid og en knott i stedet for kran å bekymre oss over! For ikke har vi keeper, og en forfallsliste lang som en pergamentrull fra oldtidens Egypt!  Spesielt sårbare på keeperplassen, men Tom stepper inn selv om han mtp knærne burde vært i trening til rullestolbasket i neste Paralympics!  Man kommer langt med gode holdninger og lagånd!

Vi rakk noen runder med oppvarming!

Det skal tidlig vise seg at Oppsal er bedre enn oss i dag! De har mest ball, størst sjanser og mer samspill. Det er ofte en seiersoppskrift det, så også i dag! Vi klarer å holde unna lenge takket være tæl, trøkk og tro, men til slutt har vi nok vandret i ørkenen for lenge. For vi glipper i taklinger, mister ball og havner på ettskudd. Så 1-0 etter 17 minutter, blir fort til 2-3-4-5 og 6-0 før dommeren blåser for pause.

 

                                                    Vi tar telling, men reiser oss før 10!

 

Så når vi samles til pause, så er det en nedslått gjeng som så vidt småspiser på frukten. Jeg er klar på at i dag så er det ikke noe vi kan gjøre for å vinne dagens kamp, men det er opp til oss selv om det er noe vi kan gjøre for å vinne den mentale biten av kampen som gjør at vi kan gå med hevet hodet!  Stå samla ved at hver enkelt gjør sin jobb!  La oss gå ut å vise Oppsal og resten av kretsen av vi er best på lagånd og fightervilje!

Fjorårets vinneroppskrift for oss!

 

                                                               Nytt lag på banen!

 

Det er to ting som er klart for meg etter å ha tenkt over kampen etter en god natts søvn:

1) Vi taper kampen 8-0 fortjent mot et bedre lag som har bedre forutsetninger i dag.

2) Gutta står samla, viser innstillingen jeg ville se i pausen og kommer fra Trasop med æren i behold! Alle lag taper mot en motstander, men vi taper ikke mot oss selv (sjekk om Konfucius for utgående lærdom om emne).

Det takles, jobbes og mest av alt, så forsøker vi å spille ball selv om motstanderen er god. Jo mer kampen tikker av sted, jo mer er vi jevne med de. Sigurd og Adham er forfriskende offensive og skaper muligheter vi kunne skåra på. Tobias og Kristoff er kondismaskiner som jager og sliter, mens Bo deler ut (fair) juling i dueller!

Vi holdt ballen mer i 2.omgang

Thomas Stoltz plukker bokstavelig talt opp hanskene når Tom til slutt må bæres av banen. Vi får besøke deg på pleiehjemmet i dag.

Som vanlig så viser Henrik S.A sin fantastiske innstilling og løper nok mest av alle på banen. Samme innstilling uansett om vi leder 9-0 mot Haugerud, eller ligger under 0-8 mot Oppsal.  Stor tommel!

Dagens tre stjerner går til:

*** Adham. Hever seg veldig etter pause, er offensiv og mest av alt viser hvorfor han er kaptein:  GIR ALDRI OPP!

** Sigurd. Samme kan sies her. God med ball, rolig og er en lagspiller i alle ordets betydninger!

*Henrik S.A. Får mye juling og får ikke alltid hjelp av medspillere. Men jeg hører aldri et negativt ord! Slike gutter vil Bærum G17 ha! Legger ned kilometere i løp og to bøtter svette i innsats, uavhengig av resultatet.