G17: Referat USA-tur

G17 foran Capitol Hill.

G17 foran Capitol Hill.

Basen var Washington DC, men vi skulle på avstikkere til Virginia, Maryland og Pennsylvania.

Reisen går i og for seg problemfritt, men rimelig jetlaget så merker vi fort at landet var rammet av «shutdown». I immigrasjonen så er det få på jobb, og køen snegler seg avgårde. Timer senere er vi ute av flyplass, og på vei til huset. Der er alle sultne på pizza, og en tilsynelatende enkel prosess mtp bestilling klarer Dominos Pizza å rote til. Så også her tar det nesten 3 timer før vi utsultne, trøtte og småsure endelig kan få vår første smak på amerikansk junkfood.

DAG 1: 

Endelig så kan vi for alvor starte på opplevelsene, inntrykkene og eventyret. På den aller første dagen så lar jeg guttene få velge fritt, og de reiser av gårde i ulike retninger. De fleste tar svippturen over til Virginia, for der har de lest de befinner seg et svært kjøpesenter. Noen tar en kortere bysightseeing, mens andre blir nærmest bosatt på nærmeste Five Guys (den beste burgerkjeden der borte).

På kvelden samles vi for felles mat, og guttene ankommer huset med poser i hver hånd og mer til!

DAG 2:

I dag var egentlig den O store museumdagen, men pga «shutdown» så er det meste av museer stengt. Da tar vi en improvisert byrunde, og på kvelden så samles vi til NHLkamp mellom Capitals og Flames. Det er en kjempeopplevelse, for vi har endelig litt flaks mtp at det er serieåpning. Det betyr god trykk, og kampen er også dramatisk. Flere blir mer glad i hockey etter dette!

DAG 3:

Vi tar fellesturen rundt i kjernen av byen, og på kvelden kjører vi Segway rundt og mellom alle severdighetene! Denne «ståhjulingen» er en artig og praktisk sak. Og sørget for at vi alle fikk se det meste av hva DC kunne by på, i tillegg hadde vi en kunnskapsrik guide som fylte på vår viten om byen.

Fotballkamp mellom Navy og Army.

Fotballkamp mellom Navy og Army.

Tidlig oppe og vi kjører samlet til nabostaten Maryland, og byen Annapolis. Her ligger Naval Academy, og vi er klare for collegefootballkamp mellom Navy og Air Force. Det er stekende varmt (godt over 30grader), og rammen rundt er en kulturell opplevelse. Vi går rundt, og suger inn atmosfæren. Etter kampen så får guttene fri på ettermiddagen, og noen blir med undertegnede til byen Annapolis. En sjarmerende småby i amerikansk skala, og vi spiser på en bedre resturant (der jeg fikk flørtet så mye at jeg fikk gratis brus).

Philadelphia

Philadelphia

DAG 5:

På søndag tar vi helt fri, noen går i en menighet med kun afroamerikanere, og det er en opplevelse de aldri vil glemme! Gude beskrev det som «once in a lifetime»!

De fleste andre drar til byen, eller tar en roligere dag hjemme der amerikansk football ruller på skjermen hele dagen

HOCKEY: G17 dro på ishockeykamp mellom Capitals og Flames.

HOCKEY: G17 dro på ishockeykamp mellom Capitals og Flames.

 

DAG 6:

Tidlig på den igjen, for vi skal tur-retur til Philadelphia. Dette er eneste dag med dårlig vær, men vi fnyser av det. Taxipriser er til å leve med der borte, og etter å ha sett Independence Hall ,Liberty Bell og Rocky-statuen så drar guttene litt rundt omkring selv i storbyen. Sent på kvelden setter vi oss på vei hjemover.

DAG 7: 

Selv om vi reiser denne dagen, så har vi god tid. Vi tar turen til Kongressen, og ellers så blir det vårt 6-7 besøk hos våre venner i Five Guys!

Vi er hjemme dagen etterpå, og er proppet av inntrykk. Programmet ble noe redusert pga «shutdown», men med denne gjengen er det alltid god stemning! Været var nydelig 7 av 8 dager, og guttene gjorde sitt til at jeg neste år er allerede i gang med å planlegge en Tanzania-tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *