G17: Kø-Krefter-Kanonskåring!

Frigg G17- Bærum SK G 17 3-4 (2-3)

Det skjedde i de dager da man sto i kø på Majorstua, etter at Byråd nr X ikke har taklet problemet som krysset der forårsaker. For en innflytter som skribenten tross alt er, så ble jeg skuffet når jeg ble fortalt at dette problemet har vedvart i flere år. Er ikke ofte jeg er fan av Xi Jinping, men Kina hadde rukket å lage både 8-felts vei og undergrunn på en måned. Så får det bare være at LO hadde klaga. Vi hadde ikke kommet for sent.

Mellom bakkar og berg imellom hus og endeløst bygningsarbeidet, heve «Friggutta» fenge sitt heim

Så når vi kommer sent til Friggs vakre anlegg, så har vi knapt med tid. Gutta tar ansvar på strak arm og fikser lag, formasjon og oppvarming. Men så ble stresset mer merkbart, for noen bare måtte på do. Må man, så må man.

Da ble det oppvarming t/r do-fasilitetene. En distanse som Friggs særdeles hyggelige lagleder kunne fortelle var det samme som Vebjørn Rodal brukte 1:42.58 på. Vi var ikke i nærheten av det.

Tja…hva skulle man tro med 15 minutter til kamp?

Så var vi i gang… kamp numero dos

Kampbildet blir tidlig klart. Er ikke snakk om å tolke noe kubisme her. Dette var enkelt å forstå. Frigg hadde mest ball, vi hadde de største sjansene. Er mye i livet man burde/skulle og kunne, men å skåre på store sjanser er tydeligvis ikke blant topp 3.

Viktigere med godt Tinder-bilde, god russebuss-sjef og kanskje en hytte på Sørlandet.

Vi tar ledelsen på vår «ente» sjanse, når Pisani tryller som svenskenes utgave av Houdini! Elegant over keeper og «BOOM» vi leder. Om man mener det er fortjent eller ei, spørs helt på hva som kom først av høna eller egget (spill eller sjanser).

Så er vi tilbake til å gjøre det Greven gjorde med stavkjerker på 90-tallet: Brenne!

Foto mer uklart enn kampbildet

Så at Frigg utligner i «Vest Classico» er ikke urimelig. 1-1.

Nå blir det ketsjup på Marienlyst. NRK burde tatt de 40 stegene det ville vært for å arkivert de siste 10 minuttene. For det blir mange og fint skåra mål! Vi går opp til 1-2 og 1-3 med Alf og Pisani. Så det virker som vi kan gå til pause med arbeidsro.

Dessverre kommer Frigg som vaktbikkja til LO og ødelegger det håpet rett etter at vi skåra 1-3. Så med 2-3 blir det endelig pause.

Sola forsvant, vår innsats strålte!

Isak må stå med sola i øynene i 2.omgang. Heldigvis er sommeren på hell, slik at vi ikke ble så lenge hemmet av det. Vi vant jo det nest viktigste i fotball…myntkastet før start når det er sol over hele himmelen!

Vi tok heldigvis samme valg som Belichick gjorde når Patriots slo Broncos i sesongen 2013. Man velger værforhold fremfor å starte med ball. Om det mot formodning skulle finnes noen som ikke er NFL-autister: Det betyr at vi valgte rett!

Allikevel så utligner Frigg tidlig i omgangen og da mine damer og herrer:

-Vi har en stillingskrig!- Dog er ikke det noe som minner om slaget i Chickamauga (et av de blodigste under Borgerkrigen i USA). Begge lag er for veloppdratt til det. Om noe, så minner det mer om når det Britiske Imperiet på knappe 45 minutter slo ned opprøret på Zanzibar- et sted som for øvrig Bærum Bredde har besøkt! Svære skilpadder og sterkt krydder.

Kampen kunne bikket begge veier uten at noen kunne klaga noe særlig på det. I alle fall ikke mer enn over en viss lisens som går til nabobygget!

Som Abba sang «The «Winner Takes It All». Hva mer enn tre poeng vites ikke, men begge lagene spilte med hjertet utpå drakta. Så ære er fortsatt en ting, selv om dueller med kårde i morgengry er avskaffa.

Så i det 89 minutt skjer det! MANNA FRA HIMMELEN! Da blir evighetskula Pisani vår egen Jesus når han kommer på løp nummer 234 i kampen. Verdens beste malesniffer gjør ingen feil og er klinisk som Dr.House. 4-3 og alle som orker å løpe bort til han for å gratulere gjør nettopp det!

Det er tre minutter igjen, men jeg bryter nok Bud i livet om jeg ikke også skal bryte nummer åtte (løgn). For det ble ikke noe mer drama her enn sesong 24 fra Hotel Cæsar.

Vi red brisen av! 4-3 seier!

Breddefotballens svar på kubisme

Ergo: Vi vinner og det takket være en fantastisk lagmoral!

Alt er ikke like vakkert, men ingen kan slå oss på innsats for hverandre! Som Picasso sine malerier, så er det ikke pent alltid, men du verden så mye de(t) er verdt!

Takk til Isak som stiller opp og er definitivt en faktor for tre poeng! Jeg har knapt vært i Drammen, men nå nærmer jeg meg allsang på «Godset fra Drammen»! Igjen: Takk for at du stiller opp!

Summa summarum

Rett og slett: Takk for den gjengen dere er gutta! Dere viser før kampen at dere tar ansvar og i 90 + minutter så er dere samla og viser vilje! Da kan jeg leve med at jeg har tidspress før mine skriblerier om republikanernes landsmøte med viten om to ting:

Guttas innstilling gir meg et stort smil og…

…jeg har spist flere kokosboller enn hva legen vil vite av!

Tex-burger etter kampen er velfortjent!

Kampens tre stjerner:

*** Pisani! Teknikk, løpskraft og avslutninger på høyt nivå! Ta deg gul/blå maling og trekk inn!

** Isak! Kjernekar som stiller opp for gamlegutta når han kunne sykla seg en tur i «3050». Høy stjerne hos gutta og meg

* Resten! Rett og slett samla gjeng. Slikt blir det LAG av!