G17: I gang med ett smell

Bærum G17- Fossum Jr 4-1 (4-0)

Ja ja…så var det i gang igjen. Sensommer, sol, vanskelig med parkering. Altså hjemmekamp på Sandvika Stadion. Motstander var juniorlaget til Fossum. Altså en gjeng som kunne være opp til 2 år eldre enn oss. Til og med folk som er ferdige med russetiden altså… såpass kan være alt fra skummelt til motiverende.

Dagens mørkeblå motstandere fra Fossum besto utelukkende av spillere et år eldre enn oss selv. Etter å ha nedlagt noen timer med hoderegning så kom jeg frem til at det betyr Fossum født 02 mot Bærum født 03.

1.omgang står til laud

Gutta kan slå opp ordet her: https://no.wikipedia.org/wiki/Laud

For dere voksne så vet dere da at vår prestasjon var god! Rett nok har Fossum kampens første halvsjanse, men etter den noen minutter ut i kampen så vi aldri oss tilbake i speilet! Bånn gass fra midtbanen og opp. Det betyr rom for hurtigtogene Pisani, Kildal og Alf. Som igjen betyr mål!

Vårt første kommer når Alf inviterer til show. Med fart og dribleferdigheter så syntes jeg dette klippet nesten yter vårt mål rettferdighet:

Når vi dobler ledelsen så er det ved motsatt kant: Peter «Graffiti» Hammarberg. Som sin beste spraymaling, så tagger han ned Fossum sitt forsvar, runder keeper og goooooooalazo! 2-0 når dommeren blåser for drikkepause som vi brukte til å spise melon.

Vi fortsetter vårt gode spill, som blir belønna med flere mål. Nå er arkitekten ikke mammaen til Gabriel, men Mathias Nygaard. Et godt slått frispark som keeper roper han har, noe som viser seg å være «fake News». For han glipper, og på bakerste stolpe står Thomas som den (mål)-sniken han er. 3-0.

Jeg vurderer å bruke kursiv skrift med fete typer for å beskrive vårt fjerde mål. For det er vakkert. En lang crosser fra Herman «Engel» daler ned på motsatt side og ned i skjul til Petter som spiller den videre på åpen kasse til Sondre som lyser opp tavla til 4-0.

Vi feirer, Fossum fortviler (mens Kildal retter på lånt hårbånd).

Vi har kost oss i sommer!

For 2.omgang er ikke noe epos. Spillet faller i kvalitet, samtidig som flere enn meg viser tegn til å ha spist noen ekstra ostegrill! Det er gledelig å se at folk vet å kose seg!

Sagt på det tørre fotballspråket: Vårt spill blir svakere, dels fordi folk er slitne i varmen, dels fordi vi har avgjort kampen når vi gikk for å drikke sitronsaft i pausen.

Så kampen er jevnere. Rett nok har vi sjanser, men vi har samme forhold til de som Varg Vigernes hadde til stavkirker på 90-tallet!

På tampen skårer gjestene på et hardt slått frispark, så det ender med 4-1. Det blir belønnet med iskald brus på klubbhuset!

Ikke alle syntes 2.omgang var like spennende som de første 40 minuttene.

Summa summarum

Vi er gode innledningsvis, men som vi skulle vært en justisminister fra FrP, så varer ikke moroa så lenge før man blir erstatta! Det holder til seier, alle får spilt, og jeg er optimist foran kampen mot Bækkelaget på onsdag kl 1930

Kampens tre stjerner:

* * * Vi er ikke helt der i dag. Vil ikke skape inflasjon i utdelingen. Litt mer skal til

** Alf. Rask, leken teknisk og med fotballhodet. Sluttsum betyr vår beste!

* Herman. Gjør han noe feil? Sterk, trygg og god med ball. Nesten skåring i ukjent spissrolle på slutten. «Herminator» leverer

PS! Takk til 14 hjemmefans! Ny kamp onsdag kl 1930.