G17: Gutta viser vilje, moral og tæl!

Bygdøy/Monolitten G17-Bærum G17  4-2  (1-1)

Som det ble skrevet sist, vi har hatt en del motgang i de senere kamper. På slutten har det røynet på mtp krefter og at vi tidvis har hatt få tilgjengelige spillere. I dag var vi i utgangspunktet mange, men vi fikk forfall av ymse sort. Så hjelper det ikke at vi har unødvendig karantene. Men takket være at breddefotballen er under en samla hånd, så gjør det alt lettere med lån av spillere. Som det tidlig i kampen skulle vise seg at vi sårt trengte!

Så optimistisk dro vi i vei for å kjempe om poeng, heder, ære og firkløver som Meny har på tilbud. Veien var ikke så lang heller, men vi hadde flaks som fikk med alle. Fordi mange bare dukket opp på klubbhuset uten at de eller foreldre hadde signalisert behov for transport de 15 kilometerne mellom «Kadda» og Quislings villa.

Litt uklart før kampen

 

                                        Drømmestart, så ble det noe oppoverbakke!

 

Vi er kjapt ut av startblokka! Rett i angrep og Zidane til Tobbe betyr selvsagt 1-0. Vi opprettholder et visst trykk, samtidig er B/M et lag som er dyktig på å spille ball. Det koster mye krefter for oss å jage. Samtidig er det fysisk utpå kunstgresset. Så vi får flere som blir ute av kampen med skade, mens noen klarer å fortsette sånn noenlunde. Heldigvis er det store benker på Bygdøy, for vi trenger det etter hvert som Stian, Philip, Tobbe, Even med flere må ta seg en pust av kortere eller lengre sort.

Så vi hiver innpå flere spillere. Når vi passerer 10 minutter så utligner B/M, og resten av omgang inneholder nok sjanser til at begge lag kunne ha fått flere mål. En god Julian+ forsvar holder oss i det, samtidig som et tilsvarende kjempende B/M forsvar hindrer oss. Så det står seg med 1-1 til halvtid.

Det kan vi leve med, derimot er det bekymringsverdig få tilgjengelige spillere igjen. Så vi må legge noe om på plan A.

Uansett så er omgangen totalt sett noe av det bedre vi har fått til samla på lang tid. Så det er grunn til optimisme!

 

                                          Skader i forsvar gjorde det vanskelig

 

Vi har skader og karantene fra før på viktige forsvarspillere. Stian måtte melde tidlig sorti, og Kenneth og Leon stepper heroisk inn i uvante roller. Noe de løser til godkjent. Samtidig så ser man at det er uvant, og B/M er lynhurtige på kontringer. Så de står for det meste av farlighetene i 2.omgang

Derimot så er det vi som tar ledelsen for andre gang i kampen. For vi er slettes ikke tannløse heller. Om jeg husker rett nå rett rundt midnatt, så er det Zidane som er sistemann på ballen.

Det som avgjør denne kampen er at vi rett og slett må kraftig omrokere på laget og flere spiller på uvante posisjoner. Alle spiller til middels eller bedre, men det er ikke lett å spille på en plass som er ukjent. Blir som de D-kjendisene i «4-stjernes middag» som skal lage noe annet enn pølse og mos. Det blir god tv (?), krølll og kål av det.

Kampbildet ble klarere jo lengre man hadde spilt

Så jo lengre kampen har tikket av sted, jo mer og mer B/M blir det. Så gjør vi en feilpasning bakover som spissen snapper opp og setter 2-2. Om det gikk oppover for oss da, så blir det veldig bratt a la «Le Tour de France» når Leon får (korrekt) rødt kort for å frata en klar målsjanse.

Straffe, rødt kort og attpåtil mål. 3-2.  Hadde vi sykla oppover nå, så kunne man forstå om man gikk av sykkelen, fant seg en følgebil og ble geleidet på ulovlig vis på toppen.

 

                                        God moral inn, og det bygger vi videre på

 

Gutta derimot står på og kriger kampen inn. Det er en god egenskap og noe vi har som fundament for laget vårt.

Kampen avgjøres nok når 4-2 kommer noen minutter senere. Da er det et kjapt regnestykke å telle at hjemmelaget leder med 2 måls-margin og er en spiller mer på kunstgresset.

Vi kommer til to brukbare skuddsjanser. Dessverre er de «meter`n» utafor.  Så det ender med 4-2 tap.

Fra sidelinja er det tydelig at vi spilte en solid kamp, men at vi taper fordi vi blir for få og spiller på ukjente plasser. Samtidig skal B/M ha ros for at de spiller fin fotball langs bakken!

Nå får vi håpe at flere ikke er lenge ute med skade, for det er kamp allerede neste uke mot Oppsal hjemme. Så oppfordringen er:

Ikke tren på andre ting, eller for mye. Slapp av, møt på fotballtrening og bli kampklar!