G17 Elite: Årets første ga mersmak

Lommedalen Jr- Bærum Jr 3 0-3 (0-2)

Halleluja, Hare Krishna og mer til! For endelig kunne gutta ikle seg vår vakre (for kvelden) sorte drakt. Emilio og Jørgen skulle gjøre sin beste Moses-kopi ved å lede gutta gjennom kamp(t)-ørken som har vart i rundt 8 måneder! Da er denne godbiten like aktuell nå som når det ble komponert for cirkus 280 år siden:

Gutta er ikke snauere enn musikken!

Våre gutter skal møte Lommedølinger som i all hovedsak er eldre. Her snakker vi odelsgutter, folk med lapp på traktoren og kanskje ett og annet giftemål som alt er inngått! Fleip til side, våre er det yngste laget i serien (med Fornebu) og da er det vel ikke så rart at man er usikre på hvordan det skulle slå ut foran kveldens kamp.

Flotte omgivelser! I bakgrunnen Senterparties hovedkvarter…

Her gleder gutta oss fra start med å vise null frykt og kompenserer mangel på muskler med «smartness» og hurtighet. Slik vinner vi dueller, med det også kontroll over ballen og kontrollen over kampen. En slags fotballens utgave av «hegelsk dialektikk».

For vi skårer vårt første mål etter …tja…drøye 12 minutter når vi kjemper oss til en høy gjenvinning høyt i banen og ex-Lommedalen Jørgen scorer på et motstanderlag i ubalanse. Vi fortsetter med vårt spill og er på nivå og mer til med Lommedalen i alle spillets faser.

«YOU SHALL NOT PASS»

Så når vi øker til 2-0 etter halvspilt omgang, så smaker det nyskutt elg! Skåring skjer i etablert spill, der Nicholas trekker inn i banen fra høyre og spiller igjennom Jørgen som alene med keeper er like treffsikker som Tom Brady i Superbowl LV!

Det som skapes av sjanser ut omgangen er det vi som står for. Det er gledelig offensivt sett, allikevel så skal vi applaudere vår defensive struktur. For vår forsvarsmur er Trumps drøm.

Voksent lag!

Lommedalen har godt med spillere og det kommer godt med i solsteiken! Det er perfekte beiteforhold i disse tider. Vi står godt opp mot hjemmelaget også i 2.omgang. Faktisk vil dagens utsendte skribent påstå vi var det bedre laget også i de siste 45 minuttene. Vi ligger med god struktur, vinner de fleste duellene og det av sjanser som skapes er det vi som står for i all hovedsak.

Gratishaugen kan skimtes i bakgrunnen

For å si det i klartekst: Etter 60 minutter hadde vi alt slått Norge-Luxembourg i sjanser og spenning!

Etter hvert får vi Lommedalen til å gjøre som Frankrike i enhver krig: resignere! Den eventuelle frykten vi hadde for Obelix, Hodor og Andre the Giant har blitt lagt igjen på benken sammen med drikkeflasker, hårbånd og mobiltelefoner!

Det kjempes i hver duell!

Laget får «Tindermatch» og punkterer den når vi kriger inn 3-0. Så får de som finnes av skriftlærde med postnummer 1350 disputere om det var Martin eller Fredrik.

At det var fortjent kan i alle fall ingen si noe på!

Summa Summarum

At vi legger igjen frykt for juling i dueller og at vi klarer balansen med å forsvare oss godt i tillegg til å angripe godt. Det er god kollektiv offensiv fotball vi får se på den meget gode kunstgressmatta! Vår første kamp mot ekstern motstander er tilbakelagt og vi kommer fra det med ett resultat som reflekterer vårt spill!

PS! Skribenten har to tanker når jeg kommer opp bakkene til 2.omgang. Nummer 1) Jeg må ikke spise en hel pizza alene, men langt viktigere enn min skakkjørte helse: Nummer 2) Jeg blir glad for å se at også Jaran og CK sitter på benken tross skade- det er Laget som vinner i dag!

G17 Elite med seier i sin første juniorkamp!