G17: Disiplin og innsats betaler seg!

Bærum G17- Bygdøy/Monolitten G17  3-0  (2-0)

I et annet breddeinnlegg så har jeg alt skrevet at kampene starter overraskende tidlig og at få, om noen, lag har rukket å få startet med treningene. Vi har forsøkt, men hytte/sol/bad og jenter frister mer enn å løpe etter ball på humpete gresstuster. Helt fair.

For det er på humpete gresstuster og med linjer som er skjevere enn Jan Thomas og Blomster-Finn på julebordet til TV2 vi skal spille på. Det sistnevnte er undertegnedes skyld, eller ansvar høres jo penere ut. Som jeg er hobbyskribent, så er jeg i beste fall hobbygartner. Jeg får holde meg til annet type gress…

At laget vårt er godt organisert og disiplinert blir nok et gjennomgående tema i dagens innlegg. For det er hovedforskjellen på lagene i dagens kamp, og hovedgrunnen til at vi slår gjestene fra der Quisling hadde residens under krigen.

Vi er tidlig i gang med oppvarming, og legger et ok grunnlag. Kjenner på humpene, og får merke at banen er som min salige mor. Like bred som lang!

Åpningen av kampen er jevn, det er to lag som har spillere som så absolutt kan få til ting. En liten forskjell er at B/M er noe bedre sammen enn hva vi er. Så de har ballen i flere trekk, og vi blir trukket mer og mer tilbake etter hvert som kampen tikker av sted. Heldigvis har vi et solid forsvar og en keeper som kan søke sommerjobb som «Muren til Trump mot Mexico». Intet skal forbi.

Så da skjer det som må skje når man spiller mot oss. At motstanderne må bryne seg på Martin, Henke, Tobias og etter hvert muskelbunten Bo. De blir straffet. Vi skaper og skårer. Første målet er ved Tobias, som virkelig er «ON FIRE» i dag!

Martin fant ikke mat i dag, men hadde en hockey-assist på målet til Tobias

Han har allerede avfyrt en kanonkule i tverrliggeren, før han noen minutter senere sender nok et prosjektil opp i høyre hjørnet. En skåring Erna Solberg verdig! 1-0.

Nå merker vi en tendens til at B/M går sur, som umoden bær. Vi tar mer over spillet. Vårt andre mål er godt lagspill. Det er veggspill *2.  Først kaptein Adham med Martin, så med Tobias. Det går «ball-i-hatt» for bortelaget og Adham har enkel jobb fra kort avstand med å sette inn 2-0. At det hjelper på at du sto 3 meter i offside kan nevnes i kursiv tekst.

Nettopp av denne grunn så går bortelaget fra sur til pottelei. Nå er de som Trump i sin verste twitter-periode. Nå er fokus på fotball borte, og det takles, smelles og kjeftes over en særdeles lav sko.

Heldigvis er det pause like etterpå, så vi kommer uskada fra det. Med 2-0 i bagen. Så det er lite å utsette på det vi gjør. Det som snakkes om i pausen er å holde hodet kaldt og tenke fotball. Frukt spises og bytter gjøres.

 

Formasjonen beholdes. Vår egen «Conte» har tidligere i år virkelig klekt ut noe smart. Samme kar er for øvrig befriende ærlig om hvordan favorittlaget vil gjøre det i år. 6.plass. For de som ikke vet, så snakker jeg om vår egen «Iron Man» Bo Baltazar og favorittlaget Chelsea.

Skal man skildre 2.omgang så er det en jobb mer egnet for krigshistoriskere enn en skarve bondegutt uten odelsrett fra Elverum. For det blir ufint og høy temperatur. Dommeren har heldigvis med seg kortstokk, og hadde kampen vart lengre så kunne det blitt «52-plukk opp».

Hele omgangen er oppstykket grunnet forsøkt på diplomati, skader, kortutdeling og dødballer. Så tiden går, og effektiv spilletid er lav. Det tjener vi jo på, men samtidig vil vi jo spille fotball.

Av spill så er det vi som står for det meste nå. Godt hjulpet av assistenttrener Oskar Markussen, som for øvrig også burde ha en sommerjobb på Rorbua eller Latter, heies gutta våre frem av de mange fremmøtte foreldre.

Vi skaper mye og burde punktert kampen tidligere enn hva tilfellet er, men det er godt nok!  Morsomt, og fortjent nok, så er det Tobias som også skårer 3-0 målet.

Resten av kampen får som sagt krigshistorikerne på UIO nedtegne. Men vi kom fra det uten varige men, og med rikelig spilletid på alle!

Så da er det som alltid tid for oppsummering og kampens tre stjerner:

Vi er alltid med i kampen, og legger inn mange kilometere med løp (OK Henrik SA…du løper MIL).  Dette får vi betalt for når vi jobber oss inn i kampen. Så skårer vi først, så tar vi mer og mer over. Spesielt fordi vi holder disiplinen og fokus på de riktige tingene! Så en lagseier, der ingrediensene er disiplin, jobb, samhold og at vi holder ro.

Dagens tre stjerner:

***  Tobias! En enkel tildeling i dag. Dette var klasse på alle fronter. Mål, assist, mål og generelt en god kamp,

**   Dag. Er lett å overse forsvarsspillere. Men Dag er positiv som få, rydder unna og er tøff i duellene.

*Edvard og Oskar M.  Edvard av samme grunn som Dag. Er bortimot feilfri og redder i alle fall en stor mulighet som B/M kunne fått.

Oskar M fordi makan til støtte og oppmuntring fra sidelinja har jeg sjelden sett. Kanskje en fremtidig leder i TIL?