G17: De brente sjansers kamp

Frisk-Asker G17- Bærum G17  0-3 (0-2).

For å gjøre det klart med en gang. Vi var best og vant kampen fullt fortjent. Men du verden så ineffektive vi var. I snitt scorte vi vel på hver åttende mulighet, og da snakker vi Moskva-Marit fete muligheter.

Som alltid er vi godt forberedt. For spillerne er proppfulle av proteiner og energi, mens treneren er proppfull av sukker. Når motstander kommer på sin arena er vi allerede preppet, klare og fokusert. Og for de rundt 30 tilskuerne er det klart at fra debuten på Kapo O Pango at vi er det tøffere laget!

Når dommer blåser i gang kampen, så setter vi inn støttet med en gang. En dominans sjelden sett siden Napoleon sine dager utspiller seg på Risenga. Men som med den kortvokste franske general, så har vi noen blundere i startfasen. Vi blir ikke straffet for det, men det kunne skjedd. Verre er det at vi ikke helt setter de berømte «100%-sjansene».

Når man brenner mange muligheter så kan man bli fort frustrert, men der viser vi oss fra en god side. Vi kverner, jobber og sliter på, og når 20 minutter har passert så setter vi inn kveldens første goal. Etter en rekke skuddforsøk som har blitt blokkert, så klarer Oskar å sette en retur bak samtlige forsvarsspillere og keeper.

Like etter avspark der igjen, så kommer vi opp langs kanten med lynvingen Erdelan. Han fører ballen elegant frem mot dødlinja, så legger den bak i feltet. Der står Oskar og klinker lett inn forsikringsgoalen 2-0.

I de resterende 20 minuttene av 1.omg så er vi bedre, men samtidig ikke så fokuserte. Det gjør at alt vi foretar oss er 15 % lavere kvalitet på. Det betyr i større grad stolpe ut, feilpasning på feilpasning og ikke nok intiativ fra spillere som ikke har ball.

Det er vel allikevel et godt tegn for vår del at vi har brukbar kontroll. Kun ved en anledning kommer våre oransjekledde venner fra Frisk på en farlighet. Men da er sisteskanse William klar, og har en «plukkhanske» redning med høyrearmen. Den minnet for oss hockeyglade om Patrick Roy sin plukkhanske på tidlig 2000-tall.

Pausepraten vektlegges mest ros, men samtidig så er det rom for forbedring. Det handler om å ha vinnervilje, tysk jernfokus på detaljer.

En rekke bytter gjøres, og mange får sin debut for sesongen. Sånn går det når vi er like mange som en irsk storfamilie på 1920-tallet.

Disse kommer fint fra det, og Sigurd Gude vil jeg nevne spesielt. Med holdninger som Mor Teresa, humør som Robin Williams og karisma som Bill Clinton bidrar du utenfor så vel som på banen. Du er definisjonen av lagspiller, og ferdighetene på banen står også til godkjent +..

Det skal lakke og li som det heter i eventyr, før vi dreper kampen med 3-0. Det skjer helt i sluttminuttene. Da har Frisk løpt fra seg, og ser ut som undertegnende etter en 2km joggetur.

De orker rett og slett ikke blokkere lengre, men Frisk-Asker skal ha full respekt for laginnsatsen kampen sett under ett!

Oskar får sitt hat-trick, og legger inn en god søknad om å starte i neste ukes toppkamp mot Haslum!

Toppscorer og stjerne Oskar Førde

Toppscorer og stjerne Oskar Førde

3-0 ender det, selv om vi burde hatt 7-8mål. Det betyr vi skal trene, terpe og skjerpe på avslutninger.

 

Vi er kampen sett under ett, det klart beste laget. Og jeg ser forbedringer hos enkeltspillere, så vel som hvordan laget spiller. Det har startet bra med full pott på de første tre kamper, men til uken venter Haslum. Da får vi testet oss ordentlig.

MA NGA HUA TU TANGATA