G17: Årsbeste i 1.omgang holdt til seier mot rivalen!

Bærum G17- Høvik G17   3-1  (3-0)

Endelig var dagen her. Da får det være at vi skulle spille på Kalvøya, at det regnet og at banen var bredere enn lengden. For lokaloppgjør mot Høvik er alltid moro og noe ekstra. Så også i dag. Forrige gang kjørte jeg lang pep-talk, men i dag valgte jeg en annen fremgangsmåte.

For man kunne se det hos alle. Så det er intet poeng å kaste bensin på et bål som allerede brenner, så sant man ikke er satanist eller glad i bokbål da.

Som alltid, gode manerer mellom de to rivalene

Så fokuspunktene var:

  1. Spill sikkert i forsvar.
  2. Dekk Aksnes på dødballer
  3. Bruke bredden på banen.

Hvordan vi klarte å løse de tre punktene kommer jeg fortløpende til. For aller først:

Vi startet som det skulle vært Monaco Grand Prix (Formel 1 for de uinnvidde). Vi er høyt i presset, stresser Høvik til feil og viser vi virkelig vil noe.

En av høsten formspillere, Tobias, presser høyt og vinner etterhvert ballen

Så i de første 15 minuttene så er vi virkelig gode. Vi hadde antagelig slått Norges A-lag slik de spilte (eller ikke spilte) denne mandagskvelden.

Vårt magiske kvarter starter med et innlegg der Mikkel skårer med hodet. 1-0!

Vi ga oss ikke med det, for vi skaper mer sjanser enn hva Smiths Venner skaper av unger!  Med det så setter vi 2-0 og 3-0 med Mahan. En spiller som dessverre er skadaplaga og ble sendt ned til oss for å få matchtrening. Han viste kampen igjennom at han er på vei til god gammel form. Det er fortjent, for han er en kjernekar!

Mahan i godt gammelt driv

Så det var 3-0 og hadde jeg ikke vært redd for å miste linsene (hadde ikke med noen i reserve), så hadde jeg gnidd meg hardt i øynene. For ja, jeg vet vi blir stadig bedre, men 3-0 første 15 minuttene er i overkant! Så på veien hjem så sendte jeg inn en ekstra lottokupong. Og får å kjøpe en baconpølse så klart!

Etter denne sjokkåpninga så skal Høvik ha kreditt for at de ikke gir opp. De kjemper seg tilbake, og de har noen halvfarligheter. Heldigvis har Anders gjort comeback, og vår sisteskanse er den målvakta som Donald Trump vil ha som grensevakt! Ikke noe slipper igjennom.

I siste minutt får Høvik et korrekt straffespark, etter at Edvard gjør sin beste «Tom-imitasjon». En stygg takling dommeren i ettertid sa var mørkegul i kortfargen. Heldigvis er vi ikke langt nok ute i høsten til at de røde (bladene) faller i hopetall.

Også her er Anders solid! Ex-Bærumspiller Hærem tar straffen, men Anders er på den OG holder den! Så da er det pause.

Vi snakker om en ting i pausen. «Smartness». For vi trenger ikke å invitere Høvik inn i kampen, selv om vi er verter for denne høstfesten av kamp. Vi kan la gjestene sørge for snacksen selv!

Johan og «SA»

Stort sett så klarer vi å holde oss til planen, og da reduserer vi hva Høvik skaper i 2.omgang. De er bedre enn oss nå, i alle fall er de bedre kollektivt og skaper mer. Vi er en god kombinasjon av strukturerte bak og heldige som gjør at vi holder oss foran med 3-0. Jeg nevnte Vestbredden under kampen, og Høvik fikk aldri noe mer håp om å komme tilbake enn hva det er håp for fred i Midtøsten under Trump-administrasjonen.

Rett nok så skårer de sitt ene mål sånn halvveis ut i omgangen, og det er fortjent nok! Samtidig så er vi også nære med å øke ledelsen rett etterpå. Så man skal allerede være innlagt pasient på Gaustad for å være veldig nervøs.

Vi får noen fine muligheter rett etter Høvik sin redusering: Mads er alene med keeper. Etter det er fire andre i overtall innenfor Høvik sin boks minuttet senere uten å få ballen inn. Innlegg går igjennom alle. På kryss og tvers, som et dårlig oppsatt kryssord.

Det gledelige er at tiden går. Så lenge ikke noe skjer, så lever vi med det. Sånn sett så ligner dette hvordan republikanerne somlet bort muligheten til å omgjøre «Obamacare». Tiden går, og til slutt renner den ut. Så da er det loven som gjelder. Eller kampen som vinnes.

Høvik pøset på fremover…men vi holdt stand

For nå har vi «vunnet» skryterettigheter til våre venner fra bandybygda Høvik! Vi har spilt mot de i 3 år. Som et 3.lag mot deres 1.lag (eneste lag). Vi har aldri vunnet, men har en skarve uavgjort fra ranet i fjor.

Nå har vi bygd stein for stein, beholdt de aller fleste spillerne igjennom årenes løp og «ridd stormen av».

Status nå er at vi spiller bedre, er mange på trening, har et av de beste (sosiale) oppleggene i kretsen og har en solid gjeng med sosialt sterke individer! 

Til slutt: et stort TAKK til alle foreldre fra begge lag, mange ex-spillere og venner av de som tok turen! For som dere ser her, det var mange på kampen:

Morsomt med mange folk på lokaloppgjøret!

 

Dagens tre stjerner deles ut til følgende:

*** Dag! Er sjelden en back blir BB i en kamp, men du verden for en utvikling du har hatt! Mange, veldig mange, gode defensive involveringer. Er også med oppover på riktige tidspunkt. Bunnsolid og umulig å bytte deg ut i dag.  Er ekstra gledelig, for du har vært med hele veien!

**  Mahan/Edvard/Marius/Sigurd:   Solid i forsvar. Vinner og pakker bort Aksnes som en trussel. Flinke på å blokkere skudd og har solid kontroll defensivt.

* Anders/PP/SA:  Ja, det er inflasjon av stjerner i dag. Men om jeg ikke kan dele ut etter i dag, så kan man aldri dele ut. Anders er trygg som sisteskanse og bidrar i feltet. PP og SA er arbeidsjern, faktisk trur jeg at Henrik SA i skrivende stund (kl 0110) fortsatt er ute og løper på Kalvøya. Tidligere proff i Dortmund Jan Derek har lagt merke til deg, og ønsker du skal bidra for de om du selv vil fremover! Fortjent!