G16 Interkrets: Jevnt og kaldt på Kadda

Kalenderen viser mars, været ute er slaps og vått, mens gradestokken fortsatt så vidt viser blå farge (om man har eldgammel gradestokk som min bestemor har)

Allikevel:  O`deilige seriestart sto for døren for 00-gutta!  De er i sitt siste år med yngres fotball, og deres utskremte journalist har fulgt de tett i 3-4 år. Stadig steg har blitt tatt, og mål nådd!  Nå venter en ny utfordring, nemlig de beste guttelagene i vår egen krets, sammen med kremen fra Indre Østland, Akershus og Østfold.

På motsatt halvdel ventet de lyseblå fra Follo. Det er et lag vi alltid spiller jevnt mot, være seg våre egne 00-gutter, eller om det er junior eller på seniornivå. Så vi visste godt hva vi gikk til.

Fotball slik vi liker det. Glade fjes og klart for serieåpning!

Fotball slik vi liker det. Glade fjes og klart for serieåpning!

Coach Thomas kom bærende på en stor taktikktavle, men vi så ingen non-stop han kunne kaste på den. Så da visste vi at alvoret var i gang!

Avspark tas etter at kaptein Jonna har vunnet myntkastet! De første 10 minuttene er som ventet. Begge lag spiller med lav risiko, og det er mye balltrilling uten for høyt press. Det minnet om en hvilken som helst Serie B kamp fra støvellandet!

Vi skaper de første sjansene, men kruttet i støvlene er nok preget av vårslapset. Det er relativt ufarlig. Rett på eller langt utenfor er ingen seiersoppskrift, og da var oppskriften på Synnøve sin kanelboller av bedre sort!

Mange tette dueller i 1.omgang

Mange tette dueller i 1.omgang

Gradvis utover 1.omgang kommer Follo mer med, og de har noen hurtigtog på kant/back som skaper surr i vårt eget forsvar. Det er også slik den første skåringen kommer ut i kampen. Jeg skal egentlig tørke bort noen smuler fra kanelbolle nr 3, men da hører jeg de lyseblå juble og jeg ser instinktivt på klokka. 16 minutter, og en relativt fortjent 0-1 ledelse til gutta fra den andre siden av Oslofjorden.

Etter dette så har begge lag sine muligheter, men spillet er sjelden bra i mer enn i et par-tre trekk. Det merkes at vi fortsatt er i mars der vi sitter på snødekte stoler i vinterkulda på ærverdige «Kadda».

Det har så vidt passert halvtimen da vi utligner til 1-1. Forarbeidet står Jesper for, og kaptein Jonna står for avslutningen. Skal nevnes den var like klinisk som Gregory House fra serien med samme navn.

Det kunne blitt både 2-1 og 1-2 til pause, så sånn sett var det ikke noe «gæli» med at det ble 1-1 til pause. En typisk omgang i seriestarten. Noe nerver, mer rust og noe igjen til toppform.

Om det blir servert solbærtoddy eller om Thomas/Conrad sa noe som gikk hjem hos guttene er usikkert. Vi kommer i alle fall ut til 2.omgang med tenning og glød. Snøen smeltet nærmest der gutta trøkket seg vei inn på banen etter pause.

Gutta var fokuserte når de kom ut etter pausepraten!

Gutta var fokuserte når de kom ut etter pausepraten!

Vi er mer førende, og om forarbeidet på 1-1 holdt nivå, så var Mikkel sitt forarbeid på ledermålet virkelig klasse. Moroa starter på midten, ballen blir ført  forbi, og gjennom 4-5 småsvimle Follodrenger og servert uegoistisk til bursdagsbarnet Jørgen som er mutters alene innenfor «boksen» og følgelig har en bedre posisjon. Derfra kan det ikke bety noe annet enn Gul jubel på bane og tribune og 2-1!

Batu og gjengen hadde ballen jo mer 2-omgang forløp

Batu og gjengen hadde ballen jo mer 2.omgang forløp

Vi fester grepet på kampen, selv om også Follo skaper nok til å kunne utligne!  Når vi avgjør kampen med 3-1 så er det på nok et bra BSK-angrep. Mikkel er arkitekt, og finner Martin med fri sikt – og Westrum jr gjør aldri noe feil. En kjernekar med en fart ingen har sett makan til siden en viss lagleder sparka ball på Hamar på 80-tallet mellom noen skur og annet byggverk!

Etter dette kjente nok samtlige Follo-spillere den sure «Kadda-trekken». Det føltes ut på tribunen at alt ble noe mørkere, vanskeligere og at entusiasmen kjølnet ned. Vi Gule var happy og valgte å selge kioskvarer for halv pris. Om det var for å unngå at gutta ikke skulle få for mye rester, eller om det var andre årsaker skal ikke utdypes.

Takk til Synnøve og Beate for god bakst og hjelpe!

Takk til Synnøve og Beate for god bakst og hjelp i kiosken!

Seriepremieren ender med 3-1 til Bærum. Et resultat vi klart kan leve med, selv om Follo var et godt lag som spilte fin fotball. Jeg vet sjokolade gjør en glad, og selv om en 300 grams plate nå er fordøyd, så kan jeg selv uten den «rusen» gi Follo ros og si de hadde fortjent bedre!

Vi ser frem til returkamp, der skal vi stille skjerpet og noe mer polert i spillet!

Dagens kamp kan i korte trekk oppsummeres som ok. Noe rust, litt småfeil, men jobbing i hver duell ligger i bunn for alt! Da reduseres konsekvensene av (pasnings)-feil og vi kommer fra det med 3 poeng og en foreløpig 3.plass i Interkrets

 

De tørre fakta:

Tilskuere: 30 som holdt varmen, 20 som frøs og 10 som satt i ulike biler (totalt nesten et snes)

Offsides 1-3,

Cornere 6-3,

Sjanser u/avslutning 10-4,

Avslutninger på mål 12-6 (hvorav; Utenfor 2-3, Redninger 7-2 og Mål 3-1)