G16 Interkrets: Folkefest på stadion

Bærum – Stabæk 2-1 (2-0)

Så var det atter en gang klart for Bærum mot Stabæk, by mot bygd, gul mot blå (eller «blaa» som de på bygda skriver det). Uansett hva man ser det som så er det alltid et vennligsinnet oppgjør mellom rivaler der få ting legges i mellom.

Også på tribunen så merket vi at disse kampene betyr noe spesielt. Det pleier vel å være rundt 30 tilskuere, pluss en og annen hund i bånd. Nå telte vi ca 220 tilskuere, der begge lag var godt representert. Hjemmelaget stilte med speakertjeneste og musikkvalg fra øverste hylle. Videre kom også Bærum sin supportergjeng, som i grunn teller en mann og som har sangstemme som en sur kråke.

Det eneste som manglet var noen fra Stabæk support. Tenk om de også hadde bidratt til en ramme rundt kampen.

Gutta er tente som tørt krutt, og er nok preget av at vi spiller mot Stabæk. Det er litt nervøst i starten, der begge lagene gjør uvant mange feilpasninger. Så spillet bølger frem og tilbake,

Det skal passere ca 20 spilte minutter da vi fra baksiden av tribunen hører sang, noe som utvikler seg til noenlunde rytmiske heiarop. G03 og Massimo drar i gang, og foreldre er ivrig med på klapp og heiarop. Dagens utskremte skribent skal ikke påstå at det er årsak-virkning mellom «heia hei Bærum» og mål, men vi setter i alle fall 1-0 minuttet etterpå.

Målet kommer på corner som Jørgen slår til Jesper, og han kan på halvvolley elegant plassere ballen mot stolperoten. 1-0 og de Gule kjenner et drag av varme på denne småkjølige vårkvelden.

Nå tar vi mer over, og det går vel ca 10 minutter før vi setter 2-0. Arkitekt bak målet er Crook, avslutter er Mahan.

Gul jubel! Her ved 2-0

Gul jubel!

Det står seg til pause, og det kan vel sies å være fortjent. Særlig siste halvdel av 1.omgang hadde vi et spillemessig overtak.

I 2.omgang starter Stabæk med ballen, og de setter også et visst press på oss de første 10 minuttene. Godeste «Leo» på Stabæk-benken har gjort intet mindre enn 6 bytter, så tydeligvis er min beskrivelse av 1.omgang ikke så halvgæren.

Nå i starten av 2.omgang så har bortelaget mer ball, men skaper like lite som en grunder i Hellas. Så vi blir ikke direkte skremt der vi koser oss på tribunen.

Utover omgang så dør Stabæk sitt initiativ ut, orden gjenopprettes og kampen blir mer 50-50, og er vel mer spennende enn velspilt. Ikke ulikt Robert Fischer sin VM kamp i sjakk i 1972, der han slo Boris Spassky etter han hadde åpnet kampensom sort med «Queens gambit» og Spassky ikke klarte å sette sitt «tartakower»forsvar.

Kampen blir mer spennende når Jesper får et riktig gult kort, og får 5 minutter på det som i dag sikkert føles som fryseboksen i alle meninger av ordet!

Stabæk presser, men vi er heldige med at det kommer noen avblåsninger og vi kan roe ned tempo.

Dagens jury kåret Jesper Sandberg til banens beste (blant mange verdige kandidater)

Dagens jury kåret Jesper Sandberg til banens beste (blant mange verdige kandidater)

Det kommer ingen skåring før det er kun 5 minutter igjen. Fra min noe skråe vinkel så var det vel Kris A som på egen hånd bruker farta og skaper en mulighet som Hotvedt setter fint i motsatt vinkel for keeper-Anders. Dermed er ledelsen vår halvert og kampen er åpen med minst 5 minutter igjen å spille.

Nå kommer nervene, men for de som forventet en skikkelig «Stabæk-vind», så vil jeg påstå at vi kun kjenner en liten bris. Det er ikke akkurat noe storm i vår 16meter, og vi er smarte når vi har ball. Vi forsøker og klarer stort sett å holde lærkula i laget, og dermed rir vi ledelsen i havn. Dog er det nesten så Stabæk utligner på et innlegg i tilleggstiden, men ballen går ikke kun over oss, men også over de blå talentene.

Et lettelsens sukk går når dagens dommer blåser av, og vi kan nok en gang si en by er bedre en bygd, at vi er nærmere rådhuset og at gult skinner bedre i vårsola (som uteble) enn blått!

Vi takker Stabæk for en ,som alltid, fairspilt og fin kamp, og ønsker de en god sesong videre.

Nå er det Adidas Cup mot Grue kl. 1730 på lørdag som er neste kamp for våre unge håpefulle!