G16: Halv maskin- dobbelt opp med bompenger og tre poeng!

Vålerenga G16.2 – Bærum G16 1-3 (Samme stilling til pause gitt)

Kl 15 på lørdag burde ikke være det verste tidspunktet for å spille kamp. Uavhengig om man var våken sent natta i forkant for å se siste episode av «Rings of Power» eller ei. Med fasit i hånd etter kamp, så burde vi kanskje søkt om å spille kveldskamp under Intilitys flomlys- for vårt spill i dag gikk på max 20 wolt.

Klare for kamp?

Rusk i maskineriet

De fleste kom tidsnok, vi rakk å finne ut av parkeringen var svinedyr og vi fant oss et hjørne av det store Valle-anlegget som vi gjorde om til Gul «base camp». Sånn sett var vi på skjema.

Praten før kamp gikk på å holde fokus, raske valg og initiativ uten ball. På mange måter like standard som å stå opp, frokost og en dusj.

Når vi kommer i gang derimot så virket det som vi kom rett fra Danskeferja og et lovlig sent opphold på Roskilde. For antall feilpasninger og tapte dueller har vi sjelden sett. Ok, vi er ofte bortskjemt sånn rent historisk. Allikevel så er det kjipt å betale bompenger og for p-plass uten å få noe show tilbake.

Så tar «Enga» ledelsen også etter fire minutter. Som akademiker skal man ikke konkludere ut i fra lite empirisk grunnlag, men om vi kaster det prinsippet over Danskeferja, så er det jamenn ikke noe å si på.

Dog er ikke de kongeblå i ledelsen i mer enn 30 sekunder. For etter avspark går vi fra 20 til 40 wolt. Det «kicket» gir oss balanse i regnskapet. Fra benk og «gratishaug» rett bak, så håper vi at dette var startkabelen som kickstartet laget.

Som jeg ofte gjør generelt i livet, så tok jeg feil nå også. For det florerer av feil utpå den grønne filten. Heldigvis for oss gjelder det ikke bare oss. Slik sett lever håpet om fullt utbytte også etter seriekamp nummer 15. Vi er glad i orden og tall vestpå, slik at seier nr 15 og 3 poeng var minimum av det vi ville ta med hjem over «bommen».

2-1 til oss kommer etter kvarteret. Noe av det som var gledelig i dag var dødballene våre. Der var vi som ulv ifølge folk på Hedemarks-traktene. Seb B viser muskler i duell og stanger inn 2-1.

Fra her av og til sluttminuttene så er vi hakket mindre svake enn vertene, men begge lag kunne/burde ha skårt på sjanser man skaper, eller sjanser man får servert takket være svakt defensivt spill. Merkelig nok så klarer vi å skåre mens vi er en pode mindre på banen (Tarik fikk gult). På en overgang helt på tampen så kommer løpet på kant og løpet som fyller på i boks. «Smack-Smack» og 3-1 like før det er på tide å få ris, spanskerør og ekstra nynorsk-lekser etter halvspilt kamp.

Det nærmeste man kom ros(e) var hvis man handla hos Mester Grønn 300 meter bortenfor.

Ny omgang- men samme forestilling!

I og med vi ikke spiller håndball Vil du betale for å se barna dine spille kamp? – NRK Trøndelag, så er det gratis inngang! Noe arrangøren er glad for. Dette er omtrent som å være på Intility og se A-laget deres. Er ikke store showet.

Verken vi eller hjemmelag byr opp til noe dans, som er spesielt skuffende etter at en rekke av våre har vårt på «bli-kjent-fest» tidligere i uka. Man skulle tro og håpe at noen slags form for dans ble overført til fotballbanen. Den gang ei, og det er ikke fryktelig mye å skrive om det som skjedde de siste 40 minuttene uten å ty til bannskap og løgn.

Noen stusser kanskje litt på tonen til skribenten, men så har jeg også gått tom for Stratos på lørdagskvelden. Til tross for «sjoko-krise» her i heimen, så tror jeg de rundt 10 Gule fans er enige i at dette var ikke noe å skrive hjem til bestemor om. Og da er ikke pris for frimerke med i vurderingen engang.

Det ender målløst de siste 40 minuttene, selv om begge lag burde skåra. Vi slipper unna med våre feil, da motstander med all respekt å melde, ikke klarer å utnytte våre feil. Hadde vi møtt…City…så hadde Haaland blir mer enn månedens spiller.

Jaja…tre nye poeng på konto og nå er vi en seier unna seriegull etter 15 strake- DET gledes!

3-1 i kostbar borteseier!

SUMMA SUMMRUM

Vi får en baklengs i fleisen med en gang, men så svarer vi i påfølgende angrep. Fra der av og inn til pause er vi mindre svake enn Engas nest beste 16-åringer. Slik at med 3-1 har vi full kontroll

De siste 40 minutter kan oppsummeres med å minnes en gammel Barne-tv helt: