G16: God referanse mot meget god motstand!

Vålerenga G16- Bærum G16 5-1 (2-1)

Tredje runde i NM. På bortebane på kunsten på Valle under sol, greit med folk rundt og ikke minst: et meget sterkt Vålerenga lag. Det var det som ventet oss i 3.runde NM for gutter16.

Flott ramme rundt kampen!

Gledelig å se fra sidelinja at respekt og frykt er lagt igjen sammen med en haug bompenger! Det er modent gjort og viser «cajones».

Rent konkret så står vi høyt i vårt press og det tar nok de kongeblå litt på senga. Rett nok er ikke kampen såååå tidlig på søndag, men i alle fall lykkes denne taktikken. For med høyt press vinner vi ball ofte, og når vi attpåtil tar ledelsen så er det vel verdt hva enn det koster for å passere bommen tur/retur!

Målet var for øvrig et kollektivt angrep der Johannes er sistemann!

Så er det med hvor lenge man er i Paradis- for vår del og for Eva og Adams del om man tror på historien fra Første Mosebok 2–4.

«Enga» slår tilbake de. På det nivået vi møter i dag så skal ikke så mye til før man blir straffet. Kanskje vi hadde sluppet om vi hadde møtt A-laget deres om dagen, men fleip til side: 11 gode Vålerenga-spillere skårer to ganger i siste halvdel av 1.omgang.

Alt i alt så vil jeg si vi var best i store deler av 1.omgang. Det som gleder mest av alt er (overraskende) offensiv strategi med å stå høyt, og det lykkes i det store og hele!

Pausepraten og drikke inntas

Små forskjeller gir store utslag

Jeg har alt nevnt at på dette nivået så blir man straffet hardt ved feil. Det trenger ikke være feil en gang, det kan være fordi motstanderne er gode. Slik er det i dag. For når «Enga» stiller krutt, da smeller det fra Valle og helt til Kadda.

I 2.omgang så går vi tom for krefter, dog ikke før halvveis. Til da er det helhjerta de luxe som vises ut på der.

Når 3-1 kommer litt før halvspilt 2.omgang, så er det knockout-punchen som sender oss i kanvassen.

For all del, ingen kollaps a la de siste 35 belgiske regjeringer. Men ei heller så stabilt som det politiske systemet i Rwanda (som har hatt Kagame ved roret siden lenge før gutta ble født).

Kanskje vi skulle besøkt Vålerenga Kjerke musikkvideo – YouTube for litt påfyll av tro? Men den brant vel ned? Uansett så har kombinasjon av meget god motstand, varme og 3-1 underlege tatt knekken på kreftene. Forståelig sett fra tribunehold, for gutta har holdt stand som vi skulle vært på Pickett’s Charge – Encyclopedia Virginia

Som de heroiske på bakketoppen der i Gettysburg, så er det blod, svette og tårer som legges ned.

Dog holder det ikke annet enn til ros her, for på tavla (som ikke fantes) så blir 3-1 til både 4 og 5-1 før cupeventyret er slutt for i år.

For øvrig den sterkeste G16 prestasjonen i NM på manns minne- så det gror godt på årgangen!