G16: Et veldig godt Sarpsborg i 1.runde

Bærum G16 Elite- Sarpsborg G16 Elite  1-8 (1-3)

Gutta kom fra en fin kamp på lørdag mot våre venner fra BVH. Nå sto en betydelig mer mektig motstander for tur. Sarpsborg 08. Tippeligaklubb som drifter bra i egne rekker. Det var nesten Ali mot Foreman i 74, David mot Goliat lenge før Jesus ble født…eller skal vi si gårsdagens herlige vakre Roma mot Barcelona?

I klartekst:  Det var klart for gutter 16 sin første kamp på vei mot kongepokalen! Som for øvrig Stabæk vant i fjor mot Viking.

Klare for å kjempe om Kongepokal

De blåhvite har full fokus fra start og har mye ball. Våre kjemper iherdig, men det brennes krefter ved å løpe imellom. Det går fort og Sarpingene tar ledelsen etter 8 minutter etter et vakkert «klikk-klakk angrep».

Noen minutter senere så blåkopierer de sitt første mål. Fra midt, ut på kant og inn i boks med høyt balltempo. 2-0 etter ca 16 minuttene.

Det er med glede at jeg fra «tårnet» da kan se at vi ikke gir opp. Gutta viser beundringsverdig «guts» og kommer inn i kampen. Noen minutter etter at Sarpsborg har gått opp til 2-0, så løper Paul M fra alle, men får en noe skrå vinkel, så han velger å sentre. Riktig valg, men det er ikke alltid man blir belønnet. *Hillary—host host*

Vi får noe mer ball, og når klokka som jeg ikke fikk til å funke i 1.omgang (visstnok) viser 26 minutter kommer dagens beste gule angrep. I tillegg blir det belønnet med mål! Lucas R er sistemann på ballen til fin gul jubel! Håpet lever!

Lucas R skårer til gul jubel!

Men ikke lenge. For kun en kort kaffetår etterpå så skårer bortelaget på en corner der vi er svake i markeringsspillet. 1-3 og 28 minutter spilt ville tavla vist om jeg hadde funnet den rette bryteren.

Til mitt forsvar så finner ingen av lagene noen nevneverdige bryter heller, så omgangen ebber ut med 1-3. Noe som slettes ikke er et umulig utgangspunkt. Noe jeg forsøker å få formidlet når jeg spiller Roma sin klubbsang (de kom tilbake fra 4-1 mot Barcelona kvelden før).

Spillet var mest på defensiv halvdel før pause

I pausen så blir det opplyst at det ikke er kiosk, og noe generell info om G16 årgangen. Så til Jahn Teigens «optimist» så tømmer vi restene i kaffekoppen, og håper at det blir spillet, og ikke kaffen, som skal holde oss varme i 2.omgang.

Håpet om det forsvinner raskere enn drømmen om 7 rette i Lotto. For her blir det 4+1. Men feil vei. Så utbetaling til Sarpsborg! Etter litt kreativt søk via Google viser bortelagets facebook-gruppe at det er nr.9 Andreas V på Sarpsborg som står for det. Gjestenes facebook kan for øvrig opplyse at han hadde bursdag i dag. Redaksjonen gratulerer! (selv om vi håper du leser mer av leksene enn dette referatet).

Samme gutt fullfører hat-tricket og dreper kampen helt med 1-5 kun minutter etterpå. Nå var vi mer som en bedugget gambler på forbrukslån i Vegas. Altså, det var ikke lenger noe håp om jackpot i form av avansement.

Det bærer resten av kampen preg om. Vi forsøker etter beste evne og skal ha skryt for det. Men vi er slitne, og gutta fra «hockeytown» bruker ballen smart. Kampen faller gradvis i tempo og kvalitet.

Vi kjempet iherdig kampen igjennom. Her ved Hamdi

Frem til det siste kvarteret, da er i alle fall et lag på kunstig åndedrett. Dessverre er det ikke oss. 1-6 og 1-7 kommer på løpende bånd. Så skjer det lite igjen. En sporadisk farlighet her og der, men ingen har noe kaffe å sette i vrangstrupen. Helt på slutten så fastsettes sluttresultatet til 1-8.

Så finner vi alle ut det begynner å bli mørkt. Og kaldt. Det blåser en blå-hvitt vind som rett og slett vi ikke får demret opp imot.

Andreas V (nr 9-Sarpsborg) blir av en jury etter Lukasjenko sin smak (altså eneveldig jury) kåret til banens beste! Han får noen gule premier (Solo og Smash) og vi håper andre sponser mopedlappen i 16-årsgave!

Vi takker et sympatisk Sarpsborg for kampen og ønsker dem alt hell videre!

For vår del er neste utfordring Nesodden borte på lørdag.