G16: En finale verdig!

Korsvoll G16- Bærum G16 —- 1-1 (1-1) 5-6 etter str.

Siste kamp for gjengen som har spilt fotball sammen i år(vis). Da smaker det godt med en finale og attpåtil innendørs. Ute var det jo som en sommerdag på Senja!

Vi reiser standsmessig av sted retning Valhall med Bærumbussen, som klubben tradisjonen tro stiller til disposisjon for lag som kommer til finale i OBOS!

Klare for kamp!

Frem og tilbake, så fester vi et lite grep

Det blir brukt mange klisjer om finaler. Sånn blir det også i dag. For det sies blant forstå-seg-påere- at finaler er avventende og spilt med lav risiko. Slik kan innledningen av kampen også beskrives. Det er ingen som står for det helt store, men mange med mye av det små. Nerve derimot er det nok av, i alle fall på en godt besøkt tribune!

Så det bølger frem og tilbake. Dog vil jeg påstå vi hadde mer ball, noen flere sjanser og det lå ett mål i lufta…

…som kom det! Rett nok. Dessverre til de blå fra Oslo. De skjærer seg inn fra bortimot død vinkel, og setter den høyt fra skrått hold. Fin enkeltmannsprestasjon skal sies, men nettopp at det kom fra en spiller, og ikke laget, gjorde at den kom litt ut av det….blå?

Gledelig å se fra langsiden at gutta ikke lar det målet prege de. Vi fortsetter med vårt spill og kun minutter etter en baklengs så får vi betalt for både spill og tro!

«The Empire Strikes Back» heter film nr.5 i Star Wars-sagaen. 1-1 på Valhall er ett faktum

Vårt mål er ikke så ulikt Korsvoll sitt. Julian N T skjærer inn, løfter blikket (antar jeg) og setter ballen i motsatt hjørne. I en kommentar selv i bilen hjem fra kampen sier han «Jeg hadde satt den der jeg ville, uansett» Utligningen er et kjært faktum og til pause kan jeg glede meg over at vi har 1-1 og spilleovertak…og ja, det er varm kaffe til salgs i kiosken!

Hver vår halvdel i de siste 40

Vi går ut med tro, trøkk og tæl! Eller som Churchill sa det etter å ha drukket sin «te» på formiddagen i 1940 «We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender«.

Så vi fester et grep og ballen er mest på Korsvoll sin halvdel. Enten fordi vi bygger angrep på angrep, eller fordi vi vant en god del dueller nr 2 etter balltap. De helt store sjansene er det ikke mange av, men de vi skaper reddes av en god keeper i motstanders mål! Så midtveis øyner vi håp når vi får «powerplay». En Korsvoll spiller synder verre enn Martin Luther for drøye 400 år siden siden. På den tiden ble man kjetter og brent på bål, mens i 2021 så holder det med gult kort og 5 minutter på benken. Verden har forandret seg.

I vår overtallsperiode så skjer det ikke all verden. I alle fall ikke noe som vi Gule håpet på fra sidelinja. Så det står 1-1 når Korsvoll blir fulltallige. Så forandrer kampen seg plutselig.

Korsvoll med innlegg

Som «manna fra himmelen» så tar de blå over kampen. Nå blir vi presset bakover «minutt-for-minutt». Pulsen min stiger og det skyldes ikke bare fordi jeg har spist 4 pølser og drukket cola. Med kun minutter igjen så er Korsvoll nærmest seiersmålet!

En herlig foreldreskare heier gutta frem til en siste innsats på tampen!

Om det hjalp finner vi aldri ut av på lik linje med hvem som Assassination of John F. Kennedy – Wikipedia , hvor flyveren Amelia Earhart – Wikipedia ble av eller hvor Jimmy Hoffa – Wikipedia forsvant hen.

Uansett så klarer vi å ri stormen av stødig som et cargoskip bygget i Japan. Så det er klart for den offisielle versjonen av «førstemål vinner» i 2*5 om så trengtes.

Mye kjemping, men 1-1 sto seg til fulltid

Lunken kaffe til spenningen

En kjapp tur ned trappa og til kiosken som byr på en lunken kaffe. Så tar jeg fatt på turen tilbake OPP på tribunen (som tar lengre tid av den grunn at det går oppover).

Oppover går det også for våre Gule helter. For vi kommer tilbake til i kampen igjen nå. Bommer vel ikke så halvgærent om jeg skriver det var jevnt og spennende uten de helt store sjansene. Vi får faktisk et «powerplay» til, men vi klarer ikke få jackpot eller 4+1 ut av det (derimot var det en glad bestefar på tribunen som sjekka Lottokupongen og vant 4+1 og tjente vel 10 minutter ekstra med parkering for de 45 kronene).

Så det fører til straffesparkkonkurranse. Mens gutta får seg en siste vannpause, så er status på tribunen at vi burde hatt ubegrensa tilgang til Repsils og eplebiter (som var det visstnok det Pavarotti brukte for å fukte stemmen. For stemmene blir mest som denne franske «sangerinnen»

Edith Piaf – Non, Je ne regrette rien – YouTube

Så får det heller være at vi må angre på at vi ikke planla for ytterligere drama. Noen av foreldre må ut å fornye p-billetten før boten kommer, mens andre må gjøre om pizzabestilliinger eller kinoavtale på kvelden. For tiden renner ut som «Days of Our Lives» og endelig er klart for Tysklands nasjonalidrett: «Elfmeterschießen»

Der skårer vi, før vi brenner to neste. Korsvoll derimot får til «hat-trick». Så det står 3-1 til motstanderen med to straffer igjen for begge lag. Det virker avgjort og kaffen har gått fra lunken til iskald.

Heldigvis er også keeper «Kuba» iskald. For han redder og tenner et håp. Så skårer vi, så redder «Kuba» og unngår både krise og kald krig. Så setter vi vår siste og da står det jamenn 3-3 når begge lag har skutt fem straffer.

Så over til en og en. Nå er denne kampen like lang som tv-serien jeg hintet til tre avsnitt over.

Lagene følger hverandre straffe for straffe og det er nesten klart for at det blir «pappa mot pappa» på de neste straffene.

På vår niende (?) straffe skårer vi! Vi er «1 up» som det heter i golf. Nå har «Kuba» polert barten, smurt hoppskia og står klar i unnarennet. Ballen går en anelse til venstre og samme gjør vår egen keeper. 20-20-20-19,5 og 20 i stil! Vi har vunnet OBOSCUP på mest dramatiske vis.

Jakub Samelko

Nå tar jeg nesten «en Truman Capote» for å takle nervene og skrivingen. Makan til dramatikk!

Summa Summarum

Kort om kampen så er vi jevne, så bedre midtveis, før vi på slutten av ordinær tid er svakere enn Korsvoll. Vi har totalt sett mest ball og de største sjansene. I ekstraomgangene så er det 22 stk + slitne der ute og ikke all verden skjer. Så blir det hele avgjort på den 12353.straffen for kvelden når vi skårer og redder den påfølgende.

Pizza på klubbhuset og en herlig avslutning på tellende spill i året 2021 ordnet gutta for seg selv!