G16 Elite: Seier mot Stabæk

Bærum G16.1 – Stabæk G16.1 4-1 (0-1)

To kamper gjensto før det er ferie fra mer enn skole! Motstandere er fra to Eliteserieklubber, nemlig Stabæk og Vålerenga. Som på papiret burde være tøffe nøtter, men foreløpig ikke har fått det til i årets Interkrets (undertegnede går ikke inn i vepsebol-diskusjonen det er med hvorfor, hvilket lag og friplass. Kun dette subtile hintet).

Dødballer ble det nok av

Rett fra start…i noen minutter

Innledningsvis, ca de første 10 minuttene, så står vi høyt, Da vinner vi ofte ballen i gunstige posisjoner, men vi klarer ikke helt å utnytte det. Så havner kampen i koma. Vi faller i press og prestasjoner, således synker kampens underholdningsverdi. Det er som å se på NrK Super i stedet for HBO (selv nå etter at GOT er ferdig).
Det er rett nok noen halvsjanser fra vår side, mens Stabæk tidvis har fint samspill når de først spiller ball. Nettopp på et slik godt samspill setter inn 1-0 på retur etter at Henrik først gjør en god en-mot-en redning.

Jo lengre 1.omgang er, jo mer og mer mister vi ballen fordi pasningskvaliteten er for svak. Som en øst-tysk sleggekaster ETTER 1990.

På overtid i 1.omgang så får vi en smak av detektivtimen a la 80-tallet når vi brenner definisjonen av en 100 % sjanse. Fra 3 meters avtand så treffer vi det eneste som blokkerer målet… en Stabækforsvarer som maksimalt dekker 5.45 % av målet. Med det i bakhodet så går vi til pause med 0-1 i (skole)-sekken.

Theo forsøker å komme fri

Rett fra start…nå i hele omgangen!

Vi er mer påskrudd i 2.omgang. Presset skjer mer helhjerta og er mer kollektivt. Så vi biter oss fast på Stabæks halvdel fra starten av 2.omgang. Først får vi betalt i form av en corner, men den resulterer ikke i noe. SÅ:

Bryter vi ball på midten, ut på høyresiden og der kommer Høirebølgen a la 80-tallet! Med fart så legges den inn og der venter Simen Nordgård Tobiassen helt alene som en fugl uten radioaktiv stråling i Tsjernobyl. 1-1 og vi har fått blod på tann.

Påfølgende angrep ender oss med mål…trudde vi. Dessverre avblåst for noe uregelmessig i feltet. En drømmestart var nesten en realitet.
Dog så er det tydelig for de fleste (godt besøkt i dag) at det som skapes nå er det vi Gule som står for.

Da er det vel lite å si på at vi 10 minutter senere også får betalt i form av nok et mål? «Artig» nok på en dødball. Mye klabb og enda mer babb… før Ulrik Ølnes setter den knallhardt inn fra kort hold. Krigerscoring fra lagets kriger!

Mange folk, ingen ball!

Så er det en tja… 5 miutters periode der spillet jevner seg ut. Det blir mye stopp i spillet, mest pgga dødballer og småskader. Da rakk mang en tilskuer innom kiosken for en «Bjarnes vaffel». Så noe godt kom ut av det og!

Så setter vi støtet med et klasseangrep. Ballen er innom mange på kort tid, og siste mann er Max som gjør som Tom Brady. En klinisk avslutning! Ballen limes i stolperota. 3-1 med 12 minutter igjen.

Nå virker det som alle er klare for ferie, for det er mer trøkk i en vilkårlig mattetime enn hva som det avsluttes med utpå kunstgresset her nå. Illustrerende nok på dette er art vi får to stykk helt alene med keeper i bakrom.

Da snakker vi «alene-i-Gobiørken-alene» med keeper!

På den første bommer vi, men Peter Pisani Hammarberg gjør ingen feil og får også BB-prisen i dag for sitt slit, innsats og mål!

Peter Pisani Hammarberg med Gule premier som tegn på dagens BB 😉

Vi takker Stabæk G16 for kampen og ønsker de lykke til videre i årets sesong!

Nå venter Vålerenga lørdag 22 juni kl 1130, da også med speaker, kiosk og forhåpentligvis med vakkert vær og fotball! Vel møtt!