G16 Bredde: 2.reisebrev fra Østens rike!

Siden sist har vi hatt mange opplevelser som kan fylle noen ark. Lokalt, uventa, planlagte, historiske, noen morsomme, andre av mer seriøs sort.

Nå kommer en kronologisk beskrivelse av hva som har skjedd siden forrige brev:

Vi har holdt hus i storbyen Beijing i 5 dager, som ble til seks dags fordi man ikke rakk toget! Vår vert åpnet sitt hjem for nok en dag, og det skulle vise seg å bli skikkelig hell i uhell. For på søndagen vi egentlig skulle dratt, så rakk vi å møte en venn av meg. En ekte Beijinger med navn Haibin, og som til daglig er forretningsadvokat.

På sin fridag tok han tydeligvis fri fra både sin jobb og familie, for han var med oss fra lunsj til sen middag. Alt på hans regning! Rett og slett rørende.

Vi rakk lunsj, snakka om Kinas historie, så til basket banen der vi spilte med lokale tenåringer og Haibin. Så valgte han restuarant og det ble lokal mat. Alle spiste seg stappmette på and, lam, gris, grønnsaker (unntatt meg) og nudler+ris.

Ferden går østover. Nord-Korea i det fjerne

Kø er stikkordet når det gjelder offentlig transport

Så tog vi toget til kysten. Der sjekka vi inn før det ble bading på alle unntatt meg. Temperaturen i Beijing er +32-35, så 26-28 på kysten føles som en herlig bris. Spesielt når man kan bade.

Så i dag tirsdag rakk vi muren. Via biltur en times tid så nådde vi et område der det er få turister, og det gir et genuint inntrykk av muren. Man føler seg liten når man står det, og sliten når man er på toppen (for de som klarte)

Halvveis til toppen (her ga undertegnede seg, mens Tobias alt var på toppen)

Alle gikk i alle fall langt, og lengre enn undertegnede), så vi fikk se og kjenne hva Muren virkelig var og er.

I kveld venter nok et bad, med utsikt mot Nord-Korea, før vi spiser en bedre middag. Så tar vi toget tilbake til Beijing i morgen.

Nord-Korea i det fjerne