G15: Festforestilling

Bærum G15- Asker G15 5-4 (2-2)

Noen ganger så vet man på forhånd at det blir bra. Enten man har booket 7-retter på Maaemo, får tak i billett til Springsteen-konsert eller drar på ferie til fantastiske Rwanda.

I dag så ble det en slik festforestilling på «Kadda»- attpåtil gratis!

Asker er et lag vi matcher godt de seneste år. De er et veldig bra lag der kampene blir tette (senest 2-2 i juni). Så de rundt 70 (!) oppmøte visste to ting før avspark:

  1. At kampen ville bli dramatisk
  2. At de skulle ta med paraply!
Golfparaplyer er en fin ting! (Før kampstart).

Lets get ready to ruuuuuuumble…

…som Michael Buffer har blitt steinrik på å si under store (bokse)-arrangement. For i går kveld fikk skribenten mye «kjøtt på bein» å jobbe med.

Innledningsvis så er ballen mest på Asker sin halvdel. De helt store sjansene kommer ikke, men spesielt på vår høyre kant med Adam så viser vi at her kan det skje noe. For Adam er som veps på syltetøy og jager enhver ball og rom.

Asker har et meget godt angrep etter 12 minutter der headingen går like utenfor. SÅ slår vi til!

Angrepet starter med ball fra Linus til vepsen Adam som nå treffer slik Tom Brady alltid gjør (5 TD i går). Adi er der og setter inn 1-0 ned ved stolperota! Flott angrep – da kan Adam klemme både en og to ganger!

Kun minutter senere går vi opp til 2-0 på like vakkert vis! Det er rene «cherry blossom»-sesong a la Tokyo her nede på «Kadda» en sur høstkveld. Vi vrir ballen med fint tempo og fra høyre hold så er det «Nesøya-banden» som finner hverandre. Innlegget fra Johannes treffer…gjett hvem... Adam selvsagt, som legger den ned i hjørnet!

Kongen av Nesøya: Adam!

The Empire Strikes Back…

… er den beste Star Wars-filmen. Så lar jeg dere kjære lesere avgjøre om Asker er imperiet? Deres draktkonstellasjon er i alle fall likest stormtroppene til Darth Vader. Uansett så kommer de sort og hvite seg inn i kampen igjen.

Rett nok får de ikke skåring umiddelbart. Fra tribunehold så finner vi ut at det ikke er mange matematikere blant Asker-fansen i alle fall (for corner er statistisk sjelden mål), men til slutt skårer de på…ja en corner! Så kommer mål nummer to på et innlegg like etterpå. De har banket i ketsjupflaska. At det er pause straks kommer kjærkomment med for vår del!

For øvrig er «corner er mål»- rop gått ut av moten samtidig med når Honecker styrte DDR, slengjeans, Derrick og Neunundneunzig Luftballons.

«Corner er mål» ble siste ropt når denne låta ble spilt på KASSETT i norske hjem.

Trøkk, tæl og 100 % lagmoral

Første stikk i omgangen går til Asker som på et godt skudd skaffer seg 3-2 ledelse. Våre gutter tar samling og hva enn som ble sagt i det korte gruppemøte der ga umiddelbart resultatet. For vi utligner sekunder etter avsparket. Et slags effektivt «Hurdal-møte».

Adam finner Casper som ser det er like stort hull her som i ozonlaget. Fra 2 meter legges den kontrollert til side for keeper og balanse i regnskapet er et faktum! Om møtene i Hurdal er like effektive så hadde vi hatt ny regjering på valgnatta.

Casper med herlig ballkontroll på sitt mål!

På 3-3 og med 30 minutter igjen så er kampen like ustabil som MacDonald-regjeringen på 1920-tallet og inn mot 30-åra. Skal ikke være lett med mindretall si . . .Det svinger a la «Bobbysocks» her ute nå og det er moro for oss på tribunen! Selv en sunnmøring kunne betalt for dette showet vil jeg tro.

Asker er frempå med flere mann, skuddet går like utenfor. Vi har også våre sjanser hår vi vinner ball høyt i banen. Så hadde det vært lovlig med live-tipping på ungdomsfotball, så hadde oddsen nå vært 2,20 på begge lag.

Så faller oddsen på oss. Norges høyeste 06er i Alvin legger til Adi på kanten. Vår moldovske stjerne legger inn og der står både Seb og Tobias. Det er litt herlig søt ironi at Asker-gutten Tobias har siste fot på den. 4-3!

I nevnte Star Wars-saga var det bare planlagt 6 filmer, men de ble utvidet til (altfor) mange flere. Så skjedde også med denne kampen. Vi Gule ville gjerne hatt kampslutt litt for tidlig, men et godt kjempende Asker-lag utvider «sagaen på Kadda» til mer enn opprinnelig planlagt fra vår side. Så nå er det 4-4 og klokka viser ca 20 minutter igjen.

Jeg har kun en negl igjen å bite på.

Det smalt godt, men fair i kampen!

Vi går til mølleren for å få malt

Tiden tikker av sted, vinden tar seg opp og Patriots ligger under mot Texans. Dette kan bli en sur kveld.

På laget har vi mang en herlige karakterer. Det vil bli en ph.d-avhandling å presentere de alle. Så la meg nå (ref:overskriften) presentere Felix, aka «Mølle». Ingen vet hvor han har kallenavnet sitt fra, men det er «mølle». Til dere under 20 år som ikke vet hva mølle(r) er så er det en oppfinnelse for å knuse/male korn, slik at man kan bruke det til mat. Dette lærte dere sikkert ikke under konfirmasjonen.

Uansett…Felix er en spiller som kan bekle mange posisjoner og har alltid riktig innstilling. ERGO: Han er menneskelig svar på Apple-TV – Alt er på stell. Han er også riktig innstilt på rett sted når han kan «tape inn» 5-4 på et frispark fra 30 meter og inne i rød sone.

Matchvinner Felix

Dog er det et kvarter igjen. Kanskje også et akademisk kvarter, for vi vet aldri hva dommeren kan legge til for. Så utfallet her er vel like vanskelig å spå som hvordan den nye tyske regjerningen vil se ut? Slik sett lettere i DDR-tiden.

Asker er frempå, men det er jammen også vi. Vi kunne punktert kampen med 6-7 minutter igjen, men avslutningen fra kort hold går som de korte puttene til Viktor Hovland–utenfor.

Jeg sjekker hvilket apotek som holder søndagsåpent er med 5 minutter igjen å spille. Vurderer å ringe inn en resept, men verken tid eller lisens tilsier at det er mulig å få tak i noe «godt».

Heldigvis klarer gutta å stå løpet ut! SPOILER- vi vinner 5-4!

Summa Summarum

Dette er grunnen vi holder på 365, 24/7. Dere er en steinbra gruppa på og utenfor. I de to siste har vi fått dårlig betalt (Rettferdighetssansen i fotball er jo som kjent objektiv som Immanuel Kant sjæl). Derfor er det så deilig at det blir belønnet med tre poeng i går! Fra tribunehold (og video) så spiller vi i all hovedsak bra (unntak 20 til 35 min). Angrepsspillet er variert, løpene kommer og avslutningene sitter nok til at det blir gevinst!

Så skal vi ikke glemme forsvaret og midten som spiller som dette er en godt voksen kamp. Det trøkkes til! Ingenting blir lagt igjen i duellene og vi står frem som ett lag i en kamp mellom to meget gode lag!

G15 Bærum – to lag: EN GRUPPE!

PS! Ja- Patriots vant 25-22 til slutt 😉