G15 Bredde: Somewhere over the rainbow…

Bærum G15 Bredde-Haslum G15 1-4 (0-3)

…sang Judy Garland i året 2.verdenskrig brøt ut. For vår del 79 år senere så var det klart for årets siste hjemmekamp, motstander var Haslum. Så lite til felles både med «The Wizard of Oz» eller «krigen» som vi fortsatt kaller det på folkemunne i Elverum.

Idyllisk på Kalvøya

I våres slo vi de rødkledde 7-2, men nå lå de foran oss på tabellen. Det gjorde de for så vidt når vi møtte de sist og. Så ingen umulig oppgave, selv om vi måtte klatre på flere vis:

I prestasjon, samhandling og ikke minst fordi vi spilt svakt i oppoverbakke i 1.omgang på naturperlen Kalvøya.

Innledningen på kampen er ikke overraskende, men allikevel gledelig:  Haslum spiller i flere trekk enn oss, men vi er med via kjemping, trøkk og tæl. Så det jevner seg ut. Ikke ulikt om Wrexham møter Arsenal i FA-cupens 1.runde. I alle fall så lenge kondisen holder…og Emery ikke har fått fyken.

For det er ikke på den vi blir «tatt på». Vår akilleshæl er dødballer. Noe vi faktisk har trent på. Men markering på dødball i breddefotball er som å be en gjengs nordmann om spesifikt grunnlag for å kritisere president Trump. Rimelig dødfødt og kun flokser som kun mine referater bruker mer av! Ei heller vil jeg komme med noen uhøytidelige stikk til motstander, da humor og sjælironi tas på Trump-vis av ukjente folk i klubben tre busstopp bortenfor oss og tar bort fokus fra klubbens eget arbeid. Derfor:   להיות כל כך עדין

Så vi må betale prisen i form av baklengs. Dessverre blir det et hat-trick av mål feil vei. Så 3-0 til pause er som å gå «Mørdarbacken» i Falun uten mulighet for fiskebein når melkesyra kommer.

Felix leker seg på midten

Til tross for 3-0 så er det allikevel er det ingen sure miner, og mens gutta spiser bananer, så forsøker vi å snakke noe strategi, men også at vi skal stå på til siste spark!

 

                                                               Godt gjennomført 2.omgang

 

Vi gjør våre to bytter i pausen, offensive begge to. Samtidig rokerer vi bak i forsvar og på midten. Felix er en trofast spiller, og gjør solid jobb i bakre rekker. Samtidig ønsker han seg spilletid fremover på banen, så det innvilges. Neste gang blir det Mats W sin tur. Vi er mange nok, men allikevel få, så det å innvilge alle ønsker er like vanskelig å få til som det nazi-Tyskland sto ovenfor av strategiske avgjørelser etter å ha tapt slaget i Stalingrad i 42/43.

Vi spiller bedre fotball jo mer tiden tikker av sted. Eneste som hindrer oss er skuddvegring, og når de først blir løsna treffer vi på mindre enn hva israelske fredsstyrker gjør. Vi har noe å gå på der.

Flere spiller på ukjent posisjon, men klarer seg bra. Johannes stiller sporty opp som midtstopper og til tross for egen usikkerhet i pausen om det går bra, så kan vi med fasit i hånd si det gikk BRA!  Han er rask og sterk, det er gode egenskaper for en midtstopper.

Johannes i midten klarte seg fint i ny rolle!

Vi slipper kun inn ett mål i 2.omgang, samtidig som vi klarer å putte en. Så ingen tvil om at 2.omgang følger samme oppskrift som i de tidligere kampene vi har spilt i høst og at vi er som god rødvin:  Blir bedre med tiden. Kanskje vi burde søke om å spille 4*45 omganger?

Når vi teller opp etter kampen så ender det med 1-4 tap. Fortjent mot et bedre Haslumlag. Allikevel er vi ikke langt unna, og vi er kun litt økonomisk doping unna å gjøre som fantastiske Leipzig i Bundesliga. Gutta er tro mot vårt fundament:  glede, lagånd og hard jobbing.

Alt annet kan kjøpes!