G15.2: Årets tøffeste kamp

Bærum G15.2 – Haslum G15.1 2-3 (0-1)

Klassekamerater ventet på motsatt halvdel når vi tok imot Haslum til kamp på Kalvøya- årets siste der ute.

Så litt ekstra er det nok å spille om for de som dagen etterpå skal snakke om kampen med de som spiller i Haslum. Det skjedde i alle fall nok til at storefri går bort til prat.

Det starter med at dommeren ikke dukker opp, så skribenten får en tilleggsrolle i dag. Gudene vite jeg trenger trim, så er ikke bare sorgen at det oppsto behov for en kampleder.

Vi taper «stein-saks-papir» og må spille med sol i øynene OG oppoverbakke i 1.omgang. Det skulle vise seg å være et aldri så lite omen for hvordan kampen ble.

At det i tillegg blir en tett fysisk batalje med rare situasjoner (pga ujevnt underlag) det visste man om på forhånd. Så det bølger frem og tilbake, begge lag er frempå. Det som er fellesnevneren for de 22 spillerne der ute er at ingen klarer å skåre på en god stund.

Det er først når sola har gått ned for kvelden at 1.omgangs eneste mål kommer. Dessverre er det ikke oss som står for den. Så når jeg mektig sliten orker å blåse for pause, så leder bortelaget 1-0. Ikke all verden å si på.

God innsats- svakt duellspill

At kampen er jevn er jeg glad for. Vi trenger mange flere slike kamper. Så utfordringen tas imot med åpne armer. Gutta er enige i at her skal det jobbes, så får terningene havne der de havner.

Absolutt ingenting å utsette på viljen til samtlige Gule. Det jobbes iherdig og kampen holder seg jevn. Noe som det etter hvert slår seg utslag på også på resultatet. For Mads S A ordner 1-1 etter ca 50 spilte.

Kampen blir en klassisk engelsk nivå 4 kamp, der det trøkkes til, og ikke alltid med like god presisjon på ball kontra mann. Så begge lag får dødballer som kunne resultert i mål.

Haslum tar ledelsen på nytt etter ca 60 spilte, men vi slår umiddelbart tilbake når Elias S curler inn utligningen minutter senere. Så med 20 minutter igjen så var denne kampen mer åpen enn utfallet på valget!

Etter hvert så taper vi flere og flere dueller på midten. Det er forskjell på fysikken som gjør at Haslums gode spillere blir som kniv i nykjernet smør fra egen halvdel og faretruende nær vår 16-meter.

Midtstopperduo for dagen er Tyler M og Sigvart G. De klarer seg veldig bra, rett og slett fordi de er veldig gode fotballspillere. Dog så får de mer enn nok å gjøre fordi på slutten blir vi presset bakpå.

Når mørket har senket seg blir alt dobbelt så mørkt når Haslum skårer 3-2 målet i sin favør. Det er ikke noe urettferdig det, men bittert- ja det er det.

For noe mer skjer ikke. Trekkfuglene har for lengst forlatt område, mørket kom og de som spilte turnering i frisbee-golf, ja de var vel hjemme for lenge siden.

Summa Summarum

Årets første tap i den hittil mest utfordrende kampen. Det er jevnt hele veien, kampen blir fysisk (men ikke ufin). Om det er et punkt jeg skal forklare tapet med så er det at vi er noe vege i duellene. Når Haslums (noe større) spillere vinner de, så vinner de ball og derav kampen.

Flott med en slik kamp, det er mye nyttig lærdom i det!