G15.1: Arbeidsseier er like mye verdt på tabellen!

Bæerum G15.1- Oppsal G15.1 3-2 (1-1)

I alle år har Bærum-Oppsal vært tette oppgjør, så også i kveld! Det er to klubber med mange gode årganger og vi har aldri helt vært komfortable mot de blå-hvite fra Oslo.

Ikke helt påskrudd

Hva det skyldes overlater jeg til Hedvig Montgomery å finne ut av. Så hvis noen har 2250 å avse for en times analyse, så vipps i vei! Skribenten har like vel noen observasjoner fra dagens kamp.

Vi har i tidligere IK-kval kamper gått ut i 110. I dag så kan det være vi tenker at når man ser tabell at det blir spasertur i Slottsparken. La meg da gjøre det til skamme: Samtlige lag i vår divisjon i høst er gode eller kjempegode– Det finnes ingen Skruknott 3 lag å møte lengre.

Linus H M med freskt fraspark!

Så til kampen. For at vi ikke er på ser vi når vi taper for mange dueller og sjelden er først på andreballer. Så med det kan Oppsals beste enkeltspillere få tid og rom. Akkurat det skjer når deres gode spiss (nr 11) skårer etter 10-11 minutter.

Vi skaper ikke all verden utover, selv om vi er jevne med motstanderen. Illustrerende nok er vårt første mål på straffe etter at vi blir felt ute ved siden av 16-meteren. Den straffen går midt på mål, men keeper slenger seg til sin venstre og da er det balanse i regnskapet etter ca halvtimen. Noe som står seg ut etter de første 40 minuttene som er spilt.

Pausepreik!

Et hakk opp- noen flere sjanser er forskjellen

Hva som sies i pausen vet skribenten ikke. Det er tross alt seriestart i amerikansk fotball så jeg benytter kostbar mobildata for å følge med på de første kampene der. Pluss at veien fra speakerboks til benk er for lang med en som har dårlig kondisjon (og ikke noe utprega ønske om å ville forbedre den).

Det som tross alt skjer etter mitt syn er at vi benytter kantene mer. Med det kommer vi til sjanser fra kant i tillegg. Tidlig i omgangen så burde vi ha skåra, men det vil seg ikke med avslutninger.

Så skjer det som man kan frykte. Gjestene skårer igjen. Samme spiss, nok en god enkeltmannsprestasjon. Hvorvidt han besto til konfirmasjon vet jeg ikke, men han besto i alle fall både fotball»konfen»! Igjen er Oppsal i føringen og en kjapp titt på det digitale vegguret viser halvspilt 2.omgang.

Så det er håp. Resolutt fra avspark kommer vi i angrep fra…gjett en gang…langs kanten. Inne i boksen er Johannes T som gjør som Ronaldo. Goal-skåring-tor og gållaso! 2-2 umiddelbart.

Det bygger opp en tro i gutta og vi skaper sjanser nå. Bak banen stenger Sirkus Arnardo for kvelden, mens vi har minutter igjen av vår forestilling. Som til nå er som sirkus å være på sirkus uten elefanter og med småbrent popkorn i begeret.

Da tar sirkusdirektør Berg Myrstad kontrollen over forestillingen. For selv om folk kom inn gratis på kamp, så vil ikke «Mølle» at fansen skal gå misfornøyde hjem. Som A-laget kvelden før, så ordner G15 en hjemmeseier helt på tampen med et godt skudd!

Jeg har ikke vært på sirkus før (var redd for klovner som liten), så jeg vet ikke om de skyter dverger ut av kanoner lengre. Dog så er det en kanonkule som Berg Myrstad står for når han sørger for at vi vinner 3-2 på tampen.

Vi som er fans går hjem med smil rundt munnen, med viten om at tre poeng betyr 2.plass på tabell og at hjemme i skapet venter popcorn av ypperste kvalitet!

Vi brukte kantene mer i 2.omgang- her med Adi B

Summa Summarum

Vi starter uten gnist, så det er ikke så mye å si på at Oppsal tar ledelsen. Vi slår tilbake litt før pause. At det er uavgjort midtveis er i grunn ok. Vi kommer bakpå igjen etter hvert, men vi har en god arbeidsmoral og det er innsatsen som gjør at vi får med oss 3 poeng i kveld.

Vi vet vi kan spille bedre i form av hurtigere balltempo, mer trøkk i duellspillet og ikke minst vinne mer enn 30 % av andreballene.