G14: Så er vi i gang med sesongen

Bærum G14 – Øvrevoll/Hosle G14 3-2

Årets første kamp på AJ Arena, i vekslende vær, men med en ivrig tropp på 30 stykker som gjerne trosset blest, blåst og det faktum at det var en søndags formiddag i januar.

Velkommen til vår hjemmebane- AJ ARENA!

For hele gjengen skal med, i tråd med hva Martin Tranmæl mente under valgkampen i 1933. For vårt G14-lag har en klar filosofi om at alle skal få rikelig med tid og mulighet for å finne seg til rette nå som 11er-fotballen skal ta form

Motstander var velkjente ØHIL, de helhvite som kom frem i tide tross for glattis. Så vidt jeg vet så kjørte ikke https://www.dagbladet.no/nyheter/eli-tok-trappa—med-bil/65765297

Dermed på slaget kl 1215 var årets sesong i gang (om enn uoffisielt)!

Klare var våre utvalgte og. For det er vi som fester grepet om kampen og vi spiller bra «januar-fotball». Altså litt rusk og rask, men til å være like etter at juletreet er kasta og de siste slurkene med julebrus er unnagjort, så var det ikke så hakkande gæli.

Vi holder ball, bevegelsene kom ofte nok og med det skaper vi sjanser. En logikk selv Immanuel Kant kunne anerkjent, så følger det mål ut i fra vår sjanser. Ikke bare en eller to, men som en julelenke på ei flott furu så er det tre!

To av skåringene ved Evenenzer, mens det siste var et kremmerhus av debutant Daniel! Som kommer fra klubben med Jutulbakken i bakgrunn Denne skåringen sto til 19.5 + i stil! Faktisk burde vi tatt inngangspenger basert på målet alene. Jaja… om noen vil så får dere vippse «julebrus-kontoen» min 😛

Alle 30 fikk sjansen

Mange som fikk spille… her står «rekke to»

Etter en god halvtime så bytter vi mange. En ny bunt Gule skal få sjansen på stor bane. Som for øvrig var mer presentabel enn de julegavene jeg pakket inn i hu og hast kvelden før kvelden.

Gutta som er på nå fortsetter med mye positivt spill. Litt julenisse defensivt, men det er viktig å være verter som «bjudar på». En jevn periode følger, der begge lag kunne skårt. Men det er kun de på besøk som fikk uttelling.

1-3 etter raid på ene kanten, før de skaper spenning med 2-3 etter litt over halvveis på kampuret. Så får vi straffe når Gaute blir felt, men keeperen til ØHIL redder når han gjetter riktig side. Så det står 2-3 med minutter igjen.

Nå er jo ikke resultatet viktig. Her handler det om knekke koder på hvordan vi skal spille 11er fotballen:

  • Bruke hele banen
  • Færrest mulig touch, slik at spillet går raskest mulig
  • Ta duellene

Så er det sikkert flere elementer enn det, men dette er hva en halvstudert røver fra Elverum fra sin plass på tribunen fikk med seg fra kamppraten når jeg tjuvlyttet.

ØHIL har sin beste periode, men vi er på nivå. Det lover godt når så mange som 30 Gule kan gjøre en flott figur mot ØHIL.

De sjansene som kommer nå er mest til ØHIL, og vi har en offside-linja med høyere risiko enn valutaen i Zimbabwe. Dog så er avkastningen for gjestene svakere enn opposisjonen i samme land, så da ender det med Bærum-seier her, og mest sannsynlig med at ZANU-PF vinner nok et valg der (en gang før juli 23 om de følger sin egen grunnlov).

SUMMA SUMMARUM

30 ivrige var sultne på kamp, og vi starter ganske bra. Samspill+ sjanser er mål, og de får vi 3 stykker av. Med det så er lista lagt, og de 20 som ikke startet følger fint opp. Vi møter et solid bortelag i ØHIL, men vi er aldri svakere enn de i løpet av 80 minutter, selv om deres beste periode var i avslutningen på kampen.

3-2 seier er et noenlunde riktig bilde på hvordan kampen var.

PS! Velkommen til Andreas og Daniel på laget- dere kommer til å sørge for mye Gul moro for oss!