G13: Padawan mot Jedi

Bærum G13- Ullern G13 0-6 (0-6)

Når skribenten møtte gutta på treningsfeltet utover uka, så ble det snakket om akkurat denne kampen. For vi visste at av Ullern så måtte vi opp på vårt beste nivå. Sist gang for et halvår siden ble det klart 0-5 tap. Dette ville gutta revansjere!

Og akkurat denne uka er jo på mange måter en uke som har stått i forandringens tegn mtp det britiske samveldet, potensiell SD-innflytelse i Sverige og…

…at både Marshall og Appalachian State slo hhv. Notre Dame og Texas A&M (for de uinnvidde, så snakker vi om to svære «upsets» fra nattas college football

Klare fra første spark…eller?

Sjokkstart og Kongen av Kadda er på besøk!

Rammen rundt kampen var ikke noe å si på i teorien…Vårt flotte anlegg, sedvanlig speaker og hans tvilsomme musikksmak skulle sørget for atmosfæren. Så kommer dagens første omen om at noe er i gjære.

For dommeren kan ikke dømme, så speaker og skribent blir dommer. Dårlig danseband blir erstattet med behagelig stillhet. Men is og kaffe kan man alltids bjuda på!

Uansett til kampen nå:

Den raskeste skåringen noensinne er ett faktum når Ullern sjokkstarter med en lekker innøvd variant. Vi sover ennå på søndags formiddag, og direkte fra avspark går den i regnbue som står i stil med Pride! Så 0-1 etter… kan det være 4 sekunder da?

Vi klarer sånn «ish» å riste den av oss, og de første 10 minuttene er forholdsvis jevne. Begge lag har noen (halv)-sjanser, men 0-1 står seg.

Herfra og inn ble det tungt for oss Gule

Til det 12 minutt for da blir det show på Ullerns høyrekant. Oppskriften er lik ved alle mål og det er bare å bøye seg i hatt, støv og for Kong Charles 3. Hadde jeg vært speaker så hadde BB-prisen alt vært kåret til pause.

For kantspiller Gustav E S er rett nok ikke monark over det britiske samveldet, men på Kadda er det ingen tvil!

I alt blir det fem mål på han fra 12 til 35 minutter! Så med det ene tidlig i tillegg så er det totalt 0-6 når dommer heseblesende blåser til pause. Trim for undertegnede og attpåtil på en søndag morgen er blytungt.

Vi hever oss og får god læring!

Mens jeg står mellom benkene gispene etter H2O, så overhører jeg pausepraten. Den er konstruktiv og tas i rolige former. Gutta må nullstille, men samtidig også tørre å bruke ball.

Oppfordringen tas, slik Kong Charles 3. «ofrer» seg nå ved å være monark.

Hele 2.omgang er i grunn en jevn, men avgjort affære. Allikevel lar jeg meg imponere av gutta som ikke går sur og lei, men legger igjen «Ronaldo» i garderoben. For anledningen hjemmebenken her nede på «Kadda».

For tidvis er det fine kombinasjoner. Tør vi, så får vi (ofte) nok til. De helt store sjansene uteblir, men gledelig nok gjelder det også gutta fra enda flottere postkode enn de fleste av oss (unntak Blommenholm muligens). Så skal det sies at Kongen av Kadda har gjort som Kong Edward 8, nemlig abdisert. Dog jeg vil anta av ulike grunner. I alle tilfeller så jeg ikke Wallace Simpsons her nede, men så ser jo dommeren pent lite uansett. Så forbehold tas.

Kampen flyter fint med få frispark og begge lag får forhåpentligvis også utbytte av de siste 35 minuttene, selv om kampen om poengene alt er avgjort.

For det ender målløst de siste 35 og med det gjenstår det bare å gratulere Ullern med flott prestasjon og ønske lykke til videre i høst!

Hvor er keeperen? Riktig svar kan sendes til NRK Hordland, postboks 7777, 5020 Bergen

SUMMA SUMMARUM

En frekk baklengs etter 4 sekunder viser seg å være et omen for 1.omgang. Selv om de påfølgende 10 minuttene er jevne, så kommer Ullern til sin rett når Gustav Messi skårer både en-to-tre-fire og fem! Med det er kampen avgjort.

Allikevel så tar vi med oss en solid 2.omgang, der moralen ikke svekkes. Det er en del å lære og mye å bygge videre på fra denne utfordringen mot et av kretsens absolutte topplag!