G13: God moral ga viktig poeng!

Asker Fotball G13- Bærum SK G13 1-1 (0-0)

For en god uke siden gikk gutta på årets første tap, da vi sov i 1.omgang hjemme mot Høvik (endte 3-5). I dag var kampstart kl 1400, men det var riktignok på en søndag. Så hvordan var formen og «kjenslan» i kropp og sjel?

Når jeg omsider finner parkering så møter vi mange som har etablert en «base camp» ved hjørnet av banen. På selve banen var det en G16 kamp frem til kvarteret før vår. Vi bruker den plassen vi har, men at fasilitetene for oppvarming skulle gjenspeile banen var vi (foreløpig) ikke klar over.

For uten at jeg skal tjase for mye om det, så vil jeg nevne vi spilte på vesentlig mindre bane enn minimumsstørrelse for hva NFF anbefaler. Med de konsekvensene det innebærer, kommer jeg tilbake til.

Ingen fester noe grep

Det er en mix mellom avventende og trangt. For det er jo ikke lett å spille fotball når med- og motspillere står nærmere enn hva FHI anbefalte avstanden mellom folk burde være i 2020-2022. Hadde pandemien herjet ennå, så måtte kampen ha blitt avlyst. For den ble spilt foran det som for mange var inneklemt fridag, men her noen kilometer unna McDonalds i Asker, så var det mer enn fridagen som ble inneklemt.

For ingen får til noe særlig mer enn to, kanskje tre, trekk før man «må» miste den. Så det meste som skjer er god gammaldags «kick and run». Ut av det kommer det noen halvsjanser til begge lag, men at det står dobbel smultring til pause (0-0) er like greit.

For ingen festet noe grep, og ingen skaffet seg noe betydelig overtak underveis heller.

There and back again…

…er tittelen på en flott bok, men svakere film: kjent som Hobbiten. Der kom jo Bilbo seg helskinnet fra alt fra drager, troll, orker og urak-hais. Slike skapninger finnes det ikke i Asker, men kanskje vi skulle møte på Her går ulven gatelangs i Asker • Budstikka som ifølge min bestemor spiser barn?

Det eneste som ble spist opp her på Risenga var klokka og krefter. For det er mye frem og tilbake i spillet uten at det helt store skjer.

Med ca halve omgangen igjen så skårer vertene. 1-0.

Vi har rett nok ok med tid igjen, men frem til nå så har vi skapt like lite som visse femårs-planer i Sovjet. Så jeg hadde det ikke store håpet.

Så burde jeg ha visst bedre, for i mang enn kamper i år så har gutta stått på til siste sekund! Så også i dag. De siste 10 minuttene så skaper vi mer enn i kampen for øvrig. Gode angrep langs kant, der innlegg og løp «times» bra. Det som hindrer en utligning er banens beste- Asker sin keeper Eirik. Han er overalt og minner mest om Gandalf når han forteller Balrogen «You shall not pass» i gruvene i Moria.

ok, nok LOTR-snakk for i dag… dessverre

Vi er så nære

Tilbake i kamp med kun minutter igjen så står som sagt keeper i veien for alt. Kanskje han kan bli en slik irriterende syklist i Lommedalen som hindrer all traktor-trafikk?

Gutta forsøker det meste, men det vil seg ikke. 70 minutter passeres og vi får en corner. ALLE er oppe i angrep.

Det ender med ny corner…. dommeren ser på klokka og vet vi er over tiden.

Den slås inn, treffer en, treffer to. Treffer ryggen til noen …OG I MÅL! Bittert for Asker, men herlig for oss! Spesielt fordi gutta sto på med vilje og tæl til siste slutt. Det betyr ett mål og ett poeng. Som fort kan være viktig for topp 3 (som betyr øverste nivå også i høst).

FULL jubel på overtid! Vi fikk målet vårt til slutt!

Summa Summarum

For å oppsummere. En trang bane gjør spill vanskelig. Kampen blir mest tilfeldigheter og mange nærdueller. Her er lagene jevne, men Asker skårer det første målet etter ca 55 minutter.

Så forsøker vi gang på gang og blir bedre minutt for minutt. På overtid får vi (endelig) betalt for god innstilling.

1-1 ender det og folk kaster seg i bilen for å unngå p-bot.