G12: Festfotball, åtte mål og åtte skilsmisser

Fossum G12- Bærum G12 1-8 (1-3)

En tidlig fredag ettermiddag før tacoen en gang var handla inn, så satt vi oss i bilene og tok turen til «winter wonderland» Fossum. Rett nok var det grus og kunstgress der oppe nå, men hadde de fått velge selv så hadde det blitt skisesong der oppe 365 dager i året.

Jo nærmere vi kom stedet, dess flere så vi på rulleski.

Jevn innledning, så stavet vi fordi

Åpningen av kampen er jevn. Begge lag har sjanser, men også to gode keeper. Så det forblir med dobbel smultring det første kvarteret.

Så bryter Fossum vårt pasningsspill og sender av gårde ett flott skudd. Det suser i mål da skuddfoten til deres spiller er smurt med både Blå Swix og krutt. 1-0 til de mørkeblå vertene.

Alle spillerne ser en retning, dommeren i motsatt

Nå kommer det en periode der vi gjør som fotballheltene vi så på Ullevaal i går. Skaper sjanse på sjanse, men brenner og bommer på alt. Vi har passert 25 minutter. Dog ingen tegn til panikk, for det er mye bra som presteres her ute. Så snart må vel målet komme?

Og det gjør det! På siden der vi har vår fanskare blir Daniel U «felt»/dultet borti, og dommer gir oss straffe. Hvem av våre fans som var ute med vipps til dommeren forblir et mysterium…

Olander går frem og han gjør som han alltid gjør: SKÅRER! 1-1

Etter den ene så fikk vi flere mål enn  Elizabeth Taylor – Wikipedia skiftet ektemenn. Vel, det endte vel på like mange faktisk. Åtte er tallet, men at målene kom med samme hyppighet forteller litt om vårt fine spill, og en god del om henne.

Det står 3-1 til pause og det gledes. Mest fordi Fossum har nok sjanser til å skåre, men vårt forsvar+ keeper i form av , Mathias, Marius, Daniel A og Sebastian er inspirert av den litt lengre muren i Kina, som kan sees her fra når 99.-laget til Massimo var på besøk:

Fra en av fem turer til Kina som Bærum Bredde har tatt til Kina. Skribenten er andpusten bak kamera 😛

Mål, ektemenn og skilsmisser

Vi avslutter med å være effektive i 1.omgang og tar en slurk vann på ledelsen 3-1. Med unntak av Marius som hadde glemt vannflaska da…

Taktikk derimot fikk alle med seg virka det som, for vi er virkelig gode fra keeper og til spiss. Når hjemmelaget angriper så rydder vi opp, slik russen sjelden gjør på strandkanten. Mens Iver, Olander, Eskil, Kristian N og Daniel U spiller fotball slik Tiril Eckhoff treffer blinker: smock- smock- smock!

På topp er Nils og Timon i slaget slik Norway 1960: Nora Brockstedt – Voi Voi – YouTube var på 60-tallet, slik P̲ink Flo̲yd – T̲h̲e̲ W̲a̲l̲l̲ (Full Album)1979 – YouTube solgte millioner av plater på 70-tallet og denne herremannen Elton John – Your Song (Top Of The Pops 1971) – YouTube har gjort fra Noras glansdag til i skrivende stund slik at det hele er Elton John – Crocodile Rock – YouTube

Det svingte i alle tempo og toneformer. Både i klubbhuset bak oss der lærere hadde leid for å feire at de slipper å jobbe på 2 måneder, og utpå kunstgresset der gutta svingte innlegg inn fra høyre og venstre.

Et av de finere målene kommer når Iver «Pangermo» header inn et flott innlegg fra Kristian N!

Så det blir som alt nevnt like mange mål som Liz Taylors ekteskap (merk ikke ektemann, for hun var gift med en av de to ganger)- –Så er det trist å fastslå at jeg faktisk vet slikt langt inne i hjernebarken. Er totalt ubrukelig trivia…. Vel, en forklaring er at en av mine storesøstre er snart i ferd med å slå den rekorden.

Nok familiehistorie, for det er historien om «Gutta på Fossum en fredagskveld» vi skal gledes oss over!

Så på vei hjem etter en 8-1 seier, der forsvaret var fantastiske, midtbanen magisk og spissene solide, så suser vi forbi rulleski-mosjonistene som staker seg frem blant asfalt, mygg og ungdom på el-sparkesykkel!

Vi for vår del- spiller strålende «soccer»