G06 Elite: Verdifull lærdom i tap

Bækkelaget G06- Bærum G06 4-1 (3-0)

På kalenderen var denne bortekampen sirklet rundt som den vanskeligste. Vi kjenner godt til hva gutta med tilhørighet på Ekeberg og omegn kan få til!

Rett ut fra startblokka!

Laget i gult gikk ut i 100 og 1. Dessverre for dere som ikke var tilstede, så må jeg nå informere at vi for anledningen spilte i sorte drakter. Altså er det hjemmelaget som startet klart best.

De presset på som et lag høyt oppe på vår halvdel. Dette setter oss ut og vi får ikke etablert noe eget spill. Vi på sidelinja har knapt rukket å spise vår medbrakte vegetargryte før Bækkelaget tar ledelsen 1-0. Oppskriften på målet var som nevnt skyhøyt press, med dertil ballvinning og skudd fra nært hold. Innledningen på kampen smakte verre enn den overkokte aspargesen!

De fortsetter å få inn en rekke slag og vi henger i tauene. Hadde dette vært en Rocky-film, så hadde det vært nå vi slo tilbake etter å ha fått flere «haymakers» i starten.

Dessverre er ikke fotball, eller livet, noen film. Være seg Tarantino eller Wam og Vennerød:

Hjemmelaget fortsetter å mase på som et lokomotiv! De er hissige som veps på syltetøy. Med det får de en rekke sjanser, men vi klarer å hindre flere baklengs. I alle fall for en stakket stund.

Så skårer vi på en nydelig kontring! Tror vi…helt til vi litt ut i jubelen ser en arm i været. Den armen tilhører dommeren, og dommerarm i været betyr som oftest offside! Så niks, nada og null mål. Leit, fordi angrepet var veldig bra.

Både sola og kampen for vår del gikk ned nå:

Sola som gikk ned i kveld, den skinte ikke på oss kjære lesere

Vertene skaper det meste, og midtveis i 1.omgang så må vi kapitulere både en og to ganger. Det blir for mye press og mye muskler. Den kombinasjonen betyr 3-0, som også er pauseresultatet

God pauseprat ga god 2.omgang!

Kampforløpet så langt kom nok overraskende på flere enn dagens utsendte skribent. Så her trengtes det grep fra folk som både kan og vært med i fotballen lenge. Heldigvis har vi flere av de. Når en av de vil seg så vondt å tilhøre A-landslaget, så ja…da er ikke noen form for lidelse gjennom en årrekke ukjent!

Trenerteamet tar grep og vi ser tidlig en positiv effekt av det. Det blir mer spill og vi tør og klarer å finne hverandre i pasningsspillet. Adam A P tenner håp om noe når han på kontant vis kommer seg fri på kant og viser at flere enn «Brauten» kan skyte lærkula hardt i mål. 3-1 til vertene, men vi har masse tid igjen. Målet vårt kan sees på lagets Instragram:

https://www.instagram.com/p/CE445_eD4ED/

Vi som følger gutta tett kjenner igjen våre egne på spillet i 2.omgang. Er slik vi er så bortskjemte med å se gang på gang. I 1.omgang ble vi nok skremt av fysikken de brukte, mens i 2.omgang så lar vi det bare stå til.

Fra sidelinja håper vi på minst en til, slik at vi som gikk glipp av dagens episode av «Med hjartet på rette staden» i alle fall fikk spenning der oppe på Ekebergsletta.

Dessverre ebber det ut i intet. Om man måler kampen kun ut i fra resultatet. Ser man dette i ett lengre perspektiv, så fikk vi mye god læring mot et «eldre» lag, selv om de også er 06. De var i snitt større og spilte i dag godt som et lag i presset sitt og i pasningsspillet. Kombinasjonen av det blir at vi møter årets hittil beste motstand.

Så håper vi på at til neste kamp legger igjen overdreven respekt hjemme, knepper opp to hakk i duellene og at vi klarer å finne hverandre når vi møter uvant høyt press hos motstander.

To mot en er feigt sa man ofte i min barndom

På vei hjem så slapp vi parkeringsbot, rakk butikken og fikk en rundtur i hele Bærum før man tråkket over egen dørstokk!

Skribenten avslutter dagens fortelling med å takke at så mange foreldre kommer på kamp! Man kunne klemt guttene inn i 2stk 7-seter, men neida, vi vil se på gutta og støtte de uansett! FLOTT!