G06 Elite: Kostbare feil!

Bærum G06 Elite- Asker G06 Elite 1-2 (0-2)

Når man spiller kretsmesterskap – KM- så vet man at vi er gode og at motstanderne er gode. Nå er det slutt på lag med dårlig struktur, variabelt nivå (internt) og som varmer opp med halvhjerta jogging!

Nå er det orden, fokus og oppvarming på rekker som det skulle vært Telemarksbataljonen!

Det er jo i enkelte settinger man ikke vil gjøre feil: Være seg å stjele plakat i Nord-Korea, skyte på feil blink i VM (Domratsjeva) eller i kretsmesterskap mot rival Asker.

«Lang lang rekke»

Høyt spenningsnivå

For når man møter «creme de la creme» så forstår vi at skuldrene blir litt høye. Denne følelsen har nok mang enn amerikanere om dagen også frem mot 3.november. Så vi er ikke alene om det.

Dessverre er det nervene som gjør at vi gjør feil ingen har gjort siden de passerte 10 år og spilte Kalvøya Cup mot Skruknott 4.

Vi pleier å være trygge i bakre ledd, men i dag gir fra oss ballen og det utnytter en så god motstander som det Asker er. Spesielt Asker nr 7 Sander A B (det var flere trenere fra andre lag som noterte ned bl. nummeret).

Vi klarer å ikke la oss knekke. Spillet for øvrig er jevnt, men det er flere plussgrader enn sjanser i 1.omgang. Gledelig på en måte, samtidig hadde de drøyt 100 (!) på tribunen kledd seg godt.

Godt besøk på tribunen fra både Bærum og Asker! Positiv stemning gjennom hele kampen 🙂

Halvveis i 1 omgang kommer Asker på kontring, men fra noe skrått hold så går avslutningen i nettveggen. 0-1 står seg.

Dessverre ikke så lenge til. For når vi pakker inn tabbe nr 2 med gavebånd og fløyelsmykt papir, så gjør nevnte Sander A B ingen feil alene med Nikolai R i vårt mål. Da står det 0-2 og nå begynner vi å grave oss ett hull som er vanskelig å komme opp fra!

Vi tar noe over etter at en Askerspiller får gult kort som fører til at de må omrokkere. Vi kommer i flere etablerte angrep. På en av sjansene så treffer vi stolpe, mens returen går over.

Vi klarer å holde mer i ballen, men de store sjansene uteblir. Samtidig vet vi at Asker er giftige som en ørkentaipan! Så vi kan ikke gi de flere gaver på denne siden av juletida! Noe vi unngår, så 0-2 står seg til pause.

Så er det bare å håpe at nissen, påskeharen og andre vesener kan gi oss litt hell og lykke foran de siste 35 minuttene!

Skal mer til på dette nivået!

Det er tydelig at vi VIL fra første spark. Enn tro sterkere enn «barnetrua» er tilstede og vi forsøker å kjempe oss tilbake i kampen.

Det som ikke er borte fra 1.omgang er at vi gjør kostbare feil. Rett nok blir feilen ikke bokført i målprotokollen denne gang, men det burde nok stå 0-3 til Asker når vi har passert 43 minutter. En god Nikolai er årsaken til at det er «hope in a hanging snore» som Nils Arne sa for herrens mange år siden etter en Rosenborgkamp.

Nikolai R er høyest både med og uten armen i været!

«Hope We Can Believe» var ett motto for 12 år siden. Fjorten minutter ut i 2.omgang sørger Fredrik Huitfeldt for at dette gjelder også på Kadda i 2020! Vi reduserer etter å ha skapt et visst press. Selve målet kom på hodet…ikke så galt at United-fans klarer å bruke det!

Det blir mer kjemping enn spill. Fortsatt så leder «plussgrader over antall sjanser» på Kadda! Dog så jevner det seg ut med Nordavinden fra alle kanter kombinert med at vi trøkker på offensivt.

Med fem minutter igjen får vi frispark i «Alvin-posisjon». Alvin LT slår den godt. Over keeper og vi ser det hele i sakte film med hjerteflimmer. For på bakerste står det en Gul spiller. Målet er åpent…MEN livet er ikke noe historie fra Hollywood. Avslutningen går i nettveggen. Fortsatt 1-2, men det er fire minutter igjen.

Alvin «Birger Eriksen» L T!

Gutta manes frem av både trenere og Lag 2 på tribunen (takk gutter!). Med tre minutter igjen så er det nok ett frispark fra «Alvin-avstand». Nok en gang godt slått, men nok en gang ingen Gul først på andreballen. Så vi er nære, men det blir ikke noe sigar! – Som er greit da gutta ikke er gamle nok til å røyke sigar!

Noe mer er det ikke så skrive om uten å konstruere «fake news! For vi har noen sjanser som beskrevet på slutten, men ikke mange nok til at vi klarer å få uttelling. Så da ender det med 1-2 tap.

Knall og fall!

Summa Summarum

Kampen er jevn på de fleste perimetere. Det som skiller er at vi gjør store feil i forsvaret som et godt lag som Asker straffer oss for. Så vi havner i «baklengsgropa» tidlig og til tross for tappert forsøk så klarer vi ikke komme ut av hullet vi graver oss ned i.

Det er læring i tap og det er forhåpentlig læring i å spille mot gode lag i kamper som betyr noe ekstra. Det å takle press er en lang prosess, så vi skal komme sterkere tilbake som lag!

Hvis ikke kan man alltids lære seg Twitter og bli president i USA!