G06-2: Ett steg frem!

Asker SKK G06-1- Bærum G06-1 1-4 (1-1)

Etter seier mot Høvik i treningskamp, for så å tape på straffekonk mot Haslum i OBOS CUP, så ventet seriespill på oss. 3 div G14.

Første motstander var skigutta fra Asker. I vårt støtteapparat så hadde man kjennskap til en del av laget, da man dro kjensel fra tiden i Nesøya. Spesielt «han store» måtte vi se opp for.

Vi ankommer Borgen i veldig god tid, skribenten angrer på at man ikke tok turen innom den McDonaldsen som det alltid er slåsskamp på i russetida. For på selve Borgen er det nada fasiliteter. Vel, man kan plukke løvetann. Det er det.

Så til kampen:

Selve spillet er rotete, det er omtrent som å se en vilkårlig 7er kamp. (For) mye foregår i midten på for små flater. Interessant nok velger hjemmelaget å stå høyere med forsvaret enn noe annet lag siden Ungarn i VM 1954.

Så vi kommer til sjanser enten på kant eller bakrom. Etter 10 minutter burde vi ledet med minst to, kanskje fire. Dessverre så er avslutningene svakere enn nevnte fasiliteter, så da står det 0-0.

Midtveis ut i omgangen forandrer det seg! På mulighet syv skårer Mads etter et godt slått hjørnespark.

Kun minutter senere så utligner Asker SKK når vi gjør et feil pasningsvalg. De snapper opp og setter den bak Clowes som er helt uten hjelp. Ikke ulikt hvordan det må føles å være Jehovas Vitne i disse koronatider.

Vi fortsetter å komme til sjanse, men bommer. Når vi ikke bommer, så klarer vi å handse eller på andre måter ødelegge for oss selv. Så 1-1 til pause.

Andre kommer med kloke ord og Christian forsøker å fly?…(lengst høyre)

Pausepreik: Små forandringer er trylleformelen

Egentlig var det ikke så mye som måtte justeres. Noe mer spill via kant og en dose bredere posisjonering, så mente vi tre i trenerteamet at gutta fikk oppskriften til trylling med og uten ball.

Det ble sånn noenlunde innfridd i 2.omgang! Om det er Asker som er svakere eller vi som ble bedre kan diskuteres, i alle fall fikk vi enda mer bakrom å jobbe med.

Da fornekter ikke Mads seg, og etter 10 minutter ut i 2.omgang så setter han to kjappe. Så vipps er det 3-1 og vi fikk endelig ketsjup ut av «mulighetsflaska»!

Kampen føles avgjort, noe den i ettertid viser seg å være. For tapre Asker-gutter står på, men vi har solid forsvar+keeper. Så det holder om Clowes vasker keeperdrakta med First Price-pulver (men slikt finnes vel ikke på Nesøya).

På midten og i Asker sin bakre rekker derimot må det nok kraftigere lut til! For det takles så det smeller og kjempes iherdig. Spesielt Nils Jørgen gjør sitt at vertene nok må sende sin fine sort/hvite-drakter på gruppebestilling på nærmeste renseri!

Christian hadde sin beste kamp i Bærum-drakta 🙂

Hvor god nevnte Nils Jørgen er på ski vites ikke, men han kjørte slalåm på sin kant i 2.omgang. De klarte ikke å stoppe han, verken på lovlig eller ulovlig vis. Han kom omtrent opp i samme hastighet som bilen til en viss utøver forleden.

Er på slikt vis vi avgjør kampen og. «NJ» raider ned og slår et presist legg til Aksel T, som står på rett sted til rett tid. Altså som UP i samme sak. Dermed «bøtelegger» vi Asker med 4-1.

Summa summarum

Så ble vi bedre jo lengre kampen pågikk. Vi er aldri svakere enn de, så vi vinner fortjent.

Det vi må jobbe mer med er kommunikasjon, avslutninger og tenke «bredere med fotballen».

Positive er at vi skaper en del, tar til oss Andre og Knut T sine ord i pausen og gjør nok til at det blir tidvis bra fotball!

Ros etter kampen før lyset gikk