G04: Ekstra giv mot nabo Høvik

Bærum G04- Høvik G04   7-3   (3-0)

Bærum-Høvik er en lokal klassisker. Uansett alder, kjønn og nivå så er det alltid noe ekstra i disse kampene. Kall det en fattigmanns «El Classico». Men her uten skyhøye billettpriser eller grisehoder kastet på banen om noen bytter klubb.

Vi sto med en seier i OBOS-cup fra før (Vollen 6-0), men Høvik tapte 2-0 mot samme motstander.
Det skulle vise seg at kampen er tøff, der kjemping og tøff jobbing sto i fokus. Gradvis setter vi Gule mer preg på kampen og kommer spesielt frem på siden der Martin er. Det som mangla var selve avslutningen.
Som også måtte komme med tanke på ballinnehav og sjanser som vi skaper. 1-0 blir kun sekunder etterpå til 2-0

Fint oversiktsbilde av kampen

Spillerne begynner å merke at både varme og innsats koster krefter, så tempo daler som undertegnede skulle gått mer enn 1 km på ski. Så fra 20 minutt til det står igjen fem minutter, så skjer det lite annet enn max to trekk for så å løpe hjem igjen.

Vår bakre firer+ keeper derimot står solid imot, og slipper til lite action. Det er vel en sånn mur Trump ønsker seg. Redaksjonen tar imot bud, for det er sikkert mange av gutta som vil ha sommerjobb i USA.
Noen minutter senere så skjer noe som sjelden skjer i dette alderstrinn. For vi legger inn et frispark fra siden og Erik Andreas header kontakt inn 3-0. Vakkert innlegg og enda penere hodestøt.
Det er vel det vakreste som skjer ute på den grønne matta før pause, så dommer blåser for siesta ikke så lenge etterpå.
Vi kan være godt fornøyd med omgangen, der vi tar mer og mer over og skårer ofte nok på «ratioen» sjanser mot antall mål.

Høvik på en visitt

                                                  Fortsatt bedre enn gjestene

 

2.omgang er knapt i gang for Suleman setter sitt tredje for dagen. 4-0, og nå kom vel nødestøtet?
I grunn ikke, for med enda færre trekk fra avspark så reduserer Høvik til 1-4 og skaffer seg et lite håp. For det er god tid igjen, og mye kan skjer utover omgangen. Kan er vel nøkkelordet, for det er litt som å se pensjonister golfe. Det går smått om sen. Redaksjonen titter også innom mobilen for å se om det er noe drama i The Players Championship. Verken der eller her er det noe spenning.

Om det fantes noe så ble den borte som innvestering gjort av Idar Vollvik. For vi putter 5-1 ca halveis ut i omgangen med Skhar Ghaffari. Tydeligvis er en skåring imot det Høvik trenger for å få til sitt spill. Nok en gang rett fra avspark så reduserer de. 5-2

Som blir til 6-2 nå Henrik Risan øker for oss igjen. Det er stor bane, men jeg får en smak av håndball nå. Denne fornemmelsen blir ikke svakere når spillere byttes oftere enn gresk rente.
Det virker i grunn som kampen er ferdigspilt og folk vil drikke. Det er lite kollektiv samhandling og de fleste orker ikke ta (nok) initiativ. Så tilfeldighetene rår, og med det kommer det et mål til hvert av lagene.

Vi tar med oss en rettferdig 7-3 seier og 6 poeng i OBOS vi!
Suleman Ahmed ble kåret til banens beste!

En glad og god spiller: Suleman!