G03 Elite: Heroiske gutter var så nære

Bærum G03- Kristiansund G03  1-2 (1-1)

 

Så var det klart for finale i Dana Cup. For de historisk interessere av oss husker det var 5 år siden sist et Bærumlag var i finale her nede (G99 som tapte mot gjengangeren Pequeninos).  Nå var det våre egne gutter på 03 som skulle ha innmarsj, få høre «Ja, vi elsker» og få spille foran flere hundre mennesker på Stadion! Det alene er nok et minne for livet. Samtidig så var ingen mette så langt. Bagen skulle inneholde en pokal og medalje av den edleste sort! – I tillegg til litt velfortjent tax-free godis får vi håpe.

Og SÅ var høytidelighetene over og ballen ble sparket i gang. For øvrig så hørte vi G05/06 via skjermen. Der hørte vi også et intervju at bortelaget ville spille med høyt press. Det kan passe et ballsikkert lag som oss. Dog får de en corner i første minutt. Men våre nerver kan roes, da den slås svakt.

Så kommer vi opp, men avslutter litt svakt. Alt er skummelt nå fordi man sitter med nerver i høyspenn.  Så er det Kristiansund sin tur på kontring, men Theo rydder opp når han bruker farten sin.

Så holder vi ballen i mange trekk, prøver på gjennomspill, men det blir klarert til corner. Så får vi ny corner, og enda en. Akkurat nå skulle vi ønske at kampen ble avgjort på antall cornere.

Det bølger frem og tilbake, og selv på en liten pc-skjerm er det klart at man ser, forståelig nok, mange slitne kropper der ute. Er lite initiativ. Det hjelper heller ikke på tempo i kampen at det kun er en ball. Så når ballen går høyt over på et skudd fra Jasper så tar det keeper 50 sek å få tak i ball.

Like etter skjer det et kjapt rykk fra KBK og kampens største mulighet stryker stolpen. Like etter får KBK corner som de får avsluttet, men til side. Kampen er åpen etter 15 spilte. Dog finner skribenten glede i at vi spiller ballen mer enn motstander. Vi viser glimt og tendenser til å spille oss fri

Det skjer derimot ikke noe mer i 1.omgang, så 0-0 er vel helt ok!

 

                                                                      Så skal det avgjøres- 2omgang:

 

Det kommer tidlig en følelse av at det blir en tilfeldig som vil avgjøre kampen til vår favør eller disfavør. Dessverre så er det KBK som skårer først. Et helt ok angrep, men vi følger ikke løpene og en innbytter kan helt umarkert sette inn 1-0 fra et innlegg. Orker vi nå med 20 min igjen?

Vi har turneringen igjennom vist god arbeidsmoral og kommet tilbake fra å ligge under før. Nå er det siste kamp og siste krefter skal tynes ut. Spørsmålet er om de allerede er blitt brukt? Det er tidlig i 2.omgang (7 min spilt), men KBK har startet 2.omgang best.

Gutta viser moral!  Man skulle tro jeg er Snåsamannen. For 2 minutter etter jeg spør vi viser moral, så kommer opp i angrep. En lekker lobb og det er likt i protokollen igjen.  Vi har en god, gammel stillingskrig. Med 15 minutter igjen.

Da er det vel en dødball det skal avgjøres på. For på corner så får KBK nok en gang gå høyt og alene opp. Kontant 2-1.  10 minutter igjen.

Så med 6 minutter tar vi taktisk grep og legger om til 3 bak. Flytter opp folk, og vi får en dødball. Vi klarer å skape et lite trykk offensivt, men det blir «to little, to late».  All ære til gutta som heroisk jobber, sliter og står på!

Alle med Gult hjerte er stolte av dere som hevder dere med 13 utespillere i Dana Cup!

 

                                       Et stort takk til «Svampe-Bob» og resten av hjelpemannskapet!

 

Det ligger mye jobb i å følge opp gutta. For all del, det er snille gutter på tur, men logistikk og annet er de litt mindre gode på. Da er det kjekt vi har lagledere og andre som synes at ingen jobb er for liten. Alt fra «Sjur med svampen» under kampene, til planlegging i forkant og oppfølgning underveis. Ikke minst takk til foreldre som bruker tid av ferien for å heie, vaske og kjøre gutta «Danmark rundt». TUSEN TAKK til dere alle!

Takk og GRATULERER også til motstander Kristiansund BK med seier!